Min veninde Anne gav mig, for noget tid tilbage, et tip om at drysse quinoa på mine morgenboller. Det afprøvede jeg for første gang i morges og det blev utroligt lækkert. Quinoa´en gør bollerne helt sprøde, knasende og utrolig flotte.
Til dem, som måske ikke lige ved hvad quinoa er; Quinoa er en plante med nogle små anvendelige og næringsrige frø, som kan bruges til f.eks. bagværk, salater, supper og grød. Quinoa skal behandles som ris og dermed koges inden brug. Dog har jeg brugt ukogte, men skyllede quinoafrø til mine boller.
Gæren opløses i vand sammen med honning. Rør salt og hvedemel i. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Der må man prøve sig frem.
Hvedemelet kan erstattes eller suppleres med grovere meltyper og evt. kerner. I mine boller kom en rest græskarkerner, men alle slags nødder og kerner kan kommes i.
Dejen sættes på køl i min. 8 timer – gerne natten over.
Brug hænderne til at forme bollerne; der bliver ca. 8 stk. af denne portion. Det nemmeste er at forme bollerne med fugtige hænder. Hver bolle dyppes i quinoa (som er vasket inden!) og placeres derefter på en bageplade. Jeg valgte at bruge rød quinoa, men de findes også i en sort og hvid udgave.
Inden bollerne smækkes i ovnen dryppes en smule olie på hver bolle.
Bollerne kan sagtens sættes ind i en kold ovn og de bages ved 220 grader i ca. 20-25 min.
4 kommentarer
Jeg brugte godt nok en anden opskrift til bollerne – men alle mine quinoaer drysser af? Hvordan får du dine til at blive på, Ditte?
Hej Sara: de blev bare på :-) min dej var meget klisteret, så de sugede sig fast på den måde.
Ups mit navn er blevet nævnt og jeg har ikke opdaget det før nu. Synes det bliver flot hvis man ruller dejen i quinoa – altså trykker dejen lidt hårdt mod frøene. Så bliver overfladen helt tæt af frø. Også flot hvis man bruger en blanding af forskellige farvede quinoar.
Tak for tippet Anne – Det var på tide du opdagede dit navn ;-)