The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Æblekage med marcipan & mandler

af Ditte Ingemann 4. oktober 2012

Så er vi midt i æblesæsonen og det betyder æblekage i alverdens afskygninger! I weekenden kastede jeg mig ud i en æblekage med marcipan, som udover at smage skønt, også er utrolig nem at lave. Så hvis du har haven fyldt med æbler, så brug nogle af dem til denne kage.

Jeg pyntede min æblekage med yndige morgenfruer, som min søde mor havde sendt helt fra jylland. De overlevede kun lige turen og måtte straks have førstehjælp!

Nem æblekage med marcipan:

2 æbler
100 g blødt smør
100 g sukker
125 g marcipan
1 tsk ren vanillepulver
2 æg
3-5 spsk mælk
120 g hvedemel
2 tsk bagepulver
4 spsk mandler

Du kan tilsætte 1 tsk stødt kanel til dejen, hvis du ligesom mig er vild med kanel, og ellers kan det sagtens undlades.

Skær æblerne i tern. Pisk smør, sukker og vanille luftigt. Tilsæt marcipan, enten revet eller i små stykker, og pisk igen. Tilsæt æggene et ad gangen imens du pisker. Hak mandlerne groft og tilsæt halvdelen til dejen. Vend mælk, mel, bagepulver og æbletern i dejen og kom det i en springform, 20 cm. Drys de sidste mandler på toppen og bag kagen ved 180 grader i ca. 35-40 minutter – tjek efter 30 minutter.

Kagen kan spises lun eller kold og smager dejligt sammen med en smule creme fraiche.

Æblekage med marcipan & mandler was last modified: oktober 19th, 2014 by Ditte Ingemann
36 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Min surdej lever!
næste
Pull-apart brød

Mere af det samme

Guide til nem bryllupskage

6. august 2017

Spelt-snurrer med birkesfyld

1. december 2015

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

Lidt mere karamel

16. februar 2012

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

Verdens nemmeste æblekage

30. oktober 2016

Kanelsnurrer med surdej

3. april 2018

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

Once you pop, you can´t stop

16. august 2011

36 kommentarer

Lynda 4. oktober 2012 at 13:12

This not only looks divine but super pretty!

http://lyndajanecakes.blogspot.co.uk/

Svar
Ditte 4. oktober 2012 at 13:44

Thanks :-)

Svar
Camilla Christensen 4. oktober 2012 at 13:30

Som jeg nævnt på instagram – mums hvor ser den lækker ud. Har stadigvæk lidt æbler i haven, så det kan være at den skal prøves.

Svar
Ditte 4. oktober 2012 at 13:44

God idé – den er super nem!

Svar
Birgit Mathiesen 4. oktober 2012 at 13:49

Sikke en smuk solskins kage..
Og ja, den må bare nydes med kanel, her lige midt på en regnvejrsdag :))

Svar
Ditte 4. oktober 2012 at 13:54

Ja, her hos mig regner det og desværre er kagen væk, så jeg må nøjes med at kigge på de smukke morgenfruer, så længe det varer :-)

Svar
Frida 4. oktober 2012 at 16:56

Hvor ser den lækker ud, og elsker der ikke er alle mulige underlige ingredienser i! Skal selv forsøge mig med noget med æble snart, og har lige lavet noget med mandler.. :)
– Frida, http://bakedbyblondie.blogspot.dk/

Svar
Ditte 4. oktober 2012 at 20:19

Tak – kagen er nemlig nem og med ingredienser, som man ofte har i skabet :-)

Svar
Inger 5. oktober 2012 at 16:51

Hej Ditte. Så har jeg testet din opskrift på æblekage :O) MUMS den er super lækker og nem, dejligt. Jeg kan kun anbefale andre at prøve den! Rigtig god weekend.

Svar
Ditte 5. oktober 2012 at 17:18

Hej Inger, dejligt du har testet den og kunne lide den! Den er perfekt som lun efterårskage :-)

Svar
Jean 6. oktober 2012 at 10:58

Et andet godt pift end at komme lidt kanel i dejen er kardemomme…
– det er et krydderi jeg holder meget af og det går fantastisk sammen med sødt bagværk fra pandekager til scones…

Og tak for en super fed blog, der altid giver inspiration og lyst til lige at smutte i køkkenet, når der opstår lidt frie minutter… ;)

Svar
Ditte 6. oktober 2012 at 16:13

Tak for det gode tip, Jean – jeg er helt vild med kardemomme!

Svar
Karen Glerup 10. oktober 2012 at 09:54

Mums Ditte, har netop bagt og spist to store stykker af denne fantastiske kage. Drengene er heldige hvis der er mere tilbage når de kommer hjem. Jeg dryssede kanelsukker på toppen, det kan anbefales :-)

Svar
Ditte 10. oktober 2012 at 12:39

Lækkert – sejt at du tester mine opskrifter!

Svar
Lotte 11. oktober 2012 at 14:40

Mums!! Bagte den i går aftes kl. 20:30…og det var godt at jeg tog mig sammen. Nøj – den smager godt. Sådan rigtig kage-agtigt og ikke æbletærte-agtigt (som jeg er lidt træt af). Meget lækker konsistens…luftigt…og skal lege lidt med om det skal være æbletern eller både. Men lækker – og måske den lige kommer med som en forældrekage til børnefødselsdagen på søndag.

Svar
Ditte 11. oktober 2012 at 18:25

Hvor sejt at du lige bagte den igår aftes – godt gået og dejligt du kunne lide den :-)

Svar
Frederikke Lund 7. november 2012 at 20:58

Den ser virkelig lækker ud! Jeg tror jeg skal prøve at lave den æblekage i weekenden :)

Svar
Ditte 8. november 2012 at 08:25

God ide – den er virkelig lækker!

Svar
Lina Mejdal 10. november 2012 at 11:43

mange tak for opskriften :)

Svar
Ditte 11. november 2012 at 10:45

Velbekomme :-)

Svar
Malou B 28. november 2012 at 18:46

Lækker æblekage og gode billeder du har taget af kagen også. Thumbs up :)

Svar
Ditte 28. november 2012 at 18:54

TAK

Svar
Sanam 19. december 2012 at 19:31

Hej :-) ser rigtig lækker ud! Hvor mange personer er opskriften beregnet til? Sanam

Svar
Ditte 19. december 2012 at 19:33

Kagen rækker til ca. 8 personer :-)

Svar
Rosa 20. marts 2013 at 19:33

Kan den laves dagen før?

Svar
Ditte 20. marts 2013 at 19:57

Jep :-)

Svar
Maria 16. april 2013 at 20:48

Har netop bagt denne kage. Meget nem at lave og ser utrolig indbydende ud, men den blev altså en anelse tør/kedelig i det. Den smagte dog godt, og heldigvis hjælper en god klat creme fraiche :)

Svar
Ditte 8. juli 2013 at 21:45

Tak for din kommentar. Øv øv, at din kage blev tør! Det har jeg ikke oplevet – kan det skyldes, at den har fået en smule for meget? Min kage blev meget saftig pga. af de mange æbler, men dejligt at din alligevel gled ned :-)

Svar
Stephanie 8. juli 2013 at 21:34

Jeg har lige rørt kagen sammen og puttet den i ovnen, så her venter vi spændt!! Synes godt nok der skulle mange æbler i, i forhold til dej. Er det meningen at den være sådan? :) vi glæder os ihvertfald til at smage den, puttede 40g havregyn i, i stedet for 40g mel og self kom der også en tsk kanel i :).
Mvh stephanie

Svar
Ditte 8. juli 2013 at 21:40

Der skal forholdsvis meget æble i – selvfølgelig kan du reducere mængden, hvis æblerne er meget store :-) Du kan måske ane på mine billeder, at der er meget æble i kagen… sådan kan jeg lide det. Håber kagen bliver rigtig god :-) God sommer til dig, Stephanie.

Svar
Tine 8. oktober 2013 at 08:05

Hvor ser kagen lækker ud, men kan det passe at der kun skal 2 æbler i?

Svar
Ditte 13. oktober 2013 at 15:01

Jeg brugte 2 store æbler…

Svar
Pernille 27. oktober 2013 at 14:52

Efter vi hentede en kasse æbler hos svigerfar måtte der jo laves en æblekage, og valget faldt på denne, nu er den lige indtaget ig Mums den faldt i god jord.
Jeg puttede godt med æbler i og selvfølgelig kanel.

Svar
Ingrid 13. december 2013 at 12:24

Tak for sådan en dejlig opskrift! Super lækker kage, og ja utroligt nem at lave. Jeg elsker kager og sødesager, og denne er altså blevet min nye ynglings. Jeg lavede den til mit køkken på kollegiet, som var helt vilde med den. Skal bage den igen i morgen, til når jeg får veninder på besøg, og mon ikke jeg får den bagt igen i juledagene :)

Da jeg bagte den, måtte jeg lave tripelportion, som jeg fordelte i en stor springform og to mindre kageforme. Jeg fik nogle problemer med at den store kage skulle have mere samtidig med at den var blevet meget mørk, og jeg var bange for den blev brændt. Har du nogle tricks til at undgå det? Eller kan det være fordi jeg havde kommet forholdsvis lidt for meget æble og marcipan i?

Svar
Ditte 13. december 2013 at 12:33

Dejligt du kan lide min opskrift :-) Tror faktisk jeg også snart må bage den igen. Synes ofte det kan være svært at få gennembagt store kager uden de bliver for mørke… Men den store kage skal naturligvis have længere tid end de små kager, så skru evt. ned for varmen og giv den længere tid.
GOD JUl!

Svar
Christine 12. oktober 2014 at 16:20

Jeg har lige taget kagen ud af ovnen, og den ligner på ingen måde din kage.
Frygter desværre, at kagen er meget bestandig og tør – det ligner det lidt.

Håber at creme fraichen kan redde et mislykket forsøg, til trods for at jeg har fulgt din opskrift til punkt og prikke.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971