The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Bagværk

Foccacia & Forårsløg

af Ditte Ingemann 15. juli 2011

En af de gode ting ved foccaciabrød er, at man kan komme alverdens spændende ting på toppen. Det behøver ikke kun være salt og rosmarin, som mange kommer på. Det kan være tomater, kikærter, kartoffelskiver, chili, oliven eller som idag forårsløg. Det blev rigtig rigtig godt og løgene fik en perfekt sød smag. 

1 foccaciabrød toppet med forårsløg:

25 g. gær
3 dl. lunken vand
3 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
200 g. durummel
Hvedemel for resten

Opløs gæren i vandet og kom olien i. Tilsæt durummel og salt og rør godt. Kom hvedemel i, lidt ad gangen indtil dejen ikke klister så meget. Tag dejen ud på bordet, grabberne i og ælt ælt ælt. Når dejen er æltet, skal den stå og hygge sig i skålen i ca. 30 minutter. Derefter vækkes dejen ved en hurtig omgang æltning og dejen formes til et stort firkantet brød, som kommes op i en bradepande med papir. Derefter endnu lidt ventetid – lad dejen hæve i ca. 1 time. Lav små fordybninger i dejen med fingrene og kom en smule olivenolie henover sammen med salt og evt. forårsløg, som er rengjort grundigt.
Bages ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Brødet er bedst samme dag. Hvis det gemmes bliver det bedst ved opvarmning og det samme, hvis det har været frosset. Mit foccaciabrød bliver altid spist sammen med en ordentlig omgang Dukkah!

Foccacia & Forårsløg was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Muffins i selskab med snickers og peanutbutter!
næste
Træk mig op…

Mere af det samme

Nøddebrød fra stenalderen…

20. november 2012

Kanelsnurrer med surdej

3. april 2018

The Food Club – nu uden surdej

25. marts 2012

Brød i fad

8. februar 2011

Skærtorsdagsboller

21. april 2011

Knækbrødssulten?

7. august 2011

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Speltsnurrer

13. december 2012

Boller op, boller ned, boller i min...

29. november 2010

Mit Morgenmadsbrød

31. marts 2013

2 kommentarer

Birgit Mathiesen 18. juli 2011 at 18:19

Hej Ditte.
Foccacia brød med porrer – kanon ide og smukt ser det ud :o)
Uhm… man bliver så sulten af at kigge på din flotte og inspirende hjemmeside…
Knus Birgit

Svar
Ditte 18. juli 2011 at 19:05

Hej Birgit, Det blev også rigtig godt og løgene fik en meget lækker sød smag, så det skal du altså prøve at bage! Og tak for alle de rosende ord.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen