The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Jule-donuts med sne

af Ditte Ingemann 4. december 2012

Jeg har vist fået donuts på hjernen, men jeg synes de er så søde og en smule retro. Jeg kastede mig ud i at eksperimentere med glutenfrie donuts, bagt på mandelmel og det er hidtil de bedste jeg har smagt – de blev luftige og lette og med kokos på toppen, ja, så det blev næsten til juledonuts med sne på.

Glutenfrie donuts med kokos & orangeblomstvand, 6 stk.:

120 g mandler med skal
1 tsk bagepulver (brug evt. glutenfri bagepulver )
1 tsk natron
2 æg
1 spsk kokosolie
2 spsk agavesirup
1 tsk orangeblomstvand

Glasur og kokos til topping

Kom mandlerne i en minihakker og blend indtil det bliver til fint mandelmel. Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål. Derefter røres de våde ingredienser i, og dejen røres indtil den er ensartet og en anelse klistret. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i en smurt donutform. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje. Imens de er i ovnen, laves glasuren.

Rør flormelis og vand sammen indtil det har en rigtig tyk konsistens. Køl donuts’erne en smule af og kom glasur og kokos på toppen. Donuts’erne er bedst samme dag, for de kan blive en smule tørre dagen efter.

Bagte donuts med kokos & karamel, 6 stk.:

120 g hvedemel
1 tsk ren vanillepulver
1 tsk natron
1 tsk bagepulver
1 spsk kokosmel
1 æg
1 spsk honning
1 spsk agavesirup
1 spsk kokosolie
1 spsk mælk

Mørk chokolade, karamel og kokos til topping

Bland først de tørre ingredienser sammen i en skål. Derefter røres de våde ingredienser i, og dejen røres indtil den er ensartet og en anelse klistret. Kom dejen i en sprøjtepose og sprøjt dejen ud i en smurt donutform. Bag dem ved 180 grader i ca. 8 minutter eller indtil de er gyldne – de må endelig ikke få for meget, så hold øje. Imens de er i ovnen, smeltes en smule mørk chokolade til topping.

Rør flormelis og vand sammen indtil det har en rigtig tyk konsistens. Køl donuts’erne en smule af, dyp dem i smeltet chokolade, karamel og kom kokos på toppen. Donuts’erne er bedst samme dag, for de kan blive en smule tørre dagen efter.

Jule-donuts med sne was last modified: december 29th, 2012 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
De dejligste dadelkugler
næste
Cookie-sandwich med stempel!

Mere af det samme

Nytårs-Popcakes

1. januar 2012

Søndagspandekager

4. december 2011

Raw brownies

8. september 2014

to bake or not to bake…

25. august 2011

De søde sager

11. september 2014

De kære kokosmakroner

2. juni 2012

Cookies med chokolade & havsalt

17. maj 2017

Kanelkage med nøddesmør

9. august 2017

Cheesecake brownies

10. maj 2013

Mine bedste julesmåkager

18. november 2017

21 kommentarer

Chalotte 4. december 2012 at 18:26

Hvor ser de bare lækre ud og opskriften lyder da også helt sundt! :-)
Dem skal jeg helt sikkert prøve…..

Svar
Ditte 5. december 2012 at 08:04

Hvis du har en donutform, er det bare at komme i gang :-)

Svar
Inger 4. december 2012 at 19:13

Sikke nogle skønne juledonuts. Lyder rigtig lækkert med mandelmel.

Svar
Ditte 5. december 2012 at 08:04

Det blev super velsmagende med mandelmel – kan klart anbefale det!

Svar
Christina Wonsbeck 4. december 2012 at 20:54

Hvor ser det godt ud! Jeg må igang med at bage!!!

Svar
Ditte 5. december 2012 at 08:05

Hørt!

Svar
Chalotte 5. december 2012 at 08:18

Jeg har desværre ikke en donutform – må straks bestille en…. :o)

Svar
Marianne 5. december 2012 at 13:48

Tak for en glutenfri opskrift – dejligt :)

Svar
Ditte 5. december 2012 at 14:00

Velbekomme :-)

Svar
Birgit Mathiesen 5. december 2012 at 18:40

Wauv.. Sne ude og sne inde :)
Juleglæde med juledonuts :))
Super lækkert med mandelmel og bare helt “jule-perfekt”
MUMS.. jeg føler nemlig straks, at de er lidt sundere ;o)

Svar
Ditte 8. december 2012 at 09:18

Ja, det er min form for julebag :-) synes både de er yndige og knap så syndige!

Svar
Piskeriset 7. december 2012 at 19:58

Hvor er de smukke! ♥
Passer godt til de hvide vejr udenfor :-)

Svar
Ditte 8. december 2012 at 09:19

TAK :-)

Svar
Charlotte Lindhardt 8. december 2012 at 19:48

De glutenfri skal helt sikkert også prøves i mit køkken…

Sikke en masse fine køkken accessories du har – og igen, de billeder er fantastiske!
Er det selvlært ?

Svar
Ditte 9. december 2012 at 09:41

Tusind tak Charlotte. Ja, jeg er fuldstændig selvlært ift. fotografering, så jeg er glad for, at du kan lide mine billeder. Håber du får testet mine donuts – god søndag :-)

Svar
Anne-Sophie 15. december 2012 at 16:35

Glædelig Jul! :)
Ih, jeg elsker din blog! Har i dag lavet en portion lakridsmandler med stor succes, så nu vil jeg kaste mig videre i dine arkiver ;)
Jeg vil bare lige høre, hvor mon du har købt din donut-form?
God lørdag, xx Anne-Sophie

Svar
Ditte 15. december 2012 at 17:53

Hej Anne-Sophie, den har jeg købt her:
http://hellebergs.com/nyheder?catalogue_selected=393538_38940
Tror sagtens den kan købes andre steder. God fornøjelse og glædelig jul.

Svar
Martin Jensen 29. december 2012 at 09:00

Hej,
Har lige et opklarende spørgsmål, i den anden opskrift står der at man skal blende mandlerne til mandel mel, hvilke mandler er det? For de står ikke på ingredienslisten`?

Godt nytår :D

Svar
Ditte 29. december 2012 at 09:37

Fejl rettet ;-) Godt nytår!

Svar
Birgitte 27. oktober 2017 at 10:49

Hej:) sikke en skøn opskrift på glutenfri doughnuts!! De bliver utrolig flotte, men uden glasur smager natron og / bagepulver igennem.. kan man mon komme mindre i så de kan nydes uden glasur?:)

Svar
Ditte Ingemann 27. oktober 2017 at 10:52

Du må prøve dig lidt frem :-) God fornøjelse med bagningen. Kh Ditte

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen