The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

4 års fødselsdag

af Ditte Ingemann 28. juli 2014

Sugar free cake

I dag er en helt speciel dag, for min blog fylder nemlig 4 år. Tænk engang at der er gået fire år siden jeg lavede mit allerførste blogindlæg – tiden er jo fløjet afsted. Bloggen blev startskudet til et helt nyt liv fyldt med masser af mad, nye bekendtskaber, nye opgaver, bogudgivelser og et liv som selvstændig. Jeg er hver eneste dag taknemmelig for, at jeg laver lige præcis det, som jeg har drømt om hele mit liv; skriver kogebøger og fotograferer mad.

1000 TAK til alle som læsere med – jeg håber stadig min blog inspirerer, og jeg håber I fortsat vil læse med…. Jeg synes vi napper fire år mere :-)

Til fødselsdag hører kage, så selvom jeg faktisk nok ikke får kage i dag, så vil jeg dele denne opskrift med jer, som er fra min bog “Sunde Søde Sager”, og den er super lækker. Kagen kan laves med letpisket flødeskum eller “flødeskum” lavet af kokosmælk. Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk, gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyre” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver helt hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt evt. en smule stevia, ris malt sirup, sukrin m.v. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen – sæt evt kagen på køl så kokos-flødeskummet bliver en smule mere fast.

Kagen er uden tilsat sukker, glutenfri og mælkefri, hvis du vælger kokos-flødeskum!

“Chokoladekage” med kaffe, 8 pers.

10 soltørrede dadler uden sten
1 moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g raw kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet
et nip salt
skal fra 1 øko appelsin (kan undlades)

Pynt:
letpisket flødeskum
grofthakkede hasselnødder

Skær dadlerne ud i små stykker, og kom dem i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, og blend igen. Kom blandingen i en skål, tilsæt æg, kokosolie og kaffe, og pisk det sammen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver, mandelmel, en knivspids salt og appelsinskal, og pisk det hele godt sammen med en håndmikser.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, Ø 18-20 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter.

Når kagen er kølet helt af, kan den dekoreres med letpisket fløde og hakkede nødder – kagen smager også godt med friske bær.

Paleo cake

4 års fødselsdag was last modified: juli 28th, 2014 by Ditte Ingemann
38 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Banan “softice” med lakrids
næste
Grøn sommermad

Mere af det samme

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Søndagspandekager

4. december 2011

Forfriskende ferskenis

22. juli 2012

Marcipan Mandel Makroner

6. oktober 2011

Semlor med amaretto-creme

27. februar 2014

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

Rabarbergrød med et strejf af ingefær

14. juli 2012

En lille kage med havtorn

11. oktober 2012

Citrontærte

30. juni 2012

Kom og smag mine kager!

23. august 2014

38 kommentarer

Linda 28. juli 2014 at 10:05

Til lykke med fødselsdagen, jeg vil trofast følge dig de næste 4 år!

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 10:14

1000 tak – dejligt du læser med!

Svar
Mette (Mettes Paris) 28. juli 2014 at 10:37

Til lykke, til lykke med blogfødselsdagen Ditte! Det er altid med stor glæde, at jeg kigger ind hos dig på din altid inspirerende blog. Jeg håber, at det bliver til mange, mange fødselsdage mere!
Ha’ en rigtig god dag “…med dejlig chokolade og kager til”!

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 10:48

Tusind tak for de søde ord, Mette

Svar
Josephine 28. juli 2014 at 10:38

Tillykke med fødselsdagen og tusind tak for inspiration og lækre opskrifter! Jeg tager også de næste 4 år med :-)

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 10:48

Dejligt du læser med – tak :-)

Svar
Dorte 28. juli 2014 at 10:49

Stort tillykke med fødselsdagen for din skønne blog. Håber det bliver en skøn dag. KH Dorte

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 11:01

Mange tak, Dorte!

Svar
Tanja Maria 28. juli 2014 at 11:17

Kæmpe tillykke Ditte!
Jeg er virkelig glad for at læse med!
Og med dine (kage)opskrifter har jeg taget et stort skridt i kampen mod det hvide sukker! (Anette siger jo også, at det er dårligt for huden ;))
Endnu engang tak for inspirationen!

Kh,
Tanja

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 11:27

Dejligt du læser med, Tanja Maria – og endnu mere dejligt at du kan bruge mine opskrifter :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 28. juli 2014 at 13:38

TILLYKKE med fødselsdagen! Jeg stemmer også for 4 år mere med både blog og nye kogebøger :)

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 14:01

Juhuuuuuu – det stemmer jeg altså også for ;-)

Svar
Lis 28. juli 2014 at 14:26

Hej i det danske –

Tillykke med foedselsdagen!

Kan du ikke lige komme en tur til Provence og lave denne dejlige kage til min foedselsdag paa fredag? Naa, det kan du nok ikke, men jeg maa paa et eller andet tidspunkt se og finde ud af hvordan vores ovn virker saa jeg selv kan lave den, for den ser helt fantastisk ud! Fortsat god foedselsdag – og 4 aar mere! :)

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 16:40

Hej Lis, Tak for de søde ord – håber du får mulighed for at teste kagen, for den er nemlig rigtig god.

Svar
Lis 28. juli 2014 at 21:01

Det skal jeg helt sikkert, for den der bare saa laekkert ud… :)

Lis :) http://www.aixpontroyal.com

Svar
Heidi Eriksen 28. juli 2014 at 14:55

Hej Ditte, du tager de mest delikate og mundvandsløbende billeder af mad og kager. Det har gjort at jeg har købt alle tre kogebøger du har lavet indtil nu, og bruger dem flittigt. Tak for det. Bliv endelig ved!

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 16:39

Juhuuuuuu, 1000 tak, Heidi – dejligt du følger med og har mine bøger. TAK!

Svar
Inger 28. juli 2014 at 14:58

Hej Ditte.
Stort TILLYKKE med fødselsdagen! Jeg læser helt sikkert med hver eneste dag de næste 4 år :-) Held og lykke med bloggen fremover og rigtig god dag.

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 16:38

Kære Inger, Tusind tak for din søde hilsen – jeg er så glad for at du læser med her på min blog.

Svar
Ditte 28. juli 2014 at 15:27

Tillykke med de fire år, det er en fornøjelse at følge med her på siden. Fortsæt gerne det gode arbejde :) God sommer.

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 16:38

Mange tak – dejligt du læser med! God sommer til dig.

Svar
Julie / It's My Passions 28. juli 2014 at 15:38

Tillykke med blog-fødselsdagen og wow hvor ser den kage bare lækker ud – den må jeg prøve! :)

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2014 at 16:38

Tusind tak – kagen er rigtig lækker og kan bestemt anbefales!

Svar
Kathrine Kristensen 28. juli 2014 at 18:19

Tillykke med de 4 år :-) det kan du kun være stolt af!
Tak for en inspirerende blog, håber jeg selv er er nået så langt som dig når min blog en dag fylder 4 år.
Keep up the good work ;-)
Vh Kathrine//smagsfuldmad.dk

Svar
Ditte Ingemann 30. juli 2014 at 15:04

Mange tak, Kathrine :-)

Svar
anette lysgaard 28. juli 2014 at 19:24

Hej Ditte. Stort tillykke med de første 4 år i en perlerække af mange (håber og tror jeg) . Tak for inspiration til fornyelse og forskønnelse af morgen, middags-og kaffebordet. Jeg er fan :-)

Svar
Ditte Ingemann 30. juli 2014 at 15:03

Tusind tak, Anette – det er dejligt du læser med…. bliv endelig ved med det ;-)

Svar
S. 30. juli 2014 at 04:27

This looks lovely! Any chance u could direct me to an English translation? :) thx

Svar
Ditte Ingemann 30. juli 2014 at 15:02

Thanks – You can use Google Translate :-)

Svar
Rikkeprikke 30. juli 2014 at 10:32

Tillykke :)
Jeg bliver også gerne hængende 4 år endnu :)

Svar
Ditte Ingemann 30. juli 2014 at 15:05

Juhuuuuu – skønt :-)

Svar
Ninette 30. juli 2014 at 18:44

Jeg er kæmpe fan af din blog og din inspirerede tilgang til sundhed <3 jeg har netop spist den sidste mundfuld chokoladekage og jeg er helt solgt! Jeg lavede en tredjedel af portionen og spiste rub og stub helt selv og jeg har det så skønt lige nu! Den smagte jo af chokoladekage og konsistensen er tilmed bedre end en traditionel sukker/mel kage. Og hvor er det fedt at være fuld af energi efter at have spist en ret stor mængde "kage" ;) Hold op hvor er jeg glad for at du har delt denne opskrift med os – den vil sikkerhed være min fremtidige fortrukne kageopskrift – TUSIND tak <3

Svar
Ditte Ingemann 31. juli 2014 at 09:52

Sikke fine ord – tusind tak, Ninette. Hvor er det dejligt du læser med, og kan lide mine opskrifter. Tror snart jeg selv skal bage kagen igen – den er nemlig rigtig god.

Svar
Anne-Kirstine Klitmark 1. august 2014 at 19:15

STORT STORT Tillykke!

Siddder her med din bog og skal lave madplan til en større fest på søndag.
DANMARKS BEDSTE salat bog!

Svar
Ditte Ingemann 1. august 2014 at 19:38

Ihhhh, tusind tak – det er jeg bare så glad for du synes! :-)

Svar
Line 20. august 2014 at 16:49

Kan man bruge alm kakaopulver? Og tillykke med din fantastiske blog:-)

Svar
Ditte Ingemann 20. august 2014 at 17:17

Ja, det kan du sagtens :-)

Svar
Helle 5. september 2014 at 07:55

Tror du at det vil være muligt at skifte kaffen ud med noget andet. Evt. sukkerfri kakaomælk?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen