Disse cupcakes skulle have været med citron og kokos og mine øko-citroner lå så fint i køleskabet og ventede på at blive brugt, men de havde besluttet sig for at blive rådne i stedet for at blive en del af mine skønne cupcakes! Derfor blev det til en improviseret udgave med alt godt fra skabene.
Jeg lavede en lys kage med hvid chokolade og en frosting med min nyindkøbte Dolce Latte karamelcreme fra Urtekram og en smule havsalt. Det blev en fantastisk kombination, som skabte stor glæde på en meget regnfyldt søndag.
Alt-godt-fra-skabene cupcakes, 7 kager:
3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1 tsk. vanille
Ca. 60 g. hakket hvid chokolade
Karamel/salt frosting
100 g. blødt smør
Ca. 6 dl. flormelis
0,5 dl. mælk
1 tsk. Citronsaft
2 tsk. Dolce Latte karamelcreme
0,5 – 1 tsk. Maldon salt
Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt mel og mælk og pisk det hele godt sammen. Kom tilsidst bagepulver, vanille og chokolade og pisk indtil det er en ensartet dej.
Kom dejen i muffinsforme og fyld 2/3 op. Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 180 grader. Mens kagerne er i ovnen laves frosting/glasur. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk indtil glasuren er helt glat og rimelig tyk. Dette kan godt tage et par minutter. Hvis glasuren er for tynd tilsættes mere flormelis.
Kagerne skal køle helt af inden de dekoreres med frosting. Derefter kan de pyntes med alverdens ting. Jeg er mest til simpel pynt, men jeg måtte alligevel teste alle de ting, jeg købte til cupcake kursus hos Specialkøbmanden. Så det blev til både frysetørret jordbær, sukkerhjerter og spiseligt glimmer!
12 kommentarer
Den frosting lyder ualmindelig tiltalende. Meget spændende – jeg får lyst til at prøve det :-)
Meget flotte og indbydende billeder – jeg får helt lyst til at lave muffins :-)
@Piskeriset: du kan trygt afprøve denne frosting – er sikker på den bliver et hit!
@Troels: Tak for din kommentar!
Hej Ditte.
Jeg er vild med din blog !!! Utrolig flotte og inspirerende billeder og alle dine hyggelige kommentarer – super. Jeg har allerede afprøvet mange af dine opskrifter – med held og rigtig gode resultater. Jeg tjekker din blog hver eneste dag, – ja ofte flere gange daglig.
I morgen vil jeg bage dine cupcakes – glæder mig allerede :o)
Mange hilsner fra Inger
Hej Inger,
Tak for din hilsen og fedt du følger med hver dag ;-) Glæd dig til disse cupcakes – vi har lige spist den sidste idag. Du må lige skrive hvordan de bliver.
KH Ditte
De lyder virkelig lækre.. Hvor køber du karamelen?
Jeg købte min karamel i Føtex, men tror efterhånden du kan købe det i alle større supermarkeder :-)
Hej Ditte.
Er virkelig oprigtig fan af din smukke blog og de inspirerende opskrifter. Er pt. på udlandsophold i det fjerne, hvor jeg ikke har en vægt tilrådighed, hvorfor denne opskrift jo er perfekt! Men hvad værre er, så er jeg heller ikke i nærheden af en håndmixer, men kun et helt almindelig piskeris. Er de så umulige at få som de skal være, tænker på dejen, eller er det værd at give et forsøg ?
Hej Malene, tak for din kommentar. Tror helt sikkert du sagtens kan røre dejen med et piskeris. Det bliver måske svære at lave frosting uden en røremaskine.. Men giv det et forsøg og evt. bare smøre frosting på med en kniv ;-) God fornøjelse.
Du er hurtig! Det må jeg prøve :) Tror jeg laver en snyder med frostingen og køber den færdig, hahaha :)
Ja, man må gerne snyde ind imellem ;-) god weekend til dig.
[…] Inspirationen til disse cupcakes har jeg fået fra min bog “at home at Magnolia” og jeg synes opskriften er nem og god. I stedet for lakrids kan man komme andre smage i, eller bare bruge dem som en vanillecupcake; få inspiration her. […]