Tiramisu betyder noget i retning af, træk mig op, og er ganske enkelt en af mine favoritter når det kommer til dessert. Den indeholder alt det, som en god dessert skal: ingen varm frugt, lækker luftig creme, kakao, kaffesmag, hvilket tilsammen giver små dråber af himlen. Den trækker ihvertfald altid mit humør op! Jeg burde helt sikkert dele en mere julet kage, men jeg synes faktisk denne kage sagtens kan serveres i løbet af december eller til nytår.
{ Chokoladekage med tiramisucreme }
ca. 8 personer
Dette er efter min mening den ultimative kage. Den smager så skønt og kan sagtens bruges som dessert efter en god middag eller til andre festlige lejligheder. Kagen er enormt rig i smag og konsistens, så et lille stykke er nok til at tilfredsstille den søde tand.
Ingredienser:
250 g mørk chokolade, fx. 85%
150 g smør
5 æg
1 dl kokossukker
½ tsk bagepulver
1 tsk ren vaniljepulver
Tiramisu-creme:
200 g mascarpone
1 shot espresso eller 30 ml stærk kaffe
3 spsk ahornsirup, fibersiurp eller god honning
Smelt chokolade og smør sammen ved svag varme. Del æggene i hvider og blommer, og pisk hviderne stive. Pisk æggeblommer sammen med kokossukker, til det bliver luftigt. Vend chokoladeblandingen i æggeblommerne sammen med bagepulver og vanilje. Rør dejen godt sammen, og vend forsigtigt æggehviderne i. Hæld dejen i en springform, beklædt med bagepapir, Ø 22 cm.
Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30 minutter, eller til den er gennembagt – pas dog på, at kagen ikke bliver bagt for meget.
Rør alle ingredienserne til cremen sammen, og smag den til alt efter hvor sød du ønsker din creme. Når kagen er helt kold fordeles cremen på kagen og pyntes med kakaopulver inden servering.
TIP: Kagen kan sagtnes laves dagen i forvejen og opbevares på køl, indtil den skal serveres.
6 kommentarer
[…] post Chokoladekage med tiramisucreme appeared first on The Food […]
NØJ hvor det lyder lækkert. Iøvrigt er jeg enig i at man godt kan serverer andet end det allermest klassiske julebag i december. Det er nemlig helt forfriskende at få noget andet en gang imellem og man kan jo altid vælge en julet pyntning. Det er jo fx nemt at lave en julet skabelon og lægge den på kagen inden man drysser med kakao til sidst. Derefter kunne man lægge kagen på et lidt større fad og pynte rundt om med godt vasket og tørret grønt og lidt julet pynt. Så har man faktisk en mega julet kage uden at den er magen til alle de andres….
Et af de største julehits vi medbringer og server er faktisk en julepyntet brownie. Det er min yngste datter der har fundet på pynten og den har vakt lykke hver eneste gang vi har haft den med, måske netop fordi den er lidt anderledes, men stadigt julet.
Hav en dejlig december
Du har helt ret og rigtig god idé at pynte kagen med et juletwist :-) Rigtig god december til dig.
OOOOOOOOOOOooooooh! So delicious!
Thanks :-)
Hej Ditte.
Mange tak for en rigtig god opskrift. Smagen var virkelig lækker, og cremen ovenpå er et meget lækkert touch. Jeg oplevede dog desværre, at selve kagen blev ret tør, og jeg tror, det hænger sammen med, at jeg opbevarede den i køleskab. Kagen så lækker svampet ud, da jeg tog den ud af ovnen.
Kan jeg opbevare selve chokoladekagen på køkkenbordet i stedet for køleskabet, ind til den skal bruges? Eller er det ikke sundhedsmæssigt forsvarligt?
På forhånd tak for svar.
Mvh. Hanne