The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Chokoladekage med tiramisucreme

af Ditte Ingemann 5. december 2016

untitled-2_8_

Tiramisu betyder noget i retning af, træk mig op, og er ganske enkelt en af mine favoritter når det kommer til dessert. Den indeholder alt det, som en god dessert skal: ingen varm frugt, lækker luftig creme, kakao, kaffesmag, hvilket tilsammen giver små dråber af himlen. Den trækker ihvertfald altid mit humør op! Jeg burde helt sikkert dele en mere julet kage, men jeg synes faktisk denne kage sagtens kan serveres i løbet af december eller til nytår. 

{ Chokoladekage med tiramisucreme }
ca. 8 personer

Dette er efter min mening den ultimative kage. Den smager så skønt og kan sagtens bruges som dessert efter en god middag eller til andre festlige lejligheder. Kagen er enormt rig i smag og konsistens, så et lille stykke er nok til at tilfredsstille den søde tand.

Ingredienser:
250 g mørk chokolade, fx. 85%
150 g smør
5 æg
1 dl kokossukker
½ tsk bagepulver
1 tsk ren vaniljepulver

Tiramisu-creme:
200 g mascarpone
1 shot espresso eller 30 ml stærk kaffe
3 spsk ahornsirup, fibersiurp eller god honning

Smelt chokolade og smør sammen ved svag varme. Del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer sammen med kokossukker, til det bliver luftigt. Vend chokoladeblandingen i æggeblommerne sammen med bagepulver og vanilje. Rør dejen godt sammen, og vend forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt – pas dog på, at kagen ikke bliver bagt for meget.

Rør alle ingredienserne til cremen sammen, og smag den til alt efter hvor sød du ønsker din creme. Når kagen er helt kold fordeles cremen på kagen og pyntes med kakaopulver inden servering.

TIP: Kagen kan sagtnes laves dagen i forvejen og opbevares på køl, indtil den skal serveres.

Chokoladekage med tiramisucreme was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grillede auberginer med tahindressing
næste
Guide til New York

Mere af det samme

Søndagspandekager

4. december 2011

Tiramisu med et twist

12. januar 2013

Cheesecake brownie med hindbær

9. september 2012

Bønne-brownies

3. maj 2015

Sød søndag

4. oktober 2015

Spis dig sund #4

26. juni 2014

Mousse á la mums!

20. januar 2011

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

17. marts 2012

Cheesecake i glas

6. november 2013

Speltsnurrer

13. december 2012

6 kommentarer

Chokoladekage med tiramisucreme - AmandoBlogs.comAmandoBlogs.com 5. december 2016 at 03:41

[…] post Chokoladekage med tiramisucreme appeared first on The Food […]

Svar
Marina 5. december 2016 at 07:53

NØJ hvor det lyder lækkert. Iøvrigt er jeg enig i at man godt kan serverer andet end det allermest klassiske julebag i december. Det er nemlig helt forfriskende at få noget andet en gang imellem og man kan jo altid vælge en julet pyntning. Det er jo fx nemt at lave en julet skabelon og lægge den på kagen inden man drysser med kakao til sidst. Derefter kunne man lægge kagen på et lidt større fad og pynte rundt om med godt vasket og tørret grønt og lidt julet pynt. Så har man faktisk en mega julet kage uden at den er magen til alle de andres….

Et af de største julehits vi medbringer og server er faktisk en julepyntet brownie. Det er min yngste datter der har fundet på pynten og den har vakt lykke hver eneste gang vi har haft den med, måske netop fordi den er lidt anderledes, men stadigt julet.

Hav en dejlig december

Svar
Ditte Ingemann 5. december 2016 at 13:43

Du har helt ret og rigtig god idé at pynte kagen med et juletwist :-) Rigtig god december til dig.

Svar
Tori//Gringalicious.com 5. december 2016 at 13:27

OOOOOOOOOOOooooooh! So delicious!

Svar
Ditte Ingemann 5. december 2016 at 13:44

Thanks :-)

Svar
Hanne 22. november 2020 at 14:42

Hej Ditte.
Mange tak for en rigtig god opskrift. Smagen var virkelig lækker, og cremen ovenpå er et meget lækkert touch. Jeg oplevede dog desværre, at selve kagen blev ret tør, og jeg tror, det hænger sammen med, at jeg opbevarede den i køleskab. Kagen så lækker svampet ud, da jeg tog den ud af ovnen.
Kan jeg opbevare selve chokoladekagen på køkkenbordet i stedet for køleskabet, ind til den skal bruges? Eller er det ikke sundhedsmæssigt forsvarligt?
På forhånd tak for svar.
Mvh. Hanne

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen