Jeg er netop lige hjemvendt fra en skøn ferie med masser af sol og snorkling, men knap så meget is, hvilket ingen mening giver når jeg har befundet mig i 44 graders optimalt is-vejr. Heldigvis lavede jeg en stor portion ferskenis inden ferien, som bare ligger i fryseren og venter på at blive spist.
Jeg har tidligere lavet is på kondenseret mælk og bl.a. tilsat jordbær, pebermynte og lakrids, men til denne omgang brugte jeg friske ferskner, vanille og mascarpone. Jeg påtænker at spise isen med søde kirsebær og en smule hakket, mørk chokolade til.
Fersken-is med mascarpone:
250 g mascarpone
120 g sukker
2,5 dl sødmælk
Korn fra en vanille stang
Ca. tre modne ferskner
Start med at trække skindet af fersknerne og mos dem med en gaffel. Pisk mascarpone, mælk, sukker og vanille sammen, så det bliver til en ensartet masse. Isblandingen hældes på en ismaskine og kører i ca. 30 minutter, hvorefter de moste ferskner tilsættes og der køres endnu 15 minutter, eller indtil isen har konsistens som tyk softice.
Is stilles i fryseren indtil den skal serveres – jeg synes hjemmelavet is skal spises forholdsvis hurtigt – og med det mener jeg indenfor 1-2 uger og faktisk helst samme dag!
11 kommentarer
Mmm.. Det ser rigtig lækkert ud! :)
Tak :-)
Spiser rigtig mange ferskner for tiden, så det kunne være man skulle prøve ferskenisen.
God ide – opskriften er utrolig nem og smager super skønt af fersken :-)
Mmm… It looks so tasty:) Thanks for the post:)
http://theprintedsea.blogspot.de/
These summer cherries are amazing! Ever think of doing a sorbet with them? Great post!
A sorbet sounds yummie – maybe I should try that next time :-)
Har netop spist “din”ferskenis med lidt hindbærpure til. Peach melba- fuldkommen fantastisk!!
Lækker kombi :-)
Har du prøvet at lave isen med andre frugter som passer mere til efteråret?
Kan isen laves uden sukker eller kan det erstattes? Prøver at leve Low Carb og til dels LCHF så ville gerne undgå sukkeret :)