The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Nøddeboller med kanel & appelsin

af Ditte Ingemann 7. marts 2016

sode-boller

Der findes ikke meget som kan stikke duften af nybagt brød – jeg er vild med at bage, og i øjeblikket er det disse nøddeboller som hitter hjemme hos mig. De er nemme at bage, og super gode som et sødt mellemmåltid, da de smager sødt og dejligt uden at være fyldt med masser af sukker.

Opskriften har jeg udviklet i samarbejde med Bedst til Brød – en kampagne af Gorenje, som sætter fokus på at udbrede den gode nordiske brødtradition, og selvfølgelig også har fokus på deres super gode ovne, som gør det til en leg at bage. På Bedst til brød kan du både finde opskrifter + tips og tricks, og derudover kan du følge dem på Facebook og Instagram, hvor du dagligt kan få inspiration til bagningen.

boller

{ Glutenfrie nøddeboller }

10-12 stk

100 g nødder, fx mandler, hassel-, cashew- eller valnødder
150 g kerner og frø, fx hørfrø, sesamfrø, solsikke- eller græskarkerner
2 æg
2 spsk kokosolie
1 spsk ahornssirup, fibersirup eller honning
1 tsk stødt kanel
skal fra 1 økologisk appelsin, revet
1 spsk god kakaopulver
et nip salt
75 g mørk chokolade (85%), grofthakket

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Hak nødderne groft, og bland dem med kerner, frø og de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt sammen med en ske. Form 10-12 små boller. Det er lettest med fugtige hænder. Pynt evt. bollerne med en smule hakkede nødder.

Stil bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 16-18 minutter.

noddeboller

nut-buns

Nøddeboller med kanel & appelsin was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Moderne Mormormad
næste
Min guide til kombucha

Mere af det samme

Så er der speltboller

22. januar 2012

Sød sommertærte

17. juni 2017

Boller i det blå

12. december 2011

Rødbedecupcakes med pastinak & valnødder

15. september 2012

Jeg giver kage!

10. april 2015

The Food Club – nu med surdej

9. februar 2012

Brød i hævekurv

2. februar 2012

Chokolade & Kaffe

26. juni 2012

Citron-donuts!

25. september 2012

Knækbrødssulten?

7. august 2011

8 kommentarer

Louise T. 7. marts 2016 at 14:12

Lyder godt nok lækkert :)
Har du regnet på energi fordelingen i dem?

Svar
Ditte Ingemann 7. marts 2016 at 14:20

Nej, det har jeg ikke :-)

Svar
Tori 8. marts 2016 at 12:03

These look both lovely and delicious!

Svar
Ditte Ingemann 8. marts 2016 at 12:06

Thank you, Tori :-)

Svar
Gitte 10. marts 2016 at 10:38

Jeg bagte disse boller til eftermiddagskaffen i går, og hold da op hvor er de lækre! Jeg plejer ikke at være så begejstret for glutenfrit-sukkerfit-alt-for-sundt bagværk, men disse tager virkelig kegler og er absolut perfekte som en lækker snack.
Tusind tak for en skøn opskrift :-)

Svar
Ditte Ingemann 10. marts 2016 at 10:53

Det er jeg så glad for at høre – de er nemlig gode, og fungerer fint som en eftermiddagskage ;-)

Svar
Marianne 15. marts 2016 at 15:27

Jeg har lige bagt disse skønne boller! De smager simpelthen bare så godt.
Tak for opskriften :)

Svar
Ann-Camilla Stadelund 19. marts 2016 at 10:24

Hej Ditte
Tak for en super god blog og helt igennem gennemførte kogebøger – jeg har dem alle :-)
Hvor mange kulhydrater er der i bollerne? Og kan de fryses ned?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971