The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Pull-apart brød

af Ditte Ingemann 6. oktober 2012

Så oprandt dagen endelig, hvor jeg fik taget mig sammen til at prøve det meget smukke brød, som på engelsk har navnet “pull apart bread”. Jeg har ikke rigtig kunne finde et passende navn på dansk, for jeg synes nemlig ikke at “rykke fra hinanden brød” lyder specielt appetitligt! 

Pull apart brød kan laves i mange udgaver, både søde og salte, men jeg valgte den sikre vej med æbler og kardemomme.

Brød med æbler og kardemomme:

25 g gær
1 dl mælk
50 g smør
2 æg
50 g sukker
ca. 375 g hvedemel
et nip salt

fyld:
2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
175 g sukker
50 g smør
1-2 æbler

Lun mælk og smør i en gryde og hæld det over gæren i en skål. Rør gæren ud og tilsæt sukker, salt og æg. Kom mel i lidt ad gangen – dejen skal være smidig og ikke tør. Ælt dejen godt igennem og lad den hæve et lunt sted i ca. 1 time.

Smelt smørret til fyldet og lad det køle af. Skær æblerne i små tern og stil dem til side.

Når dejen har hævet, kommes den ud på et meldrysset bord og rulles ud i en firkant, ca. 25*45 cm. Pensl dejen med smeltet smør, drys med sukker, kanel, kardemomme og æblestykker. Skær nu dejen ud i 6 lodrette strimler på ca. 4 cm. Stabl strimlerne forsigtigt ovenpå hinanden uden at æblerne falder ud. Skær bunken af strimlerne ud i 6 stykker, som kommes i en franskbrødsform (1 L), så de står på højkant.

Bag brødet ved 180 grader i ca. 30-35 minutter.

Min beskrivelse er måske ikke lige den bedste, men jeg fulgte selv denne instruktion, da brødet skulle samles og skæres ud.

Brødet smager skønt mens det er lunt, men er også rigtig lækkert på både 2. og 3. dagen.

Pull-apart brød was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
25 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Æblekage med marcipan & mandler
næste
Dittes donutfabrik

Mere af det samme

hygge-hindbær-muffins

18. april 2013

Ultra nem pæretærte

2. maj 2013

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

Cupcake kursus

31. maj 2011

Bagte chai-donuts med karamel

7. januar 2014

Nøddebrød fra stenalderen…

20. november 2012

Sød sommertærte

17. juni 2017

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Cheesecake brownies

10. maj 2013

banana-banditter

16. maj 2011

25 kommentarer

Hanne-M 6. oktober 2012 at 16:52

Det ser lækkert ud – og som altid skønne billeder!
Hvad med “brydebrød” eller sådan noget?! Det fænger da lidt mere end “rykke-fra-hinanden-brød” ;-)

Svar
Ditte 6. oktober 2012 at 16:56

Rigtig godt forslag – men brydebrød findes jo allerede :-)

Svar
Julia 6. oktober 2012 at 19:15

Although I do not understand a word, I enjoy visiting your blog… Your pictures are so wonderful!
Have a nice weekend!
Julia

Svar
Ditte 7. oktober 2012 at 08:01

Thanks a bunch, Julia :-)

Svar
Camilla Louise 6. oktober 2012 at 20:29

Haps, det ser godt ud! Hvad med bunkebrød, samlebrød eller skivebrød? :)

Svar
Ditte 7. oktober 2012 at 08:07

Samlebrød er et meget godt bud :-) den hopper jeg med på!

Svar
Jeanette 6. oktober 2012 at 21:19

Hej Ditte
Det er da det skønneste brød jeg længe har set, og måden det er lavet på giver bare masser af ideer til andet fyld eller hvad man skal kalde det:) Jeg skal helt sikkert prøve det i morgen – har masser af æbler der skal bruges:) Håber det går godt?! Knus Jeanette

Svar
Ditte 7. oktober 2012 at 08:09

Hej Jeanette, hvor hyggeligt! Du har ret i brødet giver masser af mulighed. Det gode ved brødet er, at det holder sig frisk og fugtigt i mange dage! Håber du får det afprøvet ;-) God søndag!

Svar
Birgit Mathiesen 7. oktober 2012 at 11:24

MOMME :) KARDEMOMME :))
Det ser imponerende flot og vildt lækkert ud…
Kald du det fortsat for “pull apart bread” – super navn til et super lækkert “kage-brød” :)
som jeg tror vil passe perfekt til et stort krus varm tea.. MUMME, KARDEMOMME :))
Knuss

Svar
Ditte 7. oktober 2012 at 16:37

Ja, kardemomme er lækkert og det var brødet også. Det minder jo mest om en stor kanelsnegl eller kanelbrød, men pga. af de mange lag, holder det sig super frisk i flere dage. Vi nød det på terrassen i en lille solplet med tæpper og te :-)

Svar
TARTESANDCARO 7. oktober 2012 at 17:04

Your new creation is so tenting !

i can imagine a part of it for my breakfast !

Svar
Ditte 7. oktober 2012 at 17:50

Thank you so much :-) The bread would be perfect for breakfast :-)

Svar
Tina S. R. 7. oktober 2012 at 17:40

Hmm… Jeg havde lovet mig selv at skære lidt ned på kulhydraterne (og dermed bagningen, som jeg elsker så højt) og så dukker denne lækkerbisken op…. Bliver nok nødt til at “udsætte” den totale livsstilsændring et par dage – bliver simpelthen nødt til at prøve denne kage… Man kan jo nøjes med et lille stykke og så forære resten væk!
Som altid inspireret af besøget hos dig – og tusind tak for det!!

Svar
Ditte 7. oktober 2012 at 17:52

Ja, det er svært at stå for dette brød, så jeg håber du vil bage det på et tidspunkt. Det er super lækkert, men desværre fyldt med kulhydrater :-)

Svar
Sofie 8. oktober 2012 at 14:09

Uhm, hvor ser det lækkert ud! Men det gør alt på din skønne blog jo : )
Det lyder som et perfekt kage-agtigt efterårs brød, lige til en kop te på terassen eller med i skoven : )
Opskriften kommer som sendt fra himlen, da vores æbletræ i haven bugner med skønne æbler, som bare hænger og venter på at blive presset til most, tørret til æleringe og nu også bagt med i dette smukke brød : )

Svar
Ditte 8. oktober 2012 at 19:02

Tusind tak Sofie – håber du får tid til at bruge dine æbler til dette brød :-)

Svar
Pink Princess Bakings 15. oktober 2012 at 18:21

Hvor ser det lækkert ud! – Det skal jeg helt bestemt prøve at bage i nærmeste fremtid. Er helt vildt med pull-apart brød, der er bare noget hyggeligt og rustikt over at hive sit brød i stykker :-) Har indtil videre kun bagt “mad” udgaver af de skønne brød, så glæder mig til at prøve en sød version.

Svar
Ditte 15. oktober 2012 at 19:05

Jeg må snart prøve en anden udgave – gerne et madbrød til f.eks. suppe eller en simreret :-) Men kan varmt anbefale min version med æbler og sukker!

Svar
Tine Høj Andersen 24. november 2012 at 12:03

Det er bare super lækkert; men 175 g sukker til fyld?
Her stoppede sønnen og jeg ved ca. det halve og det var rigeligt.
Er overrasket, for jeg er vild med sukker og plejer at lave lidt ekstra fyld til de fleste opskrifter; men her var det vi brugte alt rigeligt.
Super lækker blog – og iøvrigt en fantastisk opskrift!

Svar
Ditte 24. november 2012 at 12:25

Tine: det er voldsomt, men rigtigt :-) andre opskrifter anbefale samme mængde, men du kan jo vælge at tilsætte mindre :-) god weekend til dig – håber brødet bliver lækkert.

Svar
Mira 30. marts 2013 at 05:20

Bagte brødet med stor succes den anden dag! Det smagte virkelig dejligt – og dejen var så let, at arbejde med. Jeg fik dog vist trykket ‘firkanterne’ lidt for meget sammen, da de blev puttet i formet, så det var mere ‘ tear apart’ end ‘pull apart’. Men vil helt sikkert vende tilbage til opskriften. Tænker, at fyldet kan varieres i det uendelige ? Tak for en virkelig dejlig blog – besøger den ofte.

Svar
Ditte 30. marts 2013 at 05:29

Dejligt du kunne lide brødet! Det kræver nok en smule øvelse, og mit blev slet ikke perfekt :-) Det gode er nemlig, at det var varieres med alle mulige gode sager!

Svar
Anne Mette 6. april 2013 at 22:08

hiv-i-stykker-brød?

Svar
Michelle Laursen Koch 29. september 2013 at 16:39

Hej søde Ditte (:
Jeg har lavet dette brød af flere omgange – både din version, men også en sundere udgave (:
Jeg byttede smør ud med o,5 dl olie, brugte en blanding af groft og alm. hvedemel og rev gulerødder og puttede i dejen (og droppede selvfølgelig sukker). Da dejen var færdig med at hæve, rullede jeg den ud, smurte den med pesto, dryssede spinat og soltørrede tomater ud over og til sidste lagde jeg parmaskinke på – derefter fulgte jeg din vejledning med at skære, stable, skære og stable (: det resulterede i et helt vildt lækkert madbrød, muuuums (: tak for inspiration – du gør det så pisse hamrende godt!

Svar
Ditte 30. september 2013 at 10:40

Tak for dine søde og fine ord, Michelle – dejligt du følger med. Det lyder som en rigtig lækker udgave du har lavet – det må jeg prøve en dag!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971