The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Foccaciabrød med surdej

af Ditte Ingemann 21. juni 2012

Dette blogindlæg indeholder egentlig ikke noget specielt nyskabende, men er mere bare en konstatering af, at mit liv, havd angår brød, er blevet så suverænt meget bedre efter at surdejen er implementeret i min hverdag. 

Jeg troede nok ikke helt på, at der ville være de store ændringer – men det er der! Jeg skylder også en stor tak til min bagesten, som bestemt gør et stort stykke arbejde.

Jeg bagte for nogle uger tilbage nogle små grove foccaciabrød, som blev spist sammen med grillede rejer og majskolber. Jeg vil næsten vove den påstand, at det er det bedste brød jeg har bagt til dags dato!

Små foccaciabrød, 4-5 stk.

50 g. surdej
5 g. gær
2 dl. koldt vand
8-10 g. groft salt
1 spsk. olie
50 g. rugmel
Ca. 175 g. hvedemel

Surdej, gær, olie og vand røres sammen – salt, rugmel og lidt af hvedemelet tilsættes. Dejen røres sammen og det resterende hvedemel tilsættes – dejen æltes indtil den er smidig, hvorefter den skal hæve på køkkenbordet i ca. 2-3 timer.

Når dejen har hævet, æltes den igennem på et meldrysset bord og der formes små brød, som sættes på bagepapir og hæver igen, gerne 1 time. Når dejen er færdighævet laves der huller i brødene med fingrene og der kommes en smule olie, salt og friske krydderurter på toppen.

Brødene bages ved 230-250 grader i ca. 15 minutter og gerne på en varm bagesten. Hvis man ikke har en sten, kan de sagtens bages på en almindelig plade, bare husk at ovnen skal være meget varm.

Foccaciabrød med surdej was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Min mærkelige marengs
næste
Curry & Cous-Cous

Mere af det samme

{ surdejsbrød }

17. juli 2013

Nøddebrød fra stenalderen…

20. november 2012

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Brød i fad

8. februar 2011

The Food Club – nu med surdej

9. februar 2012

Surdejsboller med ølandshvede

7. august 2014

Manitoba

8. april 2012

Så er der speltboller

22. januar 2012

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Surdejs-nirvana

21. april 2012

11 kommentarer

Monsterscircus 21. juni 2012 at 22:09

Dem har jeg ikke prøvet med surdej, lyder rigtigt dejligt. Tak for de skønne billeder, de er super godt skudt og sammensat som altid. Rigtig god weekend, når du kommer dertil.

Svar
Ditte 22. juni 2012 at 06:21

Tusind tak – god weekend!

Svar
Bettina reckendorff 22. juni 2012 at 06:38

Hej Ditte.
Det lyde super lækkert med det brød. Har du en god opskrift på surdej?
Hav en rigtig god dag.
:-)

Svar
Ditte 22. juni 2012 at 06:49

Hej Bettina, min surdej er lavet efter denne opskrift: http://www.clausmeyer.dk/da/opskrifter_/broed/surdej.html?recipeid=137
Man kan også købe et glas færdiglavet surdej hos Meyers Deli, hvis man ikke har mod på selv at starte den op :-) God dag til dig

Svar
Michela 22. juni 2012 at 06:57

Hej Ditte. Det lyder til at du har fået godt styr på dit surdej, så du må være den rette at spørge. Jeg kan sagtens få lavet en rigtig fin surdej, men den dør også ret hurtigt igen – pludselig har jeg ikke brugt den i 14 dage og den er alt for sur. Opbevarer du den i køleskabet, og hvor tit rører du i den?

http://guldahl.blogspot.com/

Svar
Ditte 22. juni 2012 at 13:12

Jeg opbevarer min på køl og rører hver dag – hvis jeg ikke bruger af surdejen i løbet af en uge, hælder jeg en smule væk og fodrer den på ny :-) Jeg har haft min siden påske og den fungerer perfekt endnu!

Svar
LoquaciousLily 22. juni 2012 at 10:23

Mmm, det er lige sådan et brød der skal indgå i min næste grillaften! Og dejligt med en opskrift på foccacia, som ikke indeholder en masse olie :-) God weekend.

Svar
Ditte 22. juni 2012 at 13:12

De er super til en grillaften, som vi må håbe solen snart titter frem igen :-)

Svar
Mie 29. september 2012 at 16:18

Hejsa. Hr lige et spørgsmål til bagestenen. Jeg synes nemlig at bunden når at blive sort før brødet har været længe nok derinde. Har du nogle råd til det? Bruger du varm luft?

Svar
Ditte 29. september 2012 at 16:27

Jeg har aldrig oplevet at mit brød bliver sort i bunden og det er på trods af at jeg bager med ovnen på sit højeste – altså skruet op på 250 grader. Jeg bruger altid bagepapir ovenpå bagestenen, selvom det ikke skulle være nødvendigt. Jeg bruger varmluft til mit brød :-)

Svar
Mie 30. september 2012 at 07:53

Okay tak for dit hurtige svar :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971