The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Cupcakes med karamel og salt

af Ditte Ingemann 4. juli 2011

Disse cupcakes skulle have været med citron og kokos og mine øko-citroner lå så fint i køleskabet og ventede på at blive brugt, men de havde besluttet sig for at blive rådne i stedet for at blive en del af mine skønne cupcakes! Derfor blev det til en improviseret udgave med alt godt fra skabene. 

Jeg lavede en lys kage med hvid chokolade og en frosting med min nyindkøbte Dolce Latte karamelcreme fra Urtekram og en smule havsalt. Det blev en fantastisk kombination, som skabte stor glæde på en meget regnfyldt søndag.

Alt-godt-fra-skabene cupcakes, 7 kager:

3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1 tsk. vanille
Ca. 60 g. hakket hvid chokolade

Karamel/salt frosting

100 g. blødt smør
Ca. 6 dl. flormelis
0,5 dl. mælk
1 tsk. Citronsaft
2 tsk. Dolce Latte karamelcreme
0,5 – 1 tsk. Maldon salt

Pisk sukker og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen. Tilsæt mel og mælk og pisk det hele godt sammen. Kom tilsidst bagepulver, vanille og  chokolade og pisk indtil det er en ensartet dej.

Kom dejen i muffinsforme og fyld 2/3 op. Kagerne bages i ca. 20 minutter ved 180 grader.
Mens kagerne er i ovnen laves frosting/glasur. Kom alle ingredienserne op i en skål og pisk indtil glasuren er helt glat og rimelig tyk. Dette kan godt tage et par minutter. Hvis glasuren er for tynd tilsættes mere flormelis.

Kagerne skal køle helt af inden de dekoreres med frosting. Derefter kan de pyntes med alverdens ting. Jeg er mest til simpel pynt, men jeg måtte alligevel teste alle de ting, jeg købte til cupcake kursus hos Specialkøbmanden. Så det blev til både frysetørret jordbær, sukkerhjerter og spiseligt glimmer!

Cupcakes med karamel og salt was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
12 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fredagsfisk
næste
Frisk-fra-ovnen scones

Mere af det samme

Sød søndag

4. oktober 2015

Dejlige dadel-scones

28. august 2012

Fuldkorn & friske figner

27. maj 2012

Citronkage aka. Citronmåne

9. juli 2013

Jule-donuts med sne

4. december 2012

Chokolade & Kaffe

26. juni 2012

Kanelsnurrer med surdej

3. april 2018

Vafler & cookies med chufa

5. september 2017

Rabarbercrumble

14. maj 2017

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

12 kommentarer

Piskeriset 4. juli 2011 at 20:43

Den frosting lyder ualmindelig tiltalende. Meget spændende – jeg får lyst til at prøve det :-)

Svar
Troels 5. juli 2011 at 09:22

Meget flotte og indbydende billeder – jeg får helt lyst til at lave muffins :-)

Svar
Ditte 5. juli 2011 at 13:57

@Piskeriset: du kan trygt afprøve denne frosting – er sikker på den bliver et hit!
@Troels: Tak for din kommentar!

Svar
Inger Nielsen 5. juli 2011 at 16:30

Hej Ditte.
Jeg er vild med din blog !!! Utrolig flotte og inspirerende billeder og alle dine hyggelige kommentarer – super. Jeg har allerede afprøvet mange af dine opskrifter – med held og rigtig gode resultater. Jeg tjekker din blog hver eneste dag, – ja ofte flere gange daglig.
I morgen vil jeg bage dine cupcakes – glæder mig allerede :o)

Mange hilsner fra Inger

Svar
Ditte 5. juli 2011 at 16:43

Hej Inger,
Tak for din hilsen og fedt du følger med hver dag ;-) Glæd dig til disse cupcakes – vi har lige spist den sidste idag. Du må lige skrive hvordan de bliver.
KH Ditte

Svar
Michelle 12. december 2011 at 19:54

De lyder virkelig lækre.. Hvor køber du karamelen?

Svar
Ditte 12. december 2011 at 20:00

Jeg købte min karamel i Føtex, men tror efterhånden du kan købe det i alle større supermarkeder :-)

Svar
Malene 15. september 2012 at 15:27

Hej Ditte.
Er virkelig oprigtig fan af din smukke blog og de inspirerende opskrifter. Er pt. på udlandsophold i det fjerne, hvor jeg ikke har en vægt tilrådighed, hvorfor denne opskrift jo er perfekt! Men hvad værre er, så er jeg heller ikke i nærheden af en håndmixer, men kun et helt almindelig piskeris. Er de så umulige at få som de skal være, tænker på dejen, eller er det værd at give et forsøg ?

Svar
Ditte 15. september 2012 at 15:32

Hej Malene, tak for din kommentar. Tror helt sikkert du sagtens kan røre dejen med et piskeris. Det bliver måske svære at lave frosting uden en røremaskine.. Men giv det et forsøg og evt. bare smøre frosting på med en kniv ;-) God fornøjelse.

Svar
Malene 15. september 2012 at 15:37

Du er hurtig! Det må jeg prøve :) Tror jeg laver en snyder med frostingen og køber den færdig, hahaha :)

Svar
Ditte 15. september 2012 at 17:18

Ja, man må gerne snyde ind imellem ;-) god weekend til dig.

Svar
Lakridscupcakes – Cupcakes med lakridsforsting – The Food Club 15. juli 2013 at 15:28

[…] Inspirationen til disse cupcakes har jeg fået fra min bog “at home at Magnolia” og jeg synes opskriften er nem og god. I stedet for lakrids kan man komme andre smage i, eller bare bruge dem som en vanillecupcake; få inspiration her. […]

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen