The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Fermentering

Fermenteret vandmelon forklædt som kimchi

af Ditte Ingemann 13. juli 2017

Er jeg den eneste som elsker at spise masser af vandmelon i løbet af sommeren? I stedet for at smide vandmelonsskallerne ud, så kan de rent faktisk bruges til noget – de kan nemlig fermenteres. I bogen FERMENTERING har vi en opskrift på fermenteret vandmelon, men forleden kastede jeg mig ud i et nyt projekt; vandmelonskimchi, og jeg skal kun vente 4 dage mere før den er klar og jeg kan smage på den. 

Jeg vil anbefale at bruge en økologisk vandmelon til opskriften, da det kun er det helt yderste grønne lag som skæres fra. Det lækre røde kød skal du selvfølgelig bare spise, da det kun er skallen som skal bruges til denne opskrift.

{ VANDMELONSKIMCHI }

1200 g vandmelonsskaller
20 g havsalt
40 g kimchipasta, se opskrift nedenfor

Fjern og spis vandmelonens røde, søde kød – skær med en skarp kniv det yderste grønne lag af og kasser det. Skær den hvide skal ud i små tern (det gør intet at der stadig er en smule rødt kød tilbage) og kom dem i en skål. Drys salt henover og masser det let – lad blandingen stå i ca. 15- 20 minutter. Tilsæt 40 g kimchipasta og masser igen blandingen, så melonen begynder at slippe sin væske. Kom blandingen ned i et rent patentglasset, 1,5 l, sammen med den udvundne saft, der nu udgør saltlagen.
Pres det hele godt ned i glasset med dine hænder, så det dækkes helt af saltlagen. Hvis du har masseret melonen tilstrækkeligt, vil der være nok lage til at dække det hele.
Find et kålblad frem og fold dem sammen, så de passer til glassets bredde. Læg dem omhyggeligt ned over melonen i patentglasset, og pres det hele ned under lagen.
Sørg for, at der er 3-4 cm luft foroven i patentglasset, luk det og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted. Lad det fermentere i 4 til 7 dage, ideelt set ved 18 til 20 grader. Er temperaturen varmere end dette, kan det gå stærkere, er den koldere, kan det gå langsommere. Glasset skal åbnes hver dag for at frigive det tryk, fermenteringsprocessen danner.
Det er vigtigt at stoppe fermenteringen, mens kimchien stadig bobler, inden lactobacillus-mælkesyren begynder at syrne blandingen. Smag på kimchien efter 4 dage eller før, afhængigt af temperaturen. Smag på den indtil den 7. dag, hvor den bør være klar. Stil kimchien på køl. Den er nu spiseklar.

Kimchipasta:
50 g hvidløg
50 g frisk ingefær
25 g stærkt chilipulver, gerne koreanske chiliflager
2 spsk lys miso
50 g æble, i små tern
50 ml vand

Pil hvidløg, og skræl ingefær, og hak det groft og kom det i foodprocessoren med de øvrige ingredienser.
Kør nu ingredienserne i foodprocessoren – sluk kortvarigt, og brug så en ske eller en gummispatel til at skrabe pastaen ned fra skålens sider. Kør foodprocessoren igen, indtil du har en fin pasta. Hvis pastaen virker tør, og ingredienserne dermed ikke blander sig så godt, kan du tilsætte lidt mere vand og blende igen. Opskriften giver mere end du skal bruge, så gem resten på køl i et rent glas til næste gang du skal lave kimchi.

 

Fermenteret vandmelon forklædt som kimchi was last modified: juli 13th, 2017 by Ditte Ingemann
1 kommentar
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Snickersmuffins
næste
Grøn gryderet / Chili sin Carne

Mere af det samme

Hibiscus Kombucha

8. juni 2016

Hvad er fermentering?

20. november 2016

Fermenteret rødbedekvass

13. april 2016

Blomkålskraut med ristet spidskommen

24. april 2017

Ny bog om Fermentering

6. november 2015

PODCASTS

23. juli 2017

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER

4. februar 2017

Fermentering

25. september 2015

Sommerkraut med hyldeblomst

20. juni 2017

1 kommentar

Sara Gammelgaard Jensen 13. maj 2020 at 11:16

Hej Ditte.

Det ser virkelig lækkert ud, det skal jeg helt sikkert lave så hurtigt som muligt.
Er det lige meget hvilken type kålblad man bruger, eller er noget bedre end andet?

Mvh Sara

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971