I dag er en helt speciel dag, for min blog fylder nemlig 4 år. Tænk engang at der er gået fire år siden jeg lavede mit allerførste blogindlæg – tiden er jo fløjet afsted. Bloggen blev startskudet til et helt nyt liv fyldt med masser af mad, nye bekendtskaber, nye opgaver, bogudgivelser og et liv som selvstændig. Jeg er hver eneste dag taknemmelig for, at jeg laver lige præcis det, som jeg har drømt om hele mit liv; skriver kogebøger og fotograferer mad.
1000 TAK til alle som læsere med – jeg håber stadig min blog inspirerer, og jeg håber I fortsat vil læse med…. Jeg synes vi napper fire år mere :-)
Til fødselsdag hører kage, så selvom jeg faktisk nok ikke får kage i dag, så vil jeg dele denne opskrift med jer, som er fra min bog “Sunde Søde Sager”, og den er super lækker. Kagen kan laves med letpisket flødeskum eller “flødeskum” lavet af kokosmælk. Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk, gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyre” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver helt hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt evt. en smule stevia, ris malt sirup, sukrin m.v. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen – sæt evt kagen på køl så kokos-flødeskummet bliver en smule mere fast.
Kagen er uden tilsat sukker, glutenfri og mælkefri, hvis du vælger kokos-flødeskum!
“Chokoladekage” med kaffe, 8 pers.
10 soltørrede dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g raw kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet
et nip salt
skal fra 1 øko appelsin (kan undlades)
Pynt:
letpisket flødeskum
grofthakkede hasselnødder
Skær dadlerne ud i små stykker, og kom dem i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, og blend igen. Kom blandingen i en skål, tilsæt æg, kokosolie og kaffe, og pisk det sammen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver, mandelmel, en knivspids salt og appelsinskal, og pisk det hele godt sammen med en håndmikser.
Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, Ø 18-20 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.
Når kagen er kølet helt af, kan den dekoreres med letpisket fløde og hakkede nødder – kagen smager også godt med friske bær.
38 kommentarer
Til lykke med fødselsdagen, jeg vil trofast følge dig de næste 4 år!
1000 tak – dejligt du læser med!
Til lykke, til lykke med blogfødselsdagen Ditte! Det er altid med stor glæde, at jeg kigger ind hos dig på din altid inspirerende blog. Jeg håber, at det bliver til mange, mange fødselsdage mere!
Ha’ en rigtig god dag “…med dejlig chokolade og kager til”!
Tusind tak for de søde ord, Mette
Tillykke med fødselsdagen og tusind tak for inspiration og lækre opskrifter! Jeg tager også de næste 4 år med :-)
Dejligt du læser med – tak :-)
Stort tillykke med fødselsdagen for din skønne blog. Håber det bliver en skøn dag. KH Dorte
Mange tak, Dorte!
Kæmpe tillykke Ditte!
Jeg er virkelig glad for at læse med!
Og med dine (kage)opskrifter har jeg taget et stort skridt i kampen mod det hvide sukker! (Anette siger jo også, at det er dårligt for huden ;))
Endnu engang tak for inspirationen!
Kh,
Tanja
Dejligt du læser med, Tanja Maria – og endnu mere dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-)
TILLYKKE med fødselsdagen! Jeg stemmer også for 4 år mere med både blog og nye kogebøger :)
Juhuuuuuu – det stemmer jeg altså også for ;-)
Hej i det danske –
Tillykke med foedselsdagen!
Kan du ikke lige komme en tur til Provence og lave denne dejlige kage til min foedselsdag paa fredag? Naa, det kan du nok ikke, men jeg maa paa et eller andet tidspunkt se og finde ud af hvordan vores ovn virker saa jeg selv kan lave den, for den ser helt fantastisk ud! Fortsat god foedselsdag – og 4 aar mere! :)
Hej Lis, Tak for de søde ord – håber du får mulighed for at teste kagen, for den er nemlig rigtig god.
Det skal jeg helt sikkert, for den der bare saa laekkert ud… :)
Lis :) http://www.aixpontroyal.com
Hej Ditte, du tager de mest delikate og mundvandsløbende billeder af mad og kager. Det har gjort at jeg har købt alle tre kogebøger du har lavet indtil nu, og bruger dem flittigt. Tak for det. Bliv endelig ved!
Juhuuuuuu, 1000 tak, Heidi – dejligt du følger med og har mine bøger. TAK!
Hej Ditte.
Stort TILLYKKE med fødselsdagen! Jeg læser helt sikkert med hver eneste dag de næste 4 år :-) Held og lykke med bloggen fremover og rigtig god dag.
Kære Inger, Tusind tak for din søde hilsen – jeg er så glad for at du læser med her på min blog.
Tillykke med de fire år, det er en fornøjelse at følge med her på siden. Fortsæt gerne det gode arbejde :) God sommer.
Mange tak – dejligt du læser med! God sommer til dig.
Tillykke med blog-fødselsdagen og wow hvor ser den kage bare lækker ud – den må jeg prøve! :)
Tusind tak – kagen er rigtig lækker og kan bestemt anbefales!
Tillykke med de 4 år :-) det kan du kun være stolt af!
Tak for en inspirerende blog, håber jeg selv er er nået så langt som dig når min blog en dag fylder 4 år.
Keep up the good work ;-)
Vh Kathrine//smagsfuldmad.dk
Mange tak, Kathrine :-)
Hej Ditte. Stort tillykke med de første 4 år i en perlerække af mange (håber og tror jeg) . Tak for inspiration til fornyelse og forskønnelse af morgen, middags-og kaffebordet. Jeg er fan :-)
Tusind tak, Anette – det er dejligt du læser med…. bliv endelig ved med det ;-)
This looks lovely! Any chance u could direct me to an English translation? :) thx
Thanks – You can use Google Translate :-)
Tillykke :)
Jeg bliver også gerne hængende 4 år endnu :)
Juhuuuuu – skønt :-)
Jeg er kæmpe fan af din blog og din inspirerede tilgang til sundhed <3 jeg har netop spist den sidste mundfuld chokoladekage og jeg er helt solgt! Jeg lavede en tredjedel af portionen og spiste rub og stub helt selv og jeg har det så skønt lige nu! Den smagte jo af chokoladekage og konsistensen er tilmed bedre end en traditionel sukker/mel kage. Og hvor er det fedt at være fuld af energi efter at have spist en ret stor mængde "kage" ;) Hold op hvor er jeg glad for at du har delt denne opskrift med os – den vil sikkerhed være min fremtidige fortrukne kageopskrift – TUSIND tak <3
Sikke fine ord – tusind tak, Ninette. Hvor er det dejligt du læser med, og kan lide mine opskrifter. Tror snart jeg selv skal bage kagen igen – den er nemlig rigtig god.
STORT STORT Tillykke!
Siddder her med din bog og skal lave madplan til en større fest på søndag.
DANMARKS BEDSTE salat bog!
Ihhhh, tusind tak – det er jeg bare så glad for du synes! :-)
Kan man bruge alm kakaopulver? Og tillykke med din fantastiske blog:-)
Ja, det kan du sagtens :-)
Tror du at det vil være muligt at skifte kaffen ud med noget andet. Evt. sukkerfri kakaomælk?