The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Sankt Hans kage

af Ditte Ingemann 22. juni 2015

sugarfree-cake

Ja, det er ikke helt til at forstå, at vi allerede er i slutningen af juni og Sankt Hans er i morgen – her hos mig ligner det allermest efterår udenfor, men inde i mit køkken har jeg netop lavet en dejlig sommerkage, som passende kan serveres som dessert til Sankt Hans.

Denne kage har jeg efterhånden lavet i et utal af varianter, og det er min absolut favoritkage. Kagen er lavet uden hvidt, tilsat sukker og den er både gluten- og mælkefri, men smager fuldstændig fantastisk!

Denne gang er kagen taget til nye, festlige højder og lavet i tre lag med kokoscreme og søde, danske jordbær imellem lagene. Jeg har brugt disse smarte forme fra Copenhagencakeshop, men har du kun en almindelig springform, så kan det også sagtens fungere.

summercake-1

{ Sankt Hans chokoladekage }
6-8 personer

10 bløde, friske dadler uden sten
1 stor, moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)

Pynt:
Kokosflødeskum af 2 dåser kokosmælk
Friske jordbær

Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Fordel dejen i tre runde, smurte forme, 15 cm og bag bundene i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter – de må ikke få for meget, så tjek undervejs. Når bundene er kølet helt af kommes der kokosflødeskum og jordbær mellem dem.

Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt fx en smule vaniljekorn. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum.

midsummer-cake

summercake-2

*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.

Sankt Hans kage was last modified: juni 22nd, 2015 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
1. th
næste
Fermentering hos Aarstiderne

Mere af det samme

banana-banditter

16. maj 2011

Morgendessert

16. april 2015

Eton Mess!

30. november 2010

Franske fristelser

18. november 2015

Fabelagtige fastelavnsboller

7. februar 2012

Pebermynte-sandwich

24. maj 2012

Citrontærte

30. juni 2012

Omvendt blommekage

17. august 2012

Sommerkage med cashewcreme – summer chocolate cake

11. juli 2015

Cashew Cheesecake

31. maj 2015

11 kommentarer

Maria Guldbrand 22. juni 2015 at 20:29

Ser super lækkert ud, min mund løber næsten i vand. Bliver næsten nødt til at prøve denne opskrift.

Svar
Ditte Ingemann 22. juni 2015 at 21:44

Tusind tak, Maria – den kan varmt anbefales!

Svar
Birgit Mathiesen 22. juni 2015 at 21:16

Wouw :)
Smukkere Sct. Hans kage fåes bare ikke..
Og jubii imorgen er det jo Sct. Hans aften :-)

Svar
Ditte Ingemann 22. juni 2015 at 21:44

Tak – og den smager virkelig godt! Glædelig Sankt Hans til dig.

Svar
Maria 25. juni 2015 at 18:53

Ser super lækker ud! Vil lave den til min fødselsdag på søndag – tror du den kan laves dagen før?

Kh Maria

Svar
Ditte Ingemann 26. juni 2015 at 08:50

Den kan sagtens laves dagen før, men bundene og cremen sætter sig selvfølgelig en smule – du kan evt. lave bundene og samle den med creme inden den skal serveres.

Svar
maria 29. juni 2015 at 20:07

Hej Ditte,
Jeg vil bare sige at kagen blev rost til skyerne i går :)
Og udover det, så har jeg lige spist et stykke som var til overs – og den kan sagtens klare at overnatte i køleskabet :) Gør den kun lækker på en anden god måde :)

Kh Maria

Svar
Ditte Ingemann 30. juni 2015 at 15:55

Hvor dejligt – det er jeg glad for at høre :-)

Svar
Louise Petersen 10. juli 2015 at 12:31

Hej Ditte :-) nyder dine opskrifter og bøger !!! jeg lider desværre af irritabel tarm og kan på ingen måde tåle dadler og abrikoser og æbler :( kan jeg erstatte dadler, æbler og abrikoser i dine opskrifter med noget andet fx bananer. Ved godt at smagen ændrer sig men bliver nødt til at finde et alternativ desværre. Håber du kan hjælpe mig !!! VH Louise

Svar
Ditte Ingemann 11. juli 2015 at 12:01

Mon du kan tåle andre typer af tørret frugt?

Svar
Louise Petersen 11. juli 2015 at 12:51

Kun meget lidt (10 g af gangen) tranebær, banan og rosiner. Friske æbler, pærer og ferskner er også udelukket.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen