The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Søde sager

De dejligste dadelkugler

af Ditte Ingemann 2. december 2012

Jeg har været så heldig at få en lidt tidlig julegave, som jeg har manglet meget længe; nemlig en super god blender – tak søde mor! Det betyder, at jeg endelig kan lave mine elskede dadelkugler uden at brænde diverse elektronisk udstyr af.
Jeg slæbte en del dadler med hjem fra Egypten, som efterhånden er blevet en smule tørre, men de er stadig fine til kugler og konfekt.
Her kommer mit bud på to versioner af dadelkugler – ENJOY!

Dadelkugler med kokos & orangeblomstvand, 10 stk.:

8 bløde, soltørrede dadler uden sten
1 spsk kokosolie
30 g kokos
40 g mandler
2 spsk kakao
1 tsk orangeblomstvand
1-2 tsk vand

Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.

Kom dadler, kokos, mandler, kakao og orangeblomstvand i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen og rul dem i kakao, sesamfrø, kokos eller andet godt. Opbevares i køleskabet.

Dadelkugler med lakrids, 10 stk.:

8 bløde dadler uden sten
1 spsk kokosolie
50 g mandler
1 spsk kakao
1 tsk lakridspulver
1 tsk ren vanillepulver
1-2 tsk vand
Hvid og mørk chokolade til overtræk

Skær dadlerne i små stykker. Varm en pande godt op, kom kokosolie på og steg dadelstykkerne i nogle få minutter indtil de bliver helt bløde – det gør det meget nemmere at blende dadlerne.

Kom dadler, mandler, kakao, lakrids og vanille i en blender eller foodprocessor og blend indtil det bliver til en ensartet masse – tilsæt lidt vand undervejs. Tril små kugler af massen, vend dem i smeltet chokolade og sæt dem på køl indtil chokoladen er stivnet.

Da jeg vågnede i morges var landskabet hvidt, smukt og stille, så jeg måtte straks ud i kulden og knipse nogle billeder – det blev til en lille instagram-plakat!

De dejligste dadelkugler was last modified: oktober 28th, 2014 by Ditte Ingemann
44 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Risotto med græskar & salvie
næste
Jule-donuts med sne

Mere af det samme

Vafler til weekenden…

15. februar 2013

ØKOLOGISK KAGEFEST!

3. marts 2014

turtle bars

22. februar 2012

Mmmmm, myslibar!

14. februar 2014

Næsten sunde Snickers

6. marts 2015

Hurtige havregrynshapsere

22. april 2015

Nemme bounty-barer

13. november 2016

Raw brownies

8. september 2014

Mandler i lakridssvøb

23. november 2011

Sund mad på farten

29. maj 2016

44 kommentarer

Tina 2. december 2012 at 17:42

Mmm… De lyder og ser virkelig lækre ud! De skal vist afprøves :)

Svar
Ditte 2. december 2012 at 17:45

Du bliver afhængig :-)

Svar
Birgit Mathiesen 2. december 2012 at 18:23

SMUK, SMUK, SMUK :))
OG UHM, UHM, UHM :))

Svar
Ditte 2. december 2012 at 19:13

TAK, TAK, TAK!

Svar
Anna 2. december 2012 at 19:33

Det er jo lige præcis én af de ting jeg vil servere til min fødselsdag i næste weekend! Tak for det! Hvad er det for noget gult stads du har drysset på de hvide? Det ser flot ud :-)

Svar
Ditte 2. december 2012 at 19:48

Det er finthakkede pistacienødder- meget lækkert!

Svar
Louise 2. december 2012 at 19:35

Hvilken blender har du fået? Jeg har brændt 2. blender af i går pga. dadelkugler, og tror min kæreste er ved at være lidt træt af køkkenmaskiner der bukker under pga. min søde tand ;)
//Louise

Svar
Ditte 2. december 2012 at 19:49

Hi hi, kender det. Jeg har fået en Bamix, som lader til at kunne klare alt.

Svar
Kamille 2. december 2012 at 20:42

Uhm. De lyder og ser alle sammen super lækre ud – de skal helt sikkert prøves. Jeg ville lige høre dig om hvordan du overtrækker de små godter med chokoladen? Hælder du det over eller bruger du måske en gaffel?

Svar
Ditte 2. december 2012 at 20:53

Jeg bruger to gafler – det synes jeg er nemmest :-)

Svar
Natalie - nataliechristina 3. december 2012 at 10:07

Mmm jeg elsker julekonfekt, dadelkugler er det bedste!
Har du prøvet kur brownie? :-)

http://www.agoodiebag.blogspot.com

Svar
Ditte 3. december 2012 at 14:13

Ja, jeg har smagt dem – de er gode, men dyre ;-)

Svar
Nana 3. december 2012 at 14:37

Årh, jeg er pt. også uden blender da min den gamle brændte af. Jeg har længe gerne villet lave dadelkiugler – så jeg håber på, at der lander en dejlig blender under juletræet til mig i år – for de dadelkugler ser da bare for lækre ud!

bynanablog.blogspot.com

Svar
Ditte 3. december 2012 at 16:29

Vi krydser lige fingre for at du får en ny blender til jul – jeg er meget afhængig af dadelkugler, så kan klart anbefale at prøve dem :-)

Svar
Yasmin 3. december 2012 at 18:40

De ser nu så lækre ud! Første gang jeg så dem var i går på pinterest og igen i dag blev jeg mindet om dem på tumblr. Din billed stil gør dig genkendelig lige meget hvor de dukker op henne :D

Svar
Ditte 3. december 2012 at 19:03

Tusind tak, Yasmin :-)

Svar
Louise 3. december 2012 at 20:52

Bamix har jeg hørt godt om flere gange! Hvilken model har du valgt?
Så må jeg vidst prøve sådan en :)
//Louise

Svar
Ditte 3. december 2012 at 20:59

Jeg har fået en Bamix Superbox med en Bamix Swissline 200 W stavblender og den er fantastisk god :-)

Svar
Anna 4. december 2012 at 15:42

Hvad gør du med skrællen på dadlerne?..

Svar
Ditte 4. december 2012 at 15:52

På mine dadler er der ikke skræl – jeg bruger tørrede dadler uden sten, som er klar til at spises :-)

Svar
Pernille 10. december 2012 at 21:35

Uuuh, yummy!! Jeg eksperimenterede også med dadelkonfekt for et par år siden.. kan anbefale en hvid udgave (altså uden kakao), som man så smager til med revet citronskal, lidt citronsaft og fx ruller i kokos!

Svar
Ditte 11. december 2012 at 08:24

Mmm, det lyder skønt – tak for tippet!

Svar
Pia 13. december 2012 at 19:54

Skal man bruge kokosolie? Eller kan bruge noget andet?
Eeeeeeelsker din blog!!!:-) – og dine billeder!!!

Svar
Ditte 13. december 2012 at 20:19

Weeeee, tak for de søde ord Pia! Du kan sagtens bruge andre typer af olie :-)

Svar
Henrik 14. december 2012 at 19:05

Hvis nu man har daddelmasse på lager.. Hvor meget af det skal man så bruge.. Og hvor får jeg fat i lakridspulver..

Tak for en fantastisk blog iøvrigt..

Svar
Ditte 15. december 2012 at 10:30

Hej Henrik, jeg har ikke erfaring med at bruge dadelmasse, men det lyder smart. Jeg vil dog skyde på, at du skal bruge ca. 4-5 spsk til denne portion :-)

Svar
Dorthe 23. december 2012 at 16:47

Jeg bruger Magimix 5200XL foodprocessor, den tager nemt 400 g dadler på en gang, den er alle pengene værd – har også tidligere brændt en anden blender sammen. Hilsen Dorthe

Svar
Ditte 23. december 2012 at 16:52

Tusind tak for tippet, Dorthe :-)

Svar
Anja 12. februar 2013 at 19:57

Uhm hvor ser de bare lækre ud.
Har førsøgt at lave nogle her til aften, og smagen blev fantastisk. Men de blev ikke til at rulle, det blev en meget klistret masse. Skulle nok have rullet dem i noget, men det blev bare lige hurtig så vi kunne smage dem.

Svar
Line 8. maj 2013 at 12:24

Uhmmm – dem må jeg prøve at lave :-)
Jeg har også en bamix, men er ikke så god til at bruge den. Hvilket blad bruger du til dette, eller bruger du den lille “grinder”?
Hilsen Line

Svar
Ditte 8. maj 2013 at 18:24

Jeg bruger ikke den lille grinder, men selve minihakkeren :-)

Svar
louise a 7. juni 2013 at 11:40

Hej Ditte

Må jeg spørge, hvilken Bamix du bruger til at lave disse lækre dadelkugler med? Bruger du “bare” Bamix eller har du også en SliceSy sat på?

På forhånd tak :-)

Svar
Ditte 7. juni 2013 at 11:55

Hej Louise – jeg bruger bare Bamix med den store kniv i – giver det mening? :-) Det fungerer rigtig fint.

Svar
louise a 7. juni 2013 at 12:17

Mange tak for dit hurtige svar :-)
Ja det tror jeg det gør. Mangler desperat en blender, og vil rigtig gerne have en som ikke kun kan bruges ved væsker. En som netop kan bruges ved “seje” masser som dadelmasse og pulverisering af nødder. Her har jeg netop hørt godt om batmix’en. Var bare lidt i tvivl om du brugte SliceSy, som er en del af en ekstra tilbehørspakke – men lyder det heldigvis ikke til ;) Rigtig god weekend

Svar
Ditte 7. juni 2013 at 14:31

Jeg har ødelagt en blender og en foodprocessor på at blende dadler, men indtil videre har min Bamix holdt :-) Jeg kan sagtens mærke, at den kommer på hårdt arbejde, men jeg vil nu stadig anbefale den.
God weekend.

Svar
louise a 7. juni 2013 at 12:18

PS: Lidt underligt at tidspunkterne på kommentarerne er et par timer bagefter

Svar
Lucille Andersen 16. oktober 2013 at 12:31

Nøj, hvor ser de lækre ud! Jeg vil prøve at lave dem i dag :-)
Hvor længe kan de egentlig holde sig på køl?

Hilsen Lucille

Svar
Ditte 16. oktober 2013 at 17:57

Hos mig holder de ikke specielt længe… Fordi jeg spiser dem :-) men vil skyde på at de holder sig friske og lækre i ca. en uge :-)

Svar
Katrine 12. november 2013 at 22:07

Hvilke slags dadler bruger du til dine opskrifter? De friske eller de tørrede? :)

Svar
Ditte 12. november 2013 at 22:13

Soltørrede :-)

Svar
Mette 13. november 2014 at 17:45

Jeg laver disse igen og igen, min søn elsker dem. men i stedet for at stege dadlerne er jeg gået over til at bløde dem op i vand ca 1/2 time. Det fungerer fint og gør det også lidt nemmere at samle kuglerne.

Svar
Ditte Ingemann 13. november 2014 at 20:25

Dejligt at høre, og rigtig god idé at komme dadlerne i vand inden :-)

Svar
Kamilla 9. marts 2015 at 12:54

Hej.
De ser jo super lækre ud. Jeg kan ikke tåle mandler, så er der noget, jeg kan erstatte disse med i de her kugler? (Hasselnødder kan jeg heller ikke tåle, så det er ikke rigtig en mulighed heller ;))
Venlig hilsen Kamilla

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2015 at 11:27

Kan du mon tåle andre type nødder? Ellers kan du komme nogle kerner eller kokos i!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen