Nogle gange skal der være plads og tid til at være lidt romantisk og have et lyserødt sind. Lige for øjeblikket har jeg kastet min kærlighed på alt, hvad der er pink og lyserødt. Derfor bagte jeg forleden en kage, som både er rød indeni og udenpå.
Rødbedekage med mørk chokolade, ca. 6-8 pers.
Dej:
200 g mørk chokolade
3 æg
1 dl neutral olie, fx solsikkeolie
1,5 dl sukrin gold eller rørsukker
1 tsk ren vanillepulver
1 tsk bagepulver
100 g hvedemel
50 g mandelmel
25 g mørk kakaopulver
4 spsk hasselnødder
200 g revet rødbede
Glasur:
ca. 150 g flormlelis
saft fra rødbederne
Smelt chokoladen i en gryde eller over et vandbad – lad den køle af. Pisk æg, olie, sukker og vanille godt sammen med en håndmikser. Rør bagepulver, hvedemel, mandelmel og kakaopulver i dejen. Hak hasselnødderne groft og vend dem i dejen sammen med chokolade og revet rødbede. Jeg fordelte dejen i to små randforme, men du kan sagtens bage den i en springform, 22 cm. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter, eller til den er gennembagt.
Rør flormelis og rødbedesaft sammen til en tyk og skinnende glasur
Når kagen er helt kold, kan den dekoreres med glasur eller bare serveres uden.
16 kommentarer
Uuh jeg har haft en opskrift på rødbede-chokoladekage med sukrin gold i tankerne i en hel uge, men jeg har endnu ikke afprøvet en af mine opskrifter. Men nu tror jeg bare jeg ender med at afprøve din, for den er helt sikkert god :)
Jeg har alle ingredienserne, så selvom jeg ligger syg og har feber, så har jeg næsten lyst til at bage den ;)
Men er det fx opskrifter a la denne der kommer i din nye bog!? For så glæder jeg mig da endnu mere til den udkommer! :)
God mandag :)
Charlotte
Hej Charlotte, du må i gang med at bage :-) Opskriften kommer ikke i min nye bog, men nogen der minder om :-) Rigtig god bedring til dig.
Fantastisk smukke billeder
Tak :-)
Vi har masser af friske rødbeder i haven, nu ved jeg, hvad jeg skal bruge nogle af dem til, Romantisk rødbedekage, – for den ser rigtig lækker ud
Rigtig god idé – gid jeg havde en have med rødbeder og andet godt :-)
Bager meget brød med rødbeder (det giver nemlig en flot rød farve). Men indrømmet jeg havde ikke lige tænkt på at prøve at bage kage med rødbeder. Det skal da klart prøve meget snart, for nu er rødbederne jo lige perfekte til det
Det må du prøve :-)
Hej Ditte. Bli’r altså nødt til at spørge (dumt): smager kagen af rødbede eller er det ligesom gulerodskage, der jo ikke smager af gulerod?
Kh Susanne
Den smager en smule af rødbede og det giver en dejlig konsistens til kagen :-)
Hej Ditte
Hvor har du kagefadene på fod fra?
Og de små flag du sætter i kagen? :)
Monica
Jeg har købt fadene hos Plint og de små flag er bestilt hjem fra Canada – tjek evt. Etsy :-)
Den opskrift er altså virkelig god! Jeg er nærmest forelsket i den kage, og man kan jo vitterligt ikke smage, at der er brugt sukrin gold hvilket jo er en skøn bonus :-) Opskriften er så god, at jeg måtte dele den på min blog (http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/09/fantastisk-sukkerfri-rdbedekage.html), hvilket jeg håber er i orden? Jeg har tilføjet dig som inspirationskilde og linket til din opskrift!
God søndag,
Charlotte
Det er bare helt i orden – dejligt du kan lide kagen :-) God søndag til dig.
ej hvor ser den bare lækker ud! mon den kan bages som muffin?
Helt sikkert :-)