The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kogebog

Moderne Mormormad

af Ditte Ingemann 25. februar 2016

forside_mormormad_ditte

Jeg har de sidste mange måneder arbejdet på et stort projekt sammen med Samvirke; nemlig en kogebog. Bogen udgives i forbindelse med fejringen af Brugsens 150 års jubilæum i år, og jeg har været med til at skrive, fotografere og udvikle bogens opskrifter. Så hvis du er vild med Mormormad, så læs med her. 

tarteletter

mormormad_27_01_16-11

Der sker noget i folks ansigter, når man siger: citronfromage, stegt flæsk med persillesovs og forloren hare. Alle disse skønne, gamle retter kan få os til at smile længselsfuldt, og de vækker gode minder fra barndommen og fra hyggelige besøg hos bedsteforældrene. I Moderne mormormad inviterer Hélène Wagn og jeg på en kulinarisk rejse gennem fire årtier, tilbage til dengang mormor stod ved komfuret i 50’erne, 60’erne, 70’erne og 80’erne.

»Jamen, vi spiser da stadig frikadeller og medisterpølse,« tænker du måske. Ja, det er rigtigt, en del af mormorretterne lever i bedste velgående her i 2016. Men det er nok de færreste af os, der har smagt gule ærter, benløse fugle eller vaniljebudding. Det er retter med en sjov historie, der fortæller noget om vores spisevaner, familiestruktur og tilgang til råvarer. Når den ældre generation er væk, risikerer vi således at miste en vigtig bid af vores kulturarv. Heldigvis er de unge i dag i fuld gang med at vende blikket tilbage og finde inspiration i tidligere årtiers mad-highlights. Umoderne mad er gået hen og blevet moderne igen.

Moderne mormormad er en hyldest til det klassiske danske køkken og indeholder 65 opskrifter fra de fire årtier. Jeg er vokset op i et hjem med fokus på god, hjemmelavet mad – mange af de retter jeg laver i mit køkken idag, er gået i arv fra min mormor og har på vejen fået mit aftryk. Jeg gør meget ud af at bibeholde den autentiske smag i retterne, og opskrifterne i bogen har jeg udviklet på en mere nutidig og grøn måde, så de passer ind i 2016, men stadig så hver en bid fremkalder nostalgiske minder. Alle retterne er for mig ægte mormormad, der ikke må gå i glemmebogen, og netop derfor har jeg valgt at videregive mit arvestykke – dog med et twist. Jeg håber I vil tage rigtig godt imod bogen, som udkommer d. 17. marts, men heldigvis kan den allerede forudbestilles i dag.

Det er jo langt fra hver dag, at jeg står i køkkenet og laver god, gammeldags dansk mad, men det er stadig en del af mine rødder og min madarv – denne bog har bragt dufte, smage og minder frem fra min barndom, som jeg ikke har tænkt på i mange år, men som jeg håber aldrig at glemme. Det fantastiske ved mad er, at det kan føre os steder hen som måske er gået i glemmebogen, og det kan sætte gang i samtaler som intet andet. Derfor har denne bog også været meget speciel (og super sjov) at være en del af, og på en eller anden forunderlig måde har jeg nu for evigt integreret en del af dansk madkultur i mig, som jeg altid kan grave frem når jeg længes tilbage til min mormors eller mors kødgryder.

maskeret-blomkol

mormormad_27_01_16-23

citronfromage

frikadeller

mormormad_27_01_16-42

banana-spilt

aebleflaesk

kalvefrikasse

mormormad_27_01_16-27

Moderne Mormormad was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kraut med karry
næste
Nøddeboller med kanel & appelsin

Mere af det samme

Gratis kogebog – Morgenmadsmissionen

4. januar 2015

Krydret Kogekunst

6. oktober 2016

Gratis bog – fra mig til dig

1. december 2017

Grønne Go’morgen Muffins

2. september 2015

Vind min kagebog (e-bog)

16. maj 2014

Kogebog: Sunde Søde Sager

18. august 2014

Udgivelse af Mit Grønne Køkken

8. september 2015

Tilbud på mine bøger

31. august 2018

Vind min bog – Salater fra The...

28. juni 2013

Franske fristelser

18. november 2015

11 kommentarer

Birgit Mathiesen 25. februar 2016 at 19:49

Smukke smukke billeder :-)
Elsker god gammeldaws mormor mad med slag i :o)
Så jeg har allerede bestilt bogen “moderne mormormad” og glæder mig til at kigge og afprøve med et twist :)

Svar
Ditte Ingemann 26. februar 2016 at 09:33

Hvor dejligt du allerede har bestilt den :-) Jeg lover, at der er masser af gode opskrifter og masser af små, hyggelige historier.

Svar
Anne 25. februar 2016 at 20:13

Smukke billeder. Jeg elsker mormormad, gule ærter, tarteletter og har lige fået vanillebudding lavet fra bunden. Det smagte fantastisk :-) Den bog må jeg vist lige kigge nærmere på snarest.

Svar
Ditte Ingemann 26. februar 2016 at 09:33

Tusind tak – der er både gule ærter, tarteletter og budding med i bogen :-)

Svar
camilla 25. februar 2016 at 21:23

Tillykke, Ditte. Du er godt nok produktiv og dygtig.

Svar
Ditte Ingemann 26. februar 2016 at 09:33

Tusind tak :-)

Svar
Monica 26. februar 2016 at 07:46

Spændende projekt, engang tarteletter med fyld er populært hjemme hos os. Jeg er vild med forsiden, kommer den som plakat ?

Svar
Ditte Ingemann 26. februar 2016 at 09:34

Meget spændende – jeg skal nok lige undersøge om forsiden kan købes som plakat (den er nemlig rigtig fin)

Svar
Inger 26. februar 2016 at 08:09

Tillykke, Ditte.
Jeg er vild med mormormad, og jeg glæder mig til at modtage din nye flotte bog! Den er bestilt :-) Spændende.

Svar
Ditte Ingemann 26. februar 2016 at 09:34

Mange tak – og tak fordi du allerede har bestilt bogen… jeg håber den kommer til at falde i din smag :-)

Svar
Marianne 15. marts 2016 at 15:40

Tillykke med endnu en skøn bog fra dig, Ditte, sammen med Hélène Wagn.
Har allerede 4 af dine bøger og ja, nu snart 5, idet jeg lige har forudbestilt bogen og glæder mig meget til at modtage den. :)
Det er sjovt, for jeg tænkte, for nylig, på at det kunne være sjovt at lave æbleflæsk, da jeg fik dette meget som barn hos en veninde, hvis mor lavede en rigtig velsmagende æbleflæsk og jeg kan se fra et af billederne her i dit indlæg, at den opskrift også er med i bogen!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen