The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Romantisk rødbedekage ♥

af Ditte Ingemann 2. september 2013

Rødbedekage

Nogle gange skal der være plads og tid til at være lidt romantisk og have et lyserødt sind. Lige for øjeblikket har jeg kastet min kærlighed på alt, hvad der er pink og lyserødt. Derfor bagte jeg forleden en kage, som både er rød indeni og udenpå. 

Rødbedekage med mørk chokolade, ca. 6-8 pers.

Dej:

200 g mørk chokolade
3 æg
1 dl neutral olie, fx solsikkeolie
1,5 dl sukrin gold eller rørsukker
1 tsk ren vanillepulver
1 tsk bagepulver
100 g hvedemel
50 g mandelmel
25 g mørk kakaopulver
4 spsk hasselnødder
200 g revet rødbede

Glasur:
ca. 150 g flormlelis
saft fra rødbederne

Smelt chokoladen i en gryde eller over et vandbad – lad den køle af. Pisk æg, olie, sukker og vanille godt sammen med en håndmikser. Rør bagepulver, hvedemel, mandelmel og kakaopulver i dejen. Hak hasselnødderne groft og vend dem i dejen sammen med chokolade og revet rødbede. Jeg fordelte dejen i to små randforme, men du kan sagtens bage den i en springform, 22 cm. Bag kagen ved 180 grader i ca. 30-35 minutter, eller til den er gennembagt.

Rør flormelis og rødbedesaft sammen til en tyk og skinnende glasur

Når kagen er helt kold, kan den dekoreres med glasur eller bare serveres uden.

beetroot

Romantisk rødbedekage ♥ was last modified: september 2nd, 2013 by Ditte Ingemann
16 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
F for falafel
næste
{ blåbærmåne }

Mere af det samme

Once you pop, you can´t stop

16. august 2011

Rabarbercrumble

14. maj 2017

Nytårs-Popcakes

1. januar 2012

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

Nøddeboller med kanel & appelsin

7. marts 2016

Hjemmelavede (hippie) træstammer

29. november 2014

Citron-donuts!

25. september 2012

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

You´ve gotta love cake!

23. november 2010

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

16 kommentarer

Charlotte 2. september 2013 at 17:32

Uuh jeg har haft en opskrift på rødbede-chokoladekage med sukrin gold i tankerne i en hel uge, men jeg har endnu ikke afprøvet en af mine opskrifter. Men nu tror jeg bare jeg ender med at afprøve din, for den er helt sikkert god :)
Jeg har alle ingredienserne, så selvom jeg ligger syg og har feber, så har jeg næsten lyst til at bage den ;)
Men er det fx opskrifter a la denne der kommer i din nye bog!? For så glæder jeg mig da endnu mere til den udkommer! :)
God mandag :)
Charlotte

Svar
Ditte 2. september 2013 at 17:53

Hej Charlotte, du må i gang med at bage :-) Opskriften kommer ikke i min nye bog, men nogen der minder om :-) Rigtig god bedring til dig.

Svar
Inger 2. september 2013 at 19:34

Fantastisk smukke billeder

Svar
Ditte 2. september 2013 at 20:29

Tak :-)

Svar
Inger 2. september 2013 at 19:39

Vi har masser af friske rødbeder i haven, nu ved jeg, hvad jeg skal bruge nogle af dem til, Romantisk rødbedekage, – for den ser rigtig lækker ud

Svar
Ditte 2. september 2013 at 20:30

Rigtig god idé – gid jeg havde en have med rødbeder og andet godt :-)

Svar
hvadskalvibage/Mette 3. september 2013 at 09:39

Bager meget brød med rødbeder (det giver nemlig en flot rød farve). Men indrømmet jeg havde ikke lige tænkt på at prøve at bage kage med rødbeder. Det skal da klart prøve meget snart, for nu er rødbederne jo lige perfekte til det

Svar
Ditte 3. september 2013 at 13:57

Det må du prøve :-)

Svar
Susanne 3. september 2013 at 13:33

Hej Ditte. Bli’r altså nødt til at spørge (dumt): smager kagen af rødbede eller er det ligesom gulerodskage, der jo ikke smager af gulerod?
Kh Susanne

Svar
Ditte 3. september 2013 at 13:56

Den smager en smule af rødbede og det giver en dejlig konsistens til kagen :-)

Svar
Monica Veideland 11. september 2013 at 11:23

Hej Ditte
Hvor har du kagefadene på fod fra?
Og de små flag du sætter i kagen? :)
Monica

Svar
Ditte 12. september 2013 at 08:49

Jeg har købt fadene hos Plint og de små flag er bestilt hjem fra Canada – tjek evt. Etsy :-)

Svar
Charlotte 22. september 2013 at 12:42

Den opskrift er altså virkelig god! Jeg er nærmest forelsket i den kage, og man kan jo vitterligt ikke smage, at der er brugt sukrin gold hvilket jo er en skøn bonus :-) Opskriften er så god, at jeg måtte dele den på min blog (http://colorfulfunliving.blogspot.dk/2013/09/fantastisk-sukkerfri-rdbedekage.html), hvilket jeg håber er i orden? Jeg har tilføjet dig som inspirationskilde og linket til din opskrift!
God søndag,
Charlotte

Svar
Ditte 22. september 2013 at 17:26

Det er bare helt i orden – dejligt du kan lide kagen :-) God søndag til dig.

Svar
Louise 14. november 2013 at 14:50

ej hvor ser den bare lækker ud! mon den kan bages som muffin?

Svar
Ditte 14. november 2013 at 16:27

Helt sikkert :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen