The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KageSøde sager

Kokosmakroner med lakrids

af Ditte Ingemann 4. december 2013

kokostoppe

Forleden var jeg så heldig at besøge Johan Bülow’s lakridsfabrik, og eftersom jeg er stor lakridsfan, var det en fantastisk og smagfuld oplevelse. Jeg fik straks lyst til komme hjem i mit køkken og eksperimentere med lakrids, hvilket resulterede i disse små kokosmakroner med lakrids og frysetørrede bær. Opskriften er faktisk fra min kommende kogebog “Sunde søde sager”, som udkommer til april, dog har jeg givet disse kager en smule ekstra forkælelse.

kokostoppe med lakrids

Kokosmakroner/kokostoppe, 10 stk.:

200 g kokosmel
60 g smeltet kokosolie
2 æg
4-5 spsk kokossukker

ca. 65-75 g god, mørk chokolade
1-2 tsk lakridspulver (jeg brugte rå lakridspulver fra Johan Bülow)
3-4 tsk frysetørrede bær, fx jordbær eller hindbær

Bland alle ingredienserne til makronerne godt sammen med en ske, og form dejen til små toppen, hvilket gøres nemmest med fugtige hænder, som sættes på en bageplade med bagepapir.

Bag kokostoppene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter, eller indtil de er gyldne. Lad makronerne køle helt, og dyp bunden i smeltet chokolade, og drys med lakridspulver og frysetørrede bær.

kokostoppe med chokolade

Husk: du kan finde dagens låge i BloggersXmasTreat hos The Sweet Spot, hvor der er en lækker  opbevaringskasse på højkant.

Kokosmakroner med lakrids was last modified: december 4th, 2013 by Ditte Ingemann
18 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Fra alle os til alle jer
næste
Køleskabsgrød med et strejf af jul

Mere af det samme

Mit brownie eventyr

11. december 2011

Banan “softice” med lakrids

26. juli 2014

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Sukkerfrie kager

28. marts 2015

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Romantisk rødbedekage ♥

2. september 2013

Pixi bager grønne kager // Chokobedekage

11. december 2017

Granola-barer med chokotop

25. januar 2015

Pop, pop, popcorn!

30. september 2012

Min mærkelige marengs

18. juni 2012

18 kommentarer

Jane 4. december 2013 at 10:28

Lyder helt vildt lækkert, det skal jeg hjem og prøve. Er så heldig at have en hel bøtte med lakridspulver fra Bülow stående, så jeg leder efter gode opskrifter med lakrids for øjeblikket. Denne skal helt klart afprøves :-)
Tak for en super blog med fantastiske opskrifter, meget appetitlige og lækre fotos.
God dag

Svar
Ditte 4. december 2013 at 10:32

Rigtig god idé at bruge dit lakridspulver til disse toppe – de er nemme og smager dejligt. Jeg laver ofte også dadelkugler/konfekt med lakridspulver, eller blander det med marcipan, triller kugler og vender dem i smeltet chokolade :-)

Svar
Susanne 4. december 2013 at 11:35

Hej Ditte. Har aldrig hørt om kokossukker. Hvor kan det købes?

Mvh

Susanne

Svar
Ditte 4. december 2013 at 11:47

Kokossukker eller palmesukker kan købes i fx helsekostbutikker; Palmesukker – også kendt som kokossukker – udvindes fra kokospalmernes blomstersaft. Sukkeret har en karamelagtig, rund og sødlig smag, og kan meget fint bruges i stedet for hvidt eller brunt sukker i enhver opskrift. Palmesukkerets glykemiske indeks (GI) er lavt (35) og passer hermed også til diabetikere og til det sunde køkken. :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 4. december 2013 at 12:41

Nøj, hvor ser de bare helt fantastiske ud! Og hvor er det bare en sød idé at dekorere dem med frysetørrede hindbær. Jeg er vild med kokosmakroner, og det ligner nogle gode forbedringer, du har lavet på sundhedsfronten her…

Svar
Ditte 4. december 2013 at 12:48

Tusind tak :-) Og du har ret i, at jeg har prøvet at gøre dem en smule sundere – hvilket de bestemt ikke bliver dårligere af!

Svar
A + K = ♥ 4. december 2013 at 14:21

Kokostoppe og lakrids i en – det kan jo kun være et hit! Og med lidt tøsepynt, så er den jo lige i øjet.

– Anne

Svar
Ditte 4. december 2013 at 14:29

Det passer nemlig rigtig godt sammen :-)

Svar
Victoria Sommer 4. december 2013 at 20:56

Kan man bruge en anden form for fedtstof? Har ikke kokosolie og vil prøve NU!

Svar
Ditte 4. december 2013 at 21:06

Jaaaaa da! Fx smør ;-)

Svar
Nadia WH 4. december 2013 at 21:31

De skal da helt bestemt afprøves hurtigst muligt :-)

Svar
Ditte 5. december 2013 at 09:10

God idé :-)

Svar
Maria 4. december 2013 at 23:50

Wauw hvor er de flotte og søde at se på. Super gode billeder også. Det lyder spændende og nyt med lakrids i, kunne være man skulle prøve at lave sådan nogle, det jo meget moderne med lakrids lige for tiden :)

Mvh hilsen en rigtig kage elsker <3
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Ditte 5. december 2013 at 09:10

Tusind tak – jeg synes lakrids passer rigtig godt sammen med kokos, så synes bestemt du skal prøve det :-)

Svar
Karina Øllgaard 9. januar 2014 at 19:34

Uhm de ser bare så lækre ud… Dem ska jeg vist bage i weekenden.
Kan man bruge sukrin i stedet for kokossukker?
Altid lækre opskrifter :-) Mums

Svar
Ditte 9. januar 2014 at 19:35

Helt sikkert – jeg ville nok bruge sukrin gold :-)

Svar
sarah 12. august 2016 at 18:00

Hvor lang tid kan de holde sig på køl tror du? :)

Svar
Ditte Ingemann 16. august 2016 at 08:36

De kan faktisk holde rigtig længe – jeg vil skyde på en lille uge. Men mon ikke de bliver spist inden ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen