{ 5. februar 2017 }

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN


I går skrev jeg om marokkanske fermenterede citroner og vi bliver lige lidt i citrusfrugtens tegn, for i dag skal det handle om den smukke blodappelsin, som man kan være heldig at finde på dette tidspunkt af året.

Blodappelsiner er utrolig smukke og velsmagende. Hvis du ikke kan skaffe blodappelsiner, så lav tærten med almindelig appelsiner. Tamarind har en syrlig og aromatisk smag, og bruges som lime eller citron i fx det Thailandske køkken. Det passer rigtig fint sammen med den søde appelsin, så fyldet både får en syrlig og sød smag. Du kan købe tamarindpasta i asiatiske supermarkeder.

{ Tærte med blodappelsin & tamarind }
4-6 personer

Bund:
25 g sesamfrø
75 g mandelmel
115 g fuldkornsrismel
1 æg
50 g kokosolie, smeltet
1 nip salt
evt. 1-2 spsk vand

Fyld:
3 æg
1¼ dl kokosmælk
5-6 spsk rismaltsirup (eller honning)
korn fra 1 vaniljestang
2 spsk tamarindpasta (kan undlades)
fintrevet skal og saft fra 2 økologiske appelsiner

Andet:
evt. flødeskum

Bland sesamfrø, mandelmel og rismel i en skål. Rør æg, kokosolie og salt i. Ælt dejen med hænderne, til den har konsistens som en tærtedej – hvis dejen virker for tør, så tilsæt vand. Dejen kan være en smule svær at rulle ud, så det nemmeste er at presse den ned i tærteformene med hænderne. Brug en tærteform med løs bund og 24 cm i diameter. Bag bunden i ovnen i ca. 12 minutter ved 200 grader.

Pisk æg, kokosmælk, sirup, vaniljekorn og tamarindpasta med appelsinskal og -saft og smag til med evt. mere sødme. Hæld fyldet i den forbagte tærtebund og bag tærten igen ved 180 grader i ca. 35 minutter, eller indtil fyldet har sat sig. Tærten kan spises, som den er, eller serveres med flødeskum rørt med vaniljekorn.

GOD SØNDAG!

8 thoughts on “TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

  1. Birgit Mathiesen

    Jeg kan kun sige Velkommen hjem og rigtig god søndag..
    Wouw.. Sikke smukke billeder.
    Blodappelsiner er skønne og det samme fornemmer jeg også straks din tærte er, mums 🙂
    Tak for opskriften :O)

    Reply
  2. Dorte Juul Poulsen

    Kære Ditte. Først tak for dine altid inspirerende opskrifter og indlæg. Har nu bagt denne blodappelsintærte. Men løs bund er en dårlig ide, i hvert fald hos mig denne gang, for en stor del af saften/fyldet lå på køkkenbordet og var sivet ud af bunden, så det var besværligt at få den i ovnen for at bage færdigt i de 35 minutter .
    Appelsinskiver er de lagt på til bagning eller bagefter ?

    Reply
    1. Ditte Ingemann Post author

      Kære Dorte,
      Åh, det lyder ikke godt – kom saften ud igennem bunden eller kunne det ikke være i bunden? Jeg pyntede min tærte med appelsin efterfølgende 🙂 Kh Ditte

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *