Ja, det er ikke helt til at forstå, at vi allerede er i slutningen af juni og Sankt Hans er i morgen – her hos mig ligner det allermest efterår udenfor, men inde i mit køkken har jeg netop lavet en dejlig sommerkage, som passende kan serveres som dessert til Sankt Hans.
Denne kage har jeg efterhånden lavet i et utal af varianter, og det er min absolut favoritkage. Kagen er lavet uden hvidt, tilsat sukker og den er både gluten- og mælkefri, men smager fuldstændig fantastisk!
Denne gang er kagen taget til nye, festlige højder og lavet i tre lag med kokoscreme og søde, danske jordbær imellem lagene. Jeg har brugt disse smarte forme fra Copenhagencakeshop, men har du kun en almindelig springform, så kan det også sagtens fungere.
{ Sankt Hans chokoladekage }
6-8 personer
10 bløde, friske dadler uden sten
1 stor, moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)
Pynt:
Kokosflødeskum af 2 dåser kokosmælk
Friske jordbær
Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.
Fordel dejen i tre runde, smurte forme, 15 cm og bag bundene i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter – de må ikke få for meget, så tjek undervejs. Når bundene er kølet helt af kommes der kokosflødeskum og jordbær mellem dem.
Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt fx en smule vaniljekorn. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum.
*****************
HUSK: Du kan købe min kagebog “Sunde Søde Sager” lige her. Bogen er delt op i 7 kapitler og indeholder mere end 75 opskrifter på sundt sødt. Alle bogens opskrifter er uden hvidt, raffineret sukker og hvedemel, og hvis du enten spiser efter LCHF- eller Paleo-principperne, så er en del af opskrifterne forsynet med et ikon, så du trygt kan give dig i kast med dem. Hvis du blot er ude efter at reducere dit sukkerindtag og fx fokusere på at få en smule mere fuldkorn, så er der også noget for dig. Der er både opskrifter til de voksne, et kapitel til de sunde, søde børn og masser af glutenfrie lækkerier.
11 kommentarer
Ser super lækkert ud, min mund løber næsten i vand. Bliver næsten nødt til at prøve denne opskrift.
Tusind tak, Maria – den kan varmt anbefales!
Wouw :)
Smukkere Sct. Hans kage fåes bare ikke..
Og jubii imorgen er det jo Sct. Hans aften :-)
Tak – og den smager virkelig godt! Glædelig Sankt Hans til dig.
Ser super lækker ud! Vil lave den til min fødselsdag på søndag – tror du den kan laves dagen før?
Kh Maria
Den kan sagtens laves dagen før, men bundene og cremen sætter sig selvfølgelig en smule – du kan evt. lave bundene og samle den med creme inden den skal serveres.
Hej Ditte,
Jeg vil bare sige at kagen blev rost til skyerne i går :)
Og udover det, så har jeg lige spist et stykke som var til overs – og den kan sagtens klare at overnatte i køleskabet :) Gør den kun lækker på en anden god måde :)
Kh Maria
Hvor dejligt – det er jeg glad for at høre :-)
Hej Ditte :-) nyder dine opskrifter og bøger !!! jeg lider desværre af irritabel tarm og kan på ingen måde tåle dadler og abrikoser og æbler :( kan jeg erstatte dadler, æbler og abrikoser i dine opskrifter med noget andet fx bananer. Ved godt at smagen ændrer sig men bliver nødt til at finde et alternativ desværre. Håber du kan hjælpe mig !!! VH Louise
Mon du kan tåle andre typer af tørret frugt?
Kun meget lidt (10 g af gangen) tranebær, banan og rosiner. Friske æbler, pærer og ferskner er også udelukket.