Her er min version af nogle fantastisk nemme knækbrød. Ordet knækbrød er egentlig bare ret kedeligt og det leder ikke ligefrem tankerne hen på noget lækkert og velsmagende, men når det kommer til stykket er jeg vild med knækbrød. Jeg synes det er muligt at købe nogle rimelig gode knækbrød, men hvis man først prøver at bage dem selv, er det slut med købe knækkere!
Mine knækbrød kan varieres som man lyster. Denne gang bagte jeg dem med solsikkekerner og græskarkerner, men man kan jo komme hørfrø, sesamfrø og andre frø og kerner i.
Dittes knækkere, ca. 12-15 små knækbrød:
60 g. kerner – vælg dine favorit kerner og frø
75 g. havregryn, finvalset
75 g. grahamsmel
1 tsk. salt
1 dl. vand
1 tsk. bagepulver
1 spsk. olivenolie
1 æg til at pensle med
Kom havregryn, mel, frø, kerner salt og bagepulver i en skål og tilsæt vand og olie. Rør det hele godt sammen – dejen skal være en smule klistret.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir og rul dejen indtil ca. 3 mm. Fjern det øverste stykke papir og skær dejen ud i passende knækbrødsstørrelse. Læg dem på en bageplade med papir. Pensl dem med æg og drys evt. med frø eller kerner.
Bages i ca. 20 minutter ved 200 grader – hold øje!
2 kommentarer
Mmm – prøvede denne nemme opskrift på knækbrød i går, og de blev SÅ gode. Haps!
Jep, de er nemlig super nemme og meget bedre end købte knækbrød!