Så er vi midt i æblesæsonen og det betyder æblekage i alverdens afskygninger! I weekenden kastede jeg mig ud i en æblekage med marcipan, som udover at smage skønt, også er utrolig nem at lave. Så hvis du har haven fyldt med æbler, så brug nogle af dem til denne kage.
Jeg pyntede min æblekage med yndige morgenfruer, som min søde mor havde sendt helt fra jylland. De overlevede kun lige turen og måtte straks have førstehjælp!
Nem æblekage med marcipan:
2 æbler
100 g blødt smør
100 g sukker
125 g marcipan
1 tsk ren vanillepulver
2 æg
3-5 spsk mælk
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 spsk mandler
Du kan tilsætte 1 tsk stødt kanel til dejen, hvis du ligesom mig er vild med kanel, og ellers kan det sagtens undlades.
Skær æblerne i tern. Pisk smør, sukker og vanille luftigt. Tilsæt marcipan, enten revet eller i små stykker, og pisk igen. Tilsæt æggene et ad gangen imens du pisker. Hak mandlerne groft og tilsæt halvdelen til dejen. Vend mælk, mel, bagepulver og æbletern i dejen og kom det i en springform, 20 cm. Drys de sidste mandler på toppen og bag kagen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter – tjek efter 30 minutter.
Kagen kan spises lun eller kold og smager dejligt sammen med en smule creme fraiche.
36 kommentarer
This not only looks divine but super pretty!
http://lyndajanecakes.blogspot.co.uk/
Thanks :-)
Som jeg nævnt på instagram – mums hvor ser den lækker ud. Har stadigvæk lidt æbler i haven, så det kan være at den skal prøves.
God idé – den er super nem!
Sikke en smuk solskins kage..
Og ja, den må bare nydes med kanel, her lige midt på en regnvejrsdag :))
Ja, her hos mig regner det og desværre er kagen væk, så jeg må nøjes med at kigge på de smukke morgenfruer, så længe det varer :-)
Hvor ser den lækker ud, og elsker der ikke er alle mulige underlige ingredienser i! Skal selv forsøge mig med noget med æble snart, og har lige lavet noget med mandler.. :)
– Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk/
Tak – kagen er nemlig nem og med ingredienser, som man ofte har i skabet :-)
Hej Ditte. Så har jeg testet din opskrift på æblekage :O) MUMS den er super lækker og nem, dejligt. Jeg kan kun anbefale andre at prøve den! Rigtig god weekend.
Hej Inger, dejligt du har testet den og kunne lide den! Den er perfekt som lun efterårskage :-)
Et andet godt pift end at komme lidt kanel i dejen er kardemomme…
– det er et krydderi jeg holder meget af og det går fantastisk sammen med sødt bagværk fra pandekager til scones…
Og tak for en super fed blog, der altid giver inspiration og lyst til lige at smutte i køkkenet, når der opstår lidt frie minutter… ;)
Tak for det gode tip, Jean – jeg er helt vild med kardemomme!
Mums Ditte, har netop bagt og spist to store stykker af denne fantastiske kage. Drengene er heldige hvis der er mere tilbage når de kommer hjem. Jeg dryssede kanelsukker på toppen, det kan anbefales :-)
Lækkert – sejt at du tester mine opskrifter!
Mums!! Bagte den i går aftes kl. 20:30…og det var godt at jeg tog mig sammen. Nøj – den smager godt. Sådan rigtig kage-agtigt og ikke æbletærte-agtigt (som jeg er lidt træt af). Meget lækker konsistens…luftigt…og skal lege lidt med om det skal være æbletern eller både. Men lækker – og måske den lige kommer med som en forældrekage til børnefødselsdagen på søndag.
Hvor sejt at du lige bagte den igår aftes – godt gået og dejligt du kunne lide den :-)
Den ser virkelig lækker ud! Jeg tror jeg skal prøve at lave den æblekage i weekenden :)
God ide – den er virkelig lækker!
mange tak for opskriften :)
Velbekomme :-)
Lækker æblekage og gode billeder du har taget af kagen også. Thumbs up :)
TAK
Hej :-) ser rigtig lækker ud! Hvor mange personer er opskriften beregnet til? Sanam
Kagen rækker til ca. 8 personer :-)
Kan den laves dagen før?
Jep :-)
Har netop bagt denne kage. Meget nem at lave og ser utrolig indbydende ud, men den blev altså en anelse tør/kedelig i det. Den smagte dog godt, og heldigvis hjælper en god klat creme fraiche :)
Tak for din kommentar. Øv øv, at din kage blev tør! Det har jeg ikke oplevet – kan det skyldes, at den har fået en smule for meget? Min kage blev meget saftig pga. af de mange æbler, men dejligt at din alligevel gled ned :-)
Jeg har lige rørt kagen sammen og puttet den i ovnen, så her venter vi spændt!! Synes godt nok der skulle mange æbler i, i forhold til dej. Er det meningen at den være sådan? :) vi glæder os ihvertfald til at smage den, puttede 40g havregyn i, i stedet for 40g mel og self kom der også en tsk kanel i :).
Mvh stephanie
Der skal forholdsvis meget æble i – selvfølgelig kan du reducere mængden, hvis æblerne er meget store :-) Du kan måske ane på mine billeder, at der er meget æble i kagen… sådan kan jeg lide det. Håber kagen bliver rigtig god :-) God sommer til dig, Stephanie.
Hvor ser kagen lækker ud, men kan det passe at der kun skal 2 æbler i?
Jeg brugte 2 store æbler…
Efter vi hentede en kasse æbler hos svigerfar måtte der jo laves en æblekage, og valget faldt på denne, nu er den lige indtaget ig Mums den faldt i god jord.
Jeg puttede godt med æbler i og selvfølgelig kanel.
Tak for sådan en dejlig opskrift! Super lækker kage, og ja utroligt nem at lave. Jeg elsker kager og sødesager, og denne er altså blevet min nye ynglings. Jeg lavede den til mit køkken på kollegiet, som var helt vilde med den. Skal bage den igen i morgen, til når jeg får veninder på besøg, og mon ikke jeg får den bagt igen i juledagene :)
Da jeg bagte den, måtte jeg lave tripelportion, som jeg fordelte i en stor springform og to mindre kageforme. Jeg fik nogle problemer med at den store kage skulle have mere samtidig med at den var blevet meget mørk, og jeg var bange for den blev brændt. Har du nogle tricks til at undgå det? Eller kan det være fordi jeg havde kommet forholdsvis lidt for meget æble og marcipan i?
Dejligt du kan lide min opskrift :-) Tror faktisk jeg også snart må bage den igen. Synes ofte det kan være svært at få gennembagt store kager uden de bliver for mørke… Men den store kage skal naturligvis have længere tid end de små kager, så skru evt. ned for varmen og giv den længere tid.
GOD JUl!
Jeg har lige taget kagen ud af ovnen, og den ligner på ingen måde din kage.
Frygter desværre, at kagen er meget bestandig og tør – det ligner det lidt.
Håber at creme fraichen kan redde et mislykket forsøg, til trods for at jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke.