The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel // healthy chocolate cake

af Ditte Ingemann 12. november 2014

Sugarfree chocolate cake

SCROLL DOWN FOR ENGLISH VERSION!
I mandags bagte jeg denne kage…. og det er nok den bedste “chokolade”kage jeg nogensinde har bagt – den smagte FANTASTISK. Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, men med lidt ændringer, og der går altså ikke længe før jeg bager den igen. Jeg lagde et billede på Instagram og lovede at dele opskriften, så derfor kommer opskriften både i en dansk og engelsk version. 

Jeg spiste et stykke af kagen, mens den stadig var en smule lun, og der var den altså næsten allerbedst. Men efter en nat i køleskabet bliver konsistensen rigtig lækker og mere fast, men jeg synes “chokolade” smagen forsvinder en lille bitte smule – dog smager den stadig skønt, så det er kun en lille bagatel :-)

Glutenfree cake

“Chokoladekage” med kakaoskum – opskriften er fra min bog SUKKERFRI BØRNEFEST
6-8 personer

10 bløde, dadler uden sten (jeg bruger medjool dadler)
1 stor, moden banan
3 æg, str. M
4 spsk blødt kokosolie
1/2 dl stærk kaffe eller frisk appelsinsaft
1 tsk ren vaniljepulver
50 g mørk kakaopulver
1 tsk bagepulver
65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)

Pynt:
Kokosflødeskum
Hasselnødder

Kom dadlerne i en kraftig blender eller foodprocessor, blend dem, indtil de har konsistens som puré. Tilsæt banan, æg, kokosolie og kaffe, og blend igen. Tilsæt vanilje, kakao, bagepulver og mandelmel og rør det hele godt sammen med en ske.

Kom dejen i en springform beklædt med bagepapir, 18 cm. Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 30-35 minutter – den må ikke få for meget, så tjek undervejs. Lad kagen køle af inden den toppes med kokosflødeskum.

Hvis du vil lave skum af kokosmælk, så vil jeg anbefale at bruge en god kokosmælk (fuldfed), gerne økologisk – jeg har bedst erfaring med at bruge en “dyr” variant af kokosmælk. Læg dåsen på køl i ca. 1 døgn, så den øverste del af kokosmælken bliver hård. Den hårde del tages over i en skål, mens den resterende kokosmælk (den tynde del) kan gemmes til fx smoothie, grød, gryderetter etc. Pisk den hårde kokosmælk med en håndmikser og tilsæt 1 spsk kakao og evt. en smule stevia, for at gøre den sød. Den hårde kokosmælk skal gerne få en blød og cremet konsistens, som minder om flødeskum. Smag cremen til og fordel den over kagen, drys med hasselnødder, og sæt evt. kagen på køl eller spis den med det samme.

The best chocolate cake

{ ENGLISH VERSION }

Okay, here’s my recipe for the best chocolate cake ever – it’s really gooooooooood, and it’s made without any added sugar, flour and dairy.

“Chocolate” cake with whipped coconut cream, serves 6-8:

10 soft dates, pitted (I use medjool dates)
1 large, ripe banana
3 eggs
4 tbsp soft coconut oil
50 ml strong coffee or fresh orange juice, freshly squeezed
1 tsp pure vanilla
50 grams of dark cocoa powder
1 tsp baking powder
65 grams of almond flour

Put the dates in a strong blender or food processor, blend them until they have the consistency of puree. Add banana, eggs, coconut oil and coffee, and blend again. Add vanilla, cocoa, baking powder and almond flour and stir everything together with a spoon.

Pour the batter into a cake pan (18 cm) and bake the cake in the oven at 175 degrees celcius for about 30-35 minutes – try to stick a toothpick in the centre of the cake, when nothing sticks on it the cake is ready – let the cake cool down.

If you want to top your cake with whipped coconut cream you should buy a can of good quality coconut milk – full fat (I use organic), and place it in the fridge overnight. The thick/solid coconut cream should have separated to the top, while the coconut water is on the bottom. Scoop out the solid coconut cream into a large bowl. Whip the cream with a hand mixer for about 1-2 minutes and add 1 tbsp of cocoa powder and add a little stevia (or other sweetener).

You can read more about whipped coconut cream – I found a great tutorial right here.

Chokoladekage – uden tilsat sukker & mel // healthy chocolate cake was last modified: februar 13th, 2016 by Ditte Ingemann
41 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
LOW CARB fra The Food Club
næste
Meatballs Asian Style

Mere af det samme

Glutenfrie muffins på tre måder

16. september 2017

Pæretærte med karamel og pistacie

11. februar 2012

Min første creme brulee

21. august 2012

Kæmpelæske & Sidevogn

3. juni 2012

Økologiske luksuscookies med chokolade & kanel

2. december 2018

Biscotti med lakrids & mandler

28. april 2011

Cupcakes med lakrids

12. november 2011

{ blåbærmåne }

9. september 2013

Magisk mousse

29. december 2012

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

41 kommentarer

Birgit Mathiesen 12. november 2014 at 17:32

Åh åh… Uhm..
Heldigt jeg har sørme alle ingredienserne :)
Brugte du appelsin saft eller kaffe ??
Kunne evt putte kaffen i og rive lidt appelsinskal også..
Du har lavet mange super lækre chokoladekager og hvis vi ser bort fra “det sunde”
er det så stadig din favorit ??

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 09:40

Jeg brugte kaffe – kan bedst lide kaffe, men chokolade og appelsin passer jo også godt sammen. Jeg tror det her er min favorit-kage, for den smager virkelig godt, og har en dejlig konsistens. Du må prøve at bage den, og se hvilken du bedst kan lide ;-)

Svar
Gina 12. november 2014 at 18:26

This looks amazing! Can’t wait to try. I’m always looking for non-sugar or flour recipes!

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 09:39

Thank you, Gina!

Svar
Nynne 12. november 2014 at 18:55

Kan man bruge noget andet end mandelmel? Jeg kan nemlig ikke tåle nødder.

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 09:39

Hej Nynne, Jeg har ikke prøvet at bage den med andet end nøddemel, men hvis du kan tåle fx. alm. mel, så kan du måske prøve dig frem :-)

Svar
Anja 12. november 2014 at 23:32

Den ser super lækker ud!
Jeg har længe overvejet at lave lignende kager, men at der er banan i har altid skræmt mig, da jeg ikke er den vilde fan af varm banan/banan i bagværk – derfor vil jeg høre om man kan smage bananen (om det så bare er en lille smule) eller om den blot er med til at give konsistens? :)

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 09:38

Den smager overhovedet ikke af banan – så du kan trygt bage kagen. Bananen bidrager bare med sødme, men giver ikke en banan-smag :-)

Svar
Susanne Karlskov 13. november 2014 at 10:51

Ser super lækker ud..Den må jeg prøve! Er denne opskrift i din bog med kager uden sukker?

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 11:05

Ja, den er også med i bogen… Næsten i samme udgave :-)

Svar
Petra 13. november 2014 at 11:01

A new blog-design?? Again?? Why why why?? Where is the beautiful old black design?!?! :(

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 11:03

Nope – no new design….

Svar
Helle Johansen 13. november 2014 at 11:49

Vil lige “sikre” mig et par ting:
Når du skriver:
“50 g mørk kakaopulver” – må det så være den fedtfattige kakao fra Urtekram, eller tænker du på en helt anden slags ?
” 65 g alm. mandelmel – købt eller hjemmelavet (ikke fedtreduceret)” – MÅ det ikke være fedtreduceret, til denne opskrift, eller gør du bare opmærksom på, at hvis man maler det selv, så er det ikke fedtreduceret ??
Undskyld de dumme spørgsmål, vil bare så gerne lykkes med at bage den, det lyder forrygende :-)
Pft !
Hilsen
Helle

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 14:36

Hej Helle, Jeg bruger altid alm. mørk kakao af god kvalitet – ikke den fedtfattige (som jeg faktisk ikke kender). Jeg ved ikke hvordan den fungerer i bagværk. Jeg bruger alm. mandelmel og ikke fedtreduceret, da fedtreduceret mandelmel ikke giver samme smag eller konsistens. Jeg har heller ikke den store erfaring med fedtreduceret mandelmel, så jeg kan ikke anbefale det :-) Håber det gav dig svar.

Svar
Helle Johansen 13. november 2014 at 17:41

1000 tak for svarene, glæder mig til at prøve kagen :-)

Svar
Mejse Christensen 15. november 2014 at 22:29

Mange tak for opskriften! Det er virkelig en lækker kage :)
Det er første gang, at jeg bruge dadler i bagværk, og det er bestemt ikke sidste gang. Kagen smager dejligt af chokolade, og er tilpas sød – mums.

Svar
Ditte Ingemann 16. november 2014 at 12:45

Dejligt du kan lide kagen :-)

Svar
ingelise 16. november 2014 at 17:58

Ser meget spændende ud, og kan vel også bruges til diabetikere? Kan man bruge alm olie, og kan man selv lave mandel mel, og hvordan?

Svar
Ditte Ingemann 17. november 2014 at 12:52

Absolut :-) Du kan sagtens selv lave mandelmel, og det er meget simpelt. Jeg har fundet en lille guide på en anden blog, som du kan tjekke ud: http://sweetaddiction.dk/opskrift-pa-mandelmel/

Svar
Anne 19. november 2014 at 23:21

Hej Ditte. Jeg har tænkt mig at bage kagen til min kærestes fødselsdagsfest på lørdag. Jeg tænkte på, hvilken mørk kakao, det er, du bruger? Jeg bruger nemlig normalt også Urtekrams, som jeg kan se en anden har skrevet.. Men jeg vil jo gerne have, den kommer til at smage lige så lækkert som den, du har bagt ;-)

Svar
Ditte Ingemann 20. november 2014 at 09:22

Jeg bruger enten RAW kakao eller en rigtig god mørk kakao… altså ikke fedtreduceret kakao, som jeg kan forstå Urtekram laver – den har jeg aldrig smagt eller bagt med :-)

Svar
Anne 20. november 2014 at 10:44

Tak for svar! Jeg har netop købt RAW kakao, så det er perfekt :-) Tak :-)

Svar
Ditte Ingemann 20. november 2014 at 10:46

Perfekt – god fornøjelse :-)

Svar
Anaïs 21. november 2014 at 10:05

Helt fantastisk chokolade kage Ditte! Jeg lavede den igår og tillod mig at tilføje kokosmel, som gjorde den lidt crunchy og det smagte virkelig lækkert :)

Svar
Rikke 21. november 2014 at 14:28

Den her kage er FANTASTISK! Og jeg synes den holder smag og konsistens meget fint i flere dage – hvis altså der er mere tilbage til den tid. Kæmpe tak for opskrift.

Svar
Joan Gejl 21. november 2014 at 22:03

Har familien på besøg og det er altid en udfordring i forhold til maden. Min far er en kræsel jyde der ikke bryder sig om dadler (med mindre der er bacon omkring) og slet ikke Bananer i kager. Jeg har prøvet diverse rawcakes, men hver gang bliver han skuffet. Min svigerinde har glutenallergi og vi selv prøver at droppe sukker. Men denne kage tog os alle med storm. Jeg brugte fem ekstra dadler, blendede selv mandlerne så konsistensen blev dejlig grov . Ovenpå lagde jeg skyr og friske bær. Mums en god kage! Missionen lykkedes endelig. Tak

Svar
Ditte Ingemann 21. november 2014 at 22:12

Det er jeg bare så glad for at høre – dejligt du har fundet en kage, som din far kan lide :-) Rigtig god weekend til dig, Joan!

Svar
Nanna AarslevN 25. december 2014 at 19:15

Hej Ditte.
Jeg overhovedet at lave kagen til nytår og servere med en kugle appelsinparfait og derfor bruge appelsinsaft. Nu til mit spørgsmål: Tror du det ville fungere med chokoladestykker i kagen? Tænker det ville gøre den ekstra lækker :-)

Svar
Ditte Ingemann 25. december 2014 at 19:18

Det kan du sagtens – den vil den helt sikkert blive lækker af :-) Godt nytår til dig.

Svar
Cecilie 8. januar 2015 at 20:37

Hej hej,

Jeg skal lige spørge, kan man mon erstatte kaffe/appelsinjuice med f.eks. mælk? Jeg er ikke så vild med kaffe, og har ikke lige appelsiner på lager idag;-)

Svar
Ditte Ingemann 9. januar 2015 at 13:06

Jeg har ikke prøvet, men mon ikke det kan lade sig gøre…

Svar
Sine 27. januar 2015 at 14:13

Hej Ditte,

Så fin blog, altså! Jeg får altid lyst til at smide alt, hvad jeg har i hænderne og bage og kokkerere det hele :) Kan denne kage fryses? Jeg leder nemlig efter en gluten-/laktose-/soya-/kaffefri chokoladekage/brownie til et kobberbryllup på lørdag, og det vil passe mig bedst at bage den inden og så fryse den ned. Mon det kan lade sig gøre?

Svar
Ditte Ingemann 27. januar 2015 at 16:31

Tusind tak, Sine – dejligt du læser med. Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse kagen – den kan sikkert sagtens fryses, men tror måske den kunne blive en smule tør…

Svar
Isabella 6. april 2015 at 16:24

Hej Ditte

Jeg vil bare sige TAK! Lavede denne lækre kage til min fødselsdag sidste dag, og nøj den er god! Stor succes hos alle gæsterne. Skal helt klart gentages (snart!). Dog havde jeg lidt svært ved at pisket kokosmælken til en cremet konsistens ala flødeskum.. Tænker at jeg måske ikke piskede længe nok. Har du haft problemer med dette før?

Og tak for en gennemført blog, der altid inspirerer og gør sundere madlavning nemmere :-)

Svar
Ditte Ingemann 6. april 2015 at 16:32

Dejligt at høre. Jeg har haft problemer med at lave kokos-flødeskum, men jeg bruger ofte øko kokosmælk fra anglamark, og det giver den lækreste skum… Kan slet ikke forstå det kan laves af kokosmælk :-) Men man må prøve sig lidt frem, for der er stor forskel på kokosmælk. Du kan se en god guide til det her: http://www.ohladycakes.com/2013/05/how-to-make-coconut-whipped-cream.html

Svar
Dado 5. august 2016 at 22:25

Hej Ditte
Tak for denne dejlig opskrift
Jeg er vild med chokolade kage og da jeg er blevet mor til 2 har jeg villet leve sundt og lære mine børn at spise sundt men har ikke kunnet finde en nem sund udgave af chokolade kage men denne kage altså den smagte bare så godt og helt blød
Jeg har brugt mælk i og den var en succes!

Hvis man dobler ingredienserne og bruger den samme kage form bliver kagen så høj og vellykket eller bliver den ik bagt indeni?

Jeg syntes nemlig den er for flad? Tænker mere hvis jeg vil lave den til min søns fødselsdag?

Svar
Ditte Ingemann 7. august 2016 at 08:48

Dejligt du kunne lide kagen – jeg har aldrig bagt en dobbelt-portion, så du må prøve dig frem.

Svar
Katrina 30. november 2017 at 18:39

Hello! Would love to try this – does it keep well overnight in the fridge? Thanks

Svar
Sofia 6. juli 2018 at 17:03

Hej Ditte,
Kan jeg bruge andet end dadler?:)

Svar
Ditte Ingemann 28. juli 2018 at 11:22

Jeg vil foretrække at bruge dadler til denne kage :-)

Svar
Charlotte Johansen 7. februar 2020 at 13:23

Hej Ditte,

Jeg har netop bagt kagen som skal bruges til min fødselsdag imorgen. Mit spørgsmål er nu, skal jeg lave kokosflødeskummet i dag, pynte den i dag og så stille den på køl til imorgen formiddag? Eller vil du anbefale først at pynte imorgen? :-)

Mvh Charlotte Johansen

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen