The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Fermentering

Kraut med karry

af Ditte Ingemann 18. februar 2016

kraut

Jeg er blevet helt afhængig af at lave og spise kraut – efter at have været en del af bogen Fermentering er jeg nu blevet suget fuldstænding ind i universet, og mit eget køkken er blevet til et helt lille laboratorie. Vores bog har haft et helt forrygende salg, og jeg håber at der står en masse grøntsager og bobler rundt om i de danske køkkener. 

Hvis du endnu ikke har prøvet kræfter med at fermentere, men gerne vil i gang, kan jeg klart anbefale at starte ud med en kraut, som både er nem at lave og smager super godt. Derudover er det rigtig sundt og gavnligt for maven, så der er al mulig god grund til at gå i gang. I kraut er basen kål, men kan piftes op på alle mulige måder med forskellige grøntsager, frugter og krydderier. Du kan finde min opskrift på kraut med æble og ingefær lige her.

Hvis du ønsker en kraut med mere smag, så synes jeg du skal give dig i kast med denne version med karry – jeg bruger den i salater, i sandwich, ovenpå pålæg eller sammen med mine morgenæg –  når du først har smagt den, så lover jeg du bliver afhængig :-)

{ KRAUT MED BLOMKÅL OG KARRY } opskrift fra FERMENTERING

UDSTYR: 2-LITERS PATENTGLAS • KNIV • GROFT RIVEJERN • KØKKENVÆGT • RØRESKÅL • GUMMIHANDSKER TIL TILBEREDNINGEN (VALGFRIT)

INGREDIENSER:
1600 G HVIDKÅL
150 G GULERØDDER
150 G BLOMKÅL
100 G LØG
50 G ROSINER (kan undlades)
40 G KARRYPULVER
40 G GROFT HAVSALT

Start med at skylle kål og gulerødder grundigt. Fjern de to yderste blade fra kålhovederne og læg dem til side til senere brug. Skær kålhovederne i kvarte, og fjern den inderste kerne fra hver kvart. Kernestykkerne kan du bruge i en anden ret. Snit kålen i 1 cm brede strimler. Hak blomkålen groft. Riv gulerødderne. Pil løgene, og hak dem groft. Vej kålstrimler, de øvrige ingredienser og salt af, og kom det hele i en stor røreskål.

Læg kræfter i og massér saltet ind i kålblandingen med rene hænder, til kålen afgiver sin saft. Det tager cirka 5 til 10 minutter.

Kom kålblandingen ned i patentglasset sammen med saften, der nu udgør saltlagen. Pres det hele godt ned i glasset med dine hænder, så det dækkes helt af saltlagen.

Luk patentglasset og stil det til at fermentere på en tallerken eller et fad et skyggefuldt sted.
Lad kålen fermentere i 21 til 28 dage ved en temperatur på mellem18 og 20 grader. Glasset skal åbnes hveranden dag for at frigive det tryk, fermenteringsprocessen danner. Det er meget vigtigt, særligt i de første 5 til 7 dage, hvor fermenteringen går stærkt, og kålen bobler af kuldioxid.

Smag på kålen på den 21.dag. Hvis den ikke er sur nok, kan du lade den fermentere i endnu en uge. Smag på den undervejs. Stil din kraut på køl, og nyd den!

Du kan vælge at massere denne karrygule kålblanding med handsker på, så du undgår afsmitning af farven på hænderne. Vælger du at massere uden handsker ligesom her, skal du blot vide, at den gule farve holder ganske længe.

kraut-1

Kraut med karry was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Spicy blomkål
næste
Moderne Mormormad

Mere af det samme

Fermenteret grøntsagsjuice

9. januar 2017

MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER

4. februar 2017

Fermenteret vandmelon forklædt som kimchi

13. juli 2017

Sommerkraut med hyldeblomst

20. juni 2017

Ny bog om Fermentering

6. november 2015

Rustik rodfrugtkraut

29. august 2017

Fermentering 2.0

23. marts 2017

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Fermentering hos Aarstiderne

24. juni 2015

Fermenteret rødbedekvass

13. april 2016

5 kommentarer

Nadia 19. februar 2016 at 10:09

Jeg har længe skulet til det der fermentering :) Nu har jeg skrevet bogen på ønskesedlen og så kan jeg jo passende kaste mig over den med æble og ingefær her i weekenden :)

Svar
Ditte Ingemann 19. februar 2016 at 10:30

Det lyder som en rigtig god idé – den er både nem og velsmagende :-)

Svar
Elo 26. februar 2016 at 07:31

Your Photos are wonderful… And so your recipes! Can i ask if there are dome of the recipes in english?

Svar
Jens 25. april 2016 at 22:59

Hej Ditte

Jeg har prøvet den men puttede altså ikke 40 g karry i.
Jeg stoppe vist omkring de 5 g – et bjerg af karry. Den er lidt stærk.
Det må være noget andet du mener her.

Ellers meget fin kraut.

Svar
Ditte Ingemann 26. april 2016 at 09:29

Jeg mener skam 40g til denne store portion :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971