The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Dessert

Træk mig op…

af Ditte Ingemann 18. juli 2011

Tiramisu betyder noget i retning af, træk mig op, og er ganske enkelt en af de bedste desserter. Den indeholder alt det, som en god dessert skal: ingen varm frugt, lækker luftig creme, kakao, kaffesmag, hvilket tilsammen giver små dråber af himlen. Den trækker ihvertfald altid mit humør op!

Den bedste opskrift på tiramisu: stjålet fra brøderne Price!

500 g. mascarpone
4 pas. æggeblommer
4 pas. æggehvider
100 g. sukker
Ladyfingers, cirka en pakke minus tre fingre
Ca. 2-3 dl stærk kaffe
0,5 dl Amaretto
Kakao og masser af det
Friske jordbær i skiver

Start med at lave en omgang rigtig stærk kaffe. Køl den af og bland med Amaretto. Rør blommerne med sukker til det bliver lyst og luftigt. Pisk mascarponen i og pas på det ikke kommer til at klumpe. Pisk hviderne til skum og vend det i forsigtigt i massen.

Byg desserten, som om det var en lasagne, dvs; dyp ladyfingers i kaffelagen og læg dem i et lag i en form eller i portionsglas. De skal dække hele bunden i den valgte form. Læg et lag creme henover og derefter et lag ladyfingers mere, som også er vædet med kaffelagen. Slut af med creme og smid desserten på køl –  helst til næste dag, men 5-6-7-8 timer kan også gøre det. Inden servering drysses et godt lag kakao henover desserten efterfulgt af skiveskårede friske jordbær… Jordbærrene er min opfindelse, men jeg synes det passer fantastisk til med et syrligt og sprødt pift.

Træk mig op… was last modified: juli 18th, 2011 by Ditte Ingemann
9 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Foccacia & Forårsløg
næste
Favoritter fra fantastiske Jylland

Mere af det samme

Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder

15. september 2012

Bønne-brownies

3. maj 2015

tarte au citron ♥

17. april 2011

Søde sommerdesserter

3. august 2015

Cheesecake i glas

6. november 2013

Bountykage

26. oktober 2014

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Græskar-crumble-tærte

3. november 2017

Længe leve lakridsis!

28. juni 2012

9 kommentarer

Marianne Wacker Lentz 11. november 2011 at 12:28

Hvor er kaffeperlerne som pynt mangler opskriften på disse
Ellers utrolig lækker kage;-)

Svar
Ditte 14. november 2011 at 20:47

@Marianne; Opskrift på kaffeperler må du nok tage med Thomas Madvig ;-) Jeg pynter altid bare med mørk kakao, men måske man skulle kaste sig ud i kaffeperler…

Svar
Signe 5. december 2012 at 22:53

Mmmmm tiramisu! Hvor mange personer er denne opskrift til?

Svar
Ditte 6. december 2012 at 07:36

Den er til ca. 6 personer og smager fantastisk, så lav altid lidt ekstra :-)

Svar
Signe 27. december 2012 at 17:36

Ved du tilfældigvis hvor man kan købe Amaretto (jeg bor i København, hvis det kan bruges til noget)? Derudover, er der en anden spiritus der kan egne sig end Amaretto, har flere steder læst om Marsala eller kaffelikør. På forhånd tak! :-)

Svar
Lis 28. december 2012 at 11:48

Man kan købe Amaretto i Metro. ( Tror, at man kan få endags gæstekundekort på dres hjemmeside metro.dk ). Jeg har selv haft succes med at bruge Cointreau i stedet for Amaretto.

Svar
Ditte 28. december 2012 at 12:10

Tak for tippet, Lis – godt nytår!

Svar
Tine 28. december 2012 at 13:08

Ja 1000 tak for tippet, Lis!

Jeg kan desværre ikke lige se, at man kan få et gæstekundekort på Metro.dk – er det helt forkert at bruge cognac eller rom (det har jeg nemlig på “lager”)? :-)

GODT NYTÅR!

Svar
Ditte 28. december 2012 at 18:54

Du kan sagtens undlade alkohol, men ellers prøv dig frem med det du nu lige har :-) Jeg har købt min Amaretto i udlandet, men prøv at kigge i f.eks. Kvickly eller Bilka – de har et udemærket udvalg. Godt nytår!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen