Jeg er helt vild med disse små og syndige cupcakes, som sagtens kan bruges som en lækker dessert, da de er enormt rige i smagen, og har en utrolig dejlig konsistens. De er ikke så søde som almindelig cupcakes, da jeg har valgt at bruge en blanding af sukrin og kokossukker.
Hvis du vil lave en knap så rig/fed topping, så skift mascarpon ud med drænet yogurt, og kom en skefuld på toppen af hver kage.
{ Cupcakes med kokos & kirsebær } 10 stk.
4 spsk blødt kokosolie
1 æg
2 dl kokosmælk
50 g kokossukker
50 g sukrin gold
skal fra 1 øko citron
100 g havregryn, evt. glutenfrie
100 g alm. mandelmel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
Topping:
200 g mascarpone
2 spsk sukrin melis
10 kirsebær
Pisk kokosolie, æg og kokosmælk sammen. Tilsæt kokossukker, sukrin og revet citronskal, og pisk igen. Rør havregryn, mandelmel, bagepulver og salt i dejen. Fordel dejen i muffinforme af papir og bag kagerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter, eller til de er gennembagte.
Rør mascarpone og sukrin melis sammen – du kan komme frostingen i en sprøjtepose med stjernetyl eller blot dekorere med en ske eller spatel. Top hver kage af med et kirsebær eller anden form for pynt.
Opbevar kagerne i køleskabet – kagerne bliver rigtig faste på køl, hvilket giver en meget skøn mazarinkage-konsistens. Kagerne kan sagtens laves dagen før de skal serveres.
2 kommentarer
Mums, de cupcakes ser lækre ud! Nu ved jeg, hvad jeg skal bage til mine gæster på lørdag :-)
God idé – de er virkelig gode :-)