The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Nøddeboller med kanel & appelsin

af Ditte Ingemann 7. marts 2016

sode-boller

Der findes ikke meget som kan stikke duften af nybagt brød – jeg er vild med at bage, og i øjeblikket er det disse nøddeboller som hitter hjemme hos mig. De er nemme at bage, og super gode som et sødt mellemmåltid, da de smager sødt og dejligt uden at være fyldt med masser af sukker.

Opskriften har jeg udviklet i samarbejde med Bedst til Brød – en kampagne af Gorenje, som sætter fokus på at udbrede den gode nordiske brødtradition, og selvfølgelig også har fokus på deres super gode ovne, som gør det til en leg at bage. På Bedst til brød kan du både finde opskrifter + tips og tricks, og derudover kan du følge dem på Facebook og Instagram, hvor du dagligt kan få inspiration til bagningen.

boller

{ Glutenfrie nøddeboller }

10-12 stk

100 g nødder, fx mandler, hassel-, cashew- eller valnødder
150 g kerner og frø, fx hørfrø, sesamfrø, solsikke- eller græskarkerner
2 æg
2 spsk kokosolie
1 spsk ahornssirup, fibersirup eller honning
1 tsk stødt kanel
skal fra 1 økologisk appelsin, revet
1 spsk god kakaopulver
et nip salt
75 g mørk chokolade (85%), grofthakket

Tænd ovnen på 175 grader, varmluft.
Hak nødderne groft, og bland dem med kerner, frø og de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt sammen med en ske. Form 10-12 små boller. Det er lettest med fugtige hænder. Pynt evt. bollerne med en smule hakkede nødder.

Stil bollerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem i ca. 16-18 minutter.

noddeboller

nut-buns

Nøddeboller med kanel & appelsin was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Moderne Mormormad
næste
Min guide til kombucha

Mere af det samme

Kanelkage med nøddesmør

9. august 2017

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Magiske müslibarer

12. januar 2012

Cupcake kursus

31. maj 2011

Julebiscotti

15. december 2011

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Baking Bread

10. april 2012

Knækbrød i stjerneform

27. november 2011

Semlor med amaretto-creme

27. februar 2014

8 kommentarer

Louise T. 7. marts 2016 at 14:12

Lyder godt nok lækkert :)
Har du regnet på energi fordelingen i dem?

Svar
Ditte Ingemann 7. marts 2016 at 14:20

Nej, det har jeg ikke :-)

Svar
Tori 8. marts 2016 at 12:03

These look both lovely and delicious!

Svar
Ditte Ingemann 8. marts 2016 at 12:06

Thank you, Tori :-)

Svar
Gitte 10. marts 2016 at 10:38

Jeg bagte disse boller til eftermiddagskaffen i går, og hold da op hvor er de lækre! Jeg plejer ikke at være så begejstret for glutenfrit-sukkerfit-alt-for-sundt bagværk, men disse tager virkelig kegler og er absolut perfekte som en lækker snack.
Tusind tak for en skøn opskrift :-)

Svar
Ditte Ingemann 10. marts 2016 at 10:53

Det er jeg så glad for at høre – de er nemlig gode, og fungerer fint som en eftermiddagskage ;-)

Svar
Marianne 15. marts 2016 at 15:27

Jeg har lige bagt disse skønne boller! De smager simpelthen bare så godt.
Tak for opskriften :)

Svar
Ann-Camilla Stadelund 19. marts 2016 at 10:24

Hej Ditte
Tak for en super god blog og helt igennem gennemførte kogebøger – jeg har dem alle :-)
Hvor mange kulhydrater er der i bollerne? Og kan de fryses ned?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen