The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Boller møder Quinoa

af Ditte Ingemann 15. januar 2012

Boller med Quinoa

Min veninde Anne gav mig, for noget tid tilbage, et tip om at drysse quinoa på mine morgenboller. Det afprøvede jeg for første gang i morges og det blev utroligt lækkert. Quinoa´en gør bollerne helt sprøde, knasende og utrolig flotte. 

Til dem, som måske ikke lige ved hvad quinoa er; Quinoa er en plante med nogle små anvendelige og næringsrige frø, som kan bruges til f.eks. bagværk, salater, supper og grød. Quinoa skal behandles som ris og dermed koges inden brug. Dog har jeg brugt ukogte, men skyllede quinoafrø til mine boller.

Gæren opløses i vand sammen med honning. Rør salt og hvedemel i. Dejen skal have konsistens som en meget tyk havregrød, så måske skal der mere eller mindre mel i. Der må man prøve sig frem.
Hvedemelet kan erstattes eller suppleres med grovere meltyper og evt. kerner. I mine boller kom en rest græskarkerner, men alle slags nødder og kerner kan kommes i.

Dejen sættes på køl i min. 8 timer – gerne natten over.
Brug hænderne til at forme bollerne; der bliver ca. 8 stk. af denne portion. Det nemmeste er at forme bollerne med fugtige hænder. Hver bolle dyppes i quinoa (som er vasket inden!) og placeres derefter på en bageplade. Jeg valgte at bruge rød quinoa, men de findes også i en sort og hvid udgave.
Inden bollerne smækkes i ovnen dryppes en smule olie på hver bolle.
Bollerne kan sagtens sættes ind i en kold ovn og de bages ved 220 grader i ca. 20-25 min.

Boller møder Quinoa was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Magiske müslibarer
næste
Søndags-smoothie med hindbær

Mere af det samme

Guide til surdej

4. marts 2017

En weekend i Berlin

19. oktober 2015

Suveræne surdejsboller

25. april 2013

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Brød – brød – brød

17. januar 2015

Brændende rugbrød

22. april 2012

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Knækbrød i stjerneform

27. november 2011

Så er der speltboller

22. januar 2012

Fredagsfranskbrød

2. juli 2011

4 kommentarer

Sara 25. januar 2012 at 15:46

Jeg brugte godt nok en anden opskrift til bollerne – men alle mine quinoaer drysser af? Hvordan får du dine til at blive på, Ditte?

Svar
Ditte 25. januar 2012 at 16:24

Hej Sara: de blev bare på :-) min dej var meget klisteret, så de sugede sig fast på den måde.

Svar
Anne Haugaard Boldsen 8. februar 2012 at 11:07

Ups mit navn er blevet nævnt og jeg har ikke opdaget det før nu. Synes det bliver flot hvis man ruller dejen i quinoa – altså trykker dejen lidt hårdt mod frøene. Så bliver overfladen helt tæt af frø. Også flot hvis man bruger en blanding af forskellige farvede quinoar.

Svar
Ditte 8. februar 2012 at 18:57

Tak for tippet Anne – Det var på tide du opdagede dit navn ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen