The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Fermentering

MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER

af Ditte Ingemann 4. februar 2017


Jeg har netop vendt snuden hjem til (kolde) Danmark efter en uge i (solrige) Marrakech og allerede efter en uge er jeg blevet lidt små-forelsket i byen – Marrakech er et sansebombardement af farver, dufte, smage og lyde, og jeg kan slet ikke vente med at komme tilbage i April når jeg holder workshop sammen med Anne Hjernøe omkring mad, foodstyling og fotografering. 

De marokkanske smage er meget milde og delikate, og de er rigtig gode til at bruge citrusfrugter, bl.a saltede citroner, som er jeg vild med at bruge hjemme i mit eget køkken – de er super nemme selv at lave, og kræver faktisk kun salt og citroner.

Fermenterede, saltede citroner smager fantastisk og meget aromatisk. Udover at være smukke så kan citronerne pifte selv de kedeligste retter op ved at bidrage med en dejlig, syrlig og salt smag. Du skal betragte citronerne som et krydderi, og du behøver kun at bruge en lille smule, da de har masser af smag. Hak citronerne i meget små stykker og kom dem i en salat, tilsæt dem til gryderetter, blend dem med olie til en dressing eller brug dem til en aromatisk citronmayonnaise. Til denne opskrift har jeg brugt citroner, men du kan sagtens bruge andre typer af citrusfrugter, evt. et mix af forskellige slags.

{ SALTEDE CITRONER }

1 kg økologiske citroner
35 g havsalt
10-12 sorte peberkorn

Skyl citronerne grundigt og skær begge ender af. Skær derefter citronerne i kvarter. Drys citronerne med salt og gnid det godt ind i dem. Mas citronerne godt sammen i et glas, 1 L, så de begynder at afgive saft. Fyld alle citronerne i og tryk godt, indtil de er helt dækket af deres egen saft. Kom peberkorn og evt. overskydende salt ved. Det er vigtigt at citronerne er dækket af saft – mangler der lidt væske i glasset, så tilsæt en smule vand eller citronsaft.
Luk glasset og stil det et køligt og mørkt sted i ca. 1 – 1,5 måned. Åbn glasset efter de første 5-6 dage, da der kan dannes tryk i glasset. Efter ca. 20 dage kan du smage på citronerne – skallerne skal være helt bløde. Lad dem stå længere, hvis de ikke er klar. Når citronerne er bløde og smager dejligt, stilles glasset på køl. Citronerne kan holde et par måneder på køl.

Ønsker du at pifte citronerne op, kan du tilsætte fx chili, fennikelfrø, kanel eller vanilje.

MAROKKANSKE FERMENTEREDE CITRONER was last modified: maj 25th, 2017 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
3
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Banankage med kanel & mørk chokolade
næste
TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

Mere af det samme

Fermenteret ketchup & BBQ-KRAUT

25. maj 2017

Blomkålskraut med ristet spidskommen

24. april 2017

Lav spiselige julegaver

25. november 2018

Kraut med karry

18. februar 2016

Ny bog om Fermentering

6. november 2015

PODCASTS

23. juli 2017

Fermentering hos Aarstiderne

24. juni 2015

Hibiscus Kombucha

8. juni 2016

Fermentering

25. september 2015

Sommerkraut med hyldeblomst

20. juni 2017

15 kommentarer

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN - The Food Club 5. februar 2017 at 13:12

[…] går skrev jeg om marokkanske fermenterede citroner og vi bliver lige lidt i citrusfrugtens tegn, for i dag skal det handle om den smukke blodappelsin, […]

Svar
Marina 28. februar 2017 at 13:56

SÅ smukke, smukke billeder. Jeg kender jo godt de saltede citroner men måtte bare lige ind og sige at jeg blev i godt humør af at se dine smukke billeder.

Svar
Ditte Ingemann 5. marts 2017 at 04:12

Tusind tak for dine søde ord.

Svar
Pernille Thunøe 28. april 2017 at 11:14

Hej Ditte!
Smukke billeder :)
Jeg har selv eksperimenteret en del med saltsyltede citroner og det kan virkelig noget smagsmæssigt og tilfører en anden dybde og aroma til maden. Rigtig dejligt :)
Der er noget jeg dog undrer mig over og det er, at du kalder det fermenterede citroner? Jeg er nemlig meget overbevist om, at en fermentering kræver tilførsel af mælkesyrebakterier til produktet ved fremstillingen heraf. Men det synes jeg ikke, at jeg kan læse ud fra din opskriftsoversigt? :)
Anyways. God weekend!
Hilsen Pernille.

Svar
Ditte Ingemann 28. april 2017 at 11:19

Hej Pernille, Der skal ikke tilføres mælkesyrebakterier – Alle frugter og grøntsager er fra naturens side dækket af en verden af mikroflora. Grøntsager er typisk dækket af mælkesyrebakterier, som fermenterer grøntsagssukre til mælkesyre :-) God weekend til dig. Kh Ditte

Svar
Pernille Thunøe 28. april 2017 at 12:30

Det giver god mening :)

Svar
Sommerkraut med hyldeblomst - The Food Club 20. juni 2017 at 17:07

[…] g spidskål 150 g squash, gerne gul 20 g saltede citrusfrugter, alternativt rå 4 skærme hyldeblomst 20 g groft […]

Svar
Sarah 13. september 2017 at 19:32

Hej Ditte

Jeg har forsøgt mig med de her citroner 2 gange nu. Hver gang dannes der efter en uge et låg af noget der ligner en svamp (lidt som på en kombucha). Dette er ikke meningen vel? Jeg kan nemlig ikke se dette ske for andre på google :)

Jeg har derfor heller ikke endnu turde fortsætte med processen… håber du svarer, så jeg kan komme ordentligt igang!

Svar
Ditte Ingemann 13. september 2017 at 20:35

Det lyder underligt – er de helt dækket af væske?

Svar
Sarah 13. september 2017 at 20:37

Ja det er de i hvert flad den her gang, da jeg har været ekstra opmærksom på netop dette :) Jeg har lige googlet lidt mere og er kommet frem til at mit glas måske ikke lukker tæt nok… tror du det kan være det?

Svar
Ditte Ingemann 13. september 2017 at 21:19

Hmmm, muligvis – det er vigtigt at skabe et iltfrit miljø. Jeg håber det lykkes for dig, for citronerne smager nemlig såååå godt :-)

Svar
Staal 14. marts 2018 at 09:16

Hej Ditte

Har du et godt råd til at holde citronerne nede i lagen? De har det med at flyde til tops og bliver derfor ikke dækket helt :)

Svar
Per 3. juli 2018 at 21:25

Hej Ditte,
Tak for en dejlig opskrift.
Skyller du din citroner inden de hakkes?
Jeg synes at de ret salte.

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2018 at 11:23

Det gør jeg ikke, men det kan du sagtens gøre. Mh Ditte

Svar
Margrethe 11. oktober 2023 at 18:52

Et lille glas mindre end åbningen i fermentrinegsglasset eller en sten som er skoldet lægger jeg øverst, automatisk holdes frugterne nede i saften. De små net fra sildeglas el. andet er også effektive. Jeg bruger typisk de små caviarglas o.l.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen