The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Kongekagen!

af Ditte Ingemann 1. november 2012

I min ungdom bagte jeg meget tit denne chokoladekage, som blev døbt kongekagen af mine veninder. Der er egentlig ikke noget specielt ved kagen og den er super nem at lave, men alligevel er den uimodståelig god og helt klart min favorit blandt chokoladekager. Det er efterhånden sjældent at jeg bager den, men for nylig da min søde veninde, Camilla, var på besøg, skulle vi selvfølgelig have kongekage!

Kagen stammer faktisk fra en Jamie Oliver tv-udsendelse, men jeg har aldrig kunne finde opskriften i hans bøger, så derfor har jeg lavet min egen version.

Chokoladekage, ca. 8 pers. eller 2 gode veninder :

Kage:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 æg
3 spsk kakaopulver
4 spsk varmt vand
100 g mørk chokolade

Chokoladeglasur:
75 g mørk chokolade
75 g flormelis
50 g smør
2 spsk mælk

Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Kom sukker, mel og bagepulver i en skål og rør smørret i. Tilsæt æg og rør dejen ensartet – brug en ske og ikke en håndmixer. Bland kakao og varmt vand i en lille skål og rør kakaoen godt ud i vandet, inden det røres i dejen. Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Kom dejen i en almindelig springform med bagepapir og bag kagen i ca. 25 minutter ved 180 grader ( jeg brugte varmluft ). Kagen må endelig ikke få for meget, så tjek efter 20 minutter.

Imens kagen er i ovnen, laves chokoladeglasuren. Kom alle ingredienser til glasuren i en gryde og smelt forsigtigt det hele sammen – rør massen glat og skinnende.

Når kagen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og chokoladeglasuren hældes over. Lad kagen køle helt af før den tages ud af formen. Pynt kagen med hakkede nødder, frisk frugt eller bare med en smule mørk kakao.

Kagen er super god samme dag, men næsten endnu bedre dagen efter.

Kongekagen! was last modified: november 1st, 2012 by Ditte Ingemann
60 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sprøde tundeller og smuk figensalat
næste
Salater på en søndag…

Mere af det samme

En lille snitte..

1. juli 2012

Søndagspandekager

4. december 2011

Svenske speltsnurrer

10. februar 2014

Biscotti med lakrids & mandler

28. april 2011

Chokoladekage med tiramisucreme

5. december 2016

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Blomkålskage

14. januar 2015

Syrlige citrusmuffins med blå prikker

26. januar 2013

Rabarber med lakrids-skyr

7. maj 2011

Vafler & cookies med chufa

5. september 2017

60 kommentarer

FreestyleFood 1. november 2012 at 10:29

Hvor ser den kongekage bare lækker ud!
Jeg elsker chokolade så det kunne jo godt være at jeg snart skulle komme igang :)

Svar
Ditte 1. november 2012 at 10:34

Gør det ;-)

Svar
Birgit Mathiesen 1. november 2012 at 10:38

Hi, Hi :)))
Kongekage til 2 veninder, perfekt ;o)
Wauv.. den ser over lækker ud den chokoladekage..
Jeg kan jo ligefrem se på billedet, at den er “svampet” og må bare smage skøn af chokolade..
Kagen skal bages.. og jeg tror.. at jeg vil kalde den for November Kagen :O)
UHM.. og kaffe til.. MUMS..

Svar
Ditte 1. november 2012 at 10:41

Den er nemlig svampet, intens og helt perfekt som november kage! Er helt sikker på, at den vil falde i din smag :-)

Svar
Camilla 1. november 2012 at 11:43

Nej, hvor sjovt. Den opskirft har jeg også til at ligge der hjemme blandt de printede opskrifter, fyldt med pletter mm.

Svar
Ditte 1. november 2012 at 13:33

Den er bare så god – har brugt min opskrift utrolig mange gange…

Svar
Marian 1. november 2012 at 12:26

Åhh uhmmm hvor du frister med en syndige, lækre kage på en grå, kold og trist torsdag. Jeg bliver jo så lækkersulten nu. Kongekage er det perfekte navn til en klassisk chokoladekage, som jo iøvrigt er verdensbedste slags kage uden diskussion =)

Svar
Ditte 1. november 2012 at 16:18

For mig er det kongen af kager – både pga. smagen, men også pga. gode minder :-)

Svar
Lisbet 1. november 2012 at 14:23

Hej Ditte!
Hvor er det en inspirerende blog du har. Jeg er lige blevet gjort opmærksom på den af min datter, og heldigvis for det. Jeg vil glæde mig til at følge den, og skal snarest have afprøvet kagen.
Må jeg spørge om navnet på den font du bruger til overskrifter osv.?
Lisbet

Svar
Ditte 1. november 2012 at 16:22

Hej Lisbet, tusind tak for din søde kommentar. Dejligt din datter har anbefalet min blog :-) Fonten hedder Dawning of a new Day!

Svar
Nadia 1. november 2012 at 19:23

Jeg var lige på jagt efter en simpel chokoladekage med rigtig chokolade, og så springer din frem, perfekt! :) Opbevarer du kagen på køl, eller blot ved stuetemperatur?

Mvh
Nadia

Svar
Ditte 1. november 2012 at 21:27

Hej Nadia, jeg plejer at opbevare kagen ved stuetemperatur – du kan sagtens sætte den på køl, men selve kagen bliver en anelse tør :-)

Svar
heidi kokborg 2. november 2012 at 10:05

Nøj, hvor den altså lækker ud! (:

Svar
Ditte 2. november 2012 at 14:25

Tak :-)

Svar
katerina 2. november 2012 at 10:26

stunning food photography as usual. i’m a big fan of you :)
xxxFiC.

Svar
Ditte 2. november 2012 at 14:27

Thanks, Katerina :-)

Svar
Sofie Lam 2. november 2012 at 14:34

Jeg har længe gået og ledt efter ‘chokoladekagen’! Håber the journey nu er slut :D

Svar
Ditte 2. november 2012 at 19:23

Den er en sikker vinder!

Svar
Julie 2. november 2012 at 17:04

Ej hold nu fast den chokoladekage ser brandgod ud – min mund løber fuldstændig i vand og jeg er sikker på, at den opskrift skal afprøves inden længe! Mmm.

Svar
Ditte 2. november 2012 at 19:23

Kan varmt anbefale den :-)

Svar
Pernille 2. november 2012 at 22:01

Dine flotte billeder fristede en svag sjæl og kongekagen blev denne fredags søde indslag. Jeg blev bestemt ikke skuffet, selvom jeg i min iver efter udsigten til chokoladerush havde overset at bagevægten stod på ml i stedet for gram, og derfor ikke er helt sikker på at den blev som den skulle, men lækker var den;-)

Svar
Ditte 3. november 2012 at 09:35

Oh nooo – håber den blev ok og du fik en ide om, hvor lækker den er :-) ellers må du teste den igen når choko-trangen melder sig.

Svar
Louise 3. november 2012 at 09:27

Jeg har snart fødselsdag, og har længe gået og tænkt, hvad man skulle bage til familien.
Den ene kage skulle være en “ostekage” og den anden en chokoladekage, til dem der ikke er på cheesecake, men har bare ikke kunne finde den der rigtig gode chokoladekage. Tror sgu jeg kaster mig ud i din kongekage! :D

Svar
Ditte 3. november 2012 at 09:33

God ide – du kan f.eks. servere flødeskum, is eller creme fraiche til kagen, hvis det skal være ekstra festligt – god fornøjelse med bagningen og din fødselsdag :-)

Svar
Louise 3. november 2012 at 09:29

p.s.
hvorfor kommer du glasur på mens kagen stadig er varm? :)

Svar
Ditte 3. november 2012 at 09:32

For så kan den bedre trænge ned i kagen :-)

Svar
Anne 5. november 2012 at 08:40

Super lækker kage!

Den er kun lavet for første gang, den vil helt sikkert blive en af familiens klassikere…..

Svar
Ditte 5. november 2012 at 17:34

Jaaaaa, det er jeg glad for at høre, Anne!

Svar
Lotte B 12. november 2012 at 09:39

Melder mig i fanklubben! Virkelig lækker…og man kan skrue op-og-ned for “bitterheden” i chokolade. Har bagt den 2 gange (min 4-årigesøn plager! Og den skal pyntes med smarties i hans version…). Men bagte den 2. gang med 85% mørk chokolade i – og det kunne smages (og blev lidt dessert-agtig…perfekt til is).

PS: Vi har også Jamies bøger herhjemme…er det ikke The return of the naked chef den kommer fra? Jeg kiggede lige hurtigt, og den lignede denne her med lige del smør, sukker og mel…

Svar
Ditte 12. november 2012 at 10:00

Hvor er det fantastisk! Jeg kender slet ikke bogen ” The return of the naked chef”, og jeg har endda en del af Jamies bøger :-) Måske jeg skulle anskaffe mig den – tak for tippet, Lotte.

Svar
Edisa 21. november 2012 at 14:27

Ser virkelig lækkert ud! Hvilken smør bruger du? Skal nemlig til at bage den, men er i tvivl om hvilket smør jeg skal købe?

Svar
Ditte 21. november 2012 at 14:32

Jeg bruger god, økologisk smør når jeg bager :-) god fornøjelse med kagebagningen…

Svar
Edisa 21. november 2012 at 15:15

Super, har den økologiske fra Thise liggende i køleskabet. Må den være saltet eller skal det helst være usaltet??

Tak for hurtigt svar og lækker blog!! :-)

Svar
Ditte 21. november 2012 at 15:27

Smør fra Thise er godt og jeg bruger altid den saltede udgave :-) Men hvis du brænder inde med en pakke usaltet, kan den sikkert også bruges!

Svar
Terese 23. november 2012 at 18:45

Hej Ditte.. Så er kongekagen i ovnen og glasuren i gryden:-) Jeg skal bruge kagen i morgen, er det bedst at gemme den i køleskab eller ved stuetemp?
Tak for en skøn og inspirerende blog:-)

Svar
Ditte 23. november 2012 at 19:40

Hej Terese, jeg opbevarer kagen på køl, og tager den ud 1-2 timer inden den skal serveres :-) God weekend.

Svar
AJ 5. december 2012 at 17:37

Jeg har delt denne opskrift på min blog – den er jo helt vildt lækker – det håber jeg er i orden :-)
Tak for gode opskrifter!

Svar
Ditte 5. december 2012 at 18:27

Det er selvfølgelig i orden – dejligt du kunne lide den ;-)

Svar
Malene 9. december 2012 at 09:46

Kan jeg bage kagen i et kvadratisk fad i stedet? Ville det ændre bagetiden?

Mvh. Malene

Svar
roger 18. januar 2013 at 19:56

den er leker
vov

Svar
Anne 3. maj 2013 at 08:57

Hejsa – hvor ser den lækker ud! Tror du den kan bages som cupcakes? :-) Tak for en god blog. Hilsen Anne

Svar
Ditte 3. maj 2013 at 10:20

Jeg ved det simpelthen ikke – kagen hæver stort set ikke, så jeg ville nok vælge en anden opskrift til cupcakes.. :-)

Svar
Ditte 19. oktober 2013 at 10:51

KAgedilemma…! Hvornår ved man om den er færdig!? Jeg har lavet dobbeltportion og den føles stadig blød når jeg banker på den efter 25 minutter!

Svar
Ditte 19. oktober 2013 at 11:18

Har du bagt to kager eller dobbeltportion i en form? Hvis du har bagt en større portion, så skal den nok have længere end 25 min. Du bliver nødt til at stikke i kagen og tjekke den er bagt :-) Har oplevet at bage den hos andre i deres ovne, hvor den skulle have længere tid…

Svar
Mette 15. december 2013 at 00:16

Hvor stor en form bruger du…springform?…tak:)

Svar
Dina 3. marts 2014 at 20:32

Mums, den ser lækker ud. Kan man bage den dagen før?

Svar
Ditte 3. marts 2014 at 20:36

Sagtens! Den bliver næsten bare bedre :-)

Svar
Helle 18. marts 2014 at 12:52

Det er simpelthen en lækker kage den her :) og jeg elsker glasuren! Den er også blevet brugt på andre kager..

Til min søns 10 års fødselsdag lavede jeg chokolade roulade med flødeoste fyld og hakket chokolade rørt der i. Der blev glasuren brugt og det smagte himmelsk :)

Svar
Ditte 18. marts 2014 at 13:26

Ihhh, det er jeg glad for at høre – jeg er også helt vild med den, og nu får jeg helt lyst til at bage den igen :-)

Svar
Jonas 4. april 2014 at 12:18

Bagte kagen igår, 22 min på 200 grader i almindelig ovn – vedr topping, så udover mandler er det godt med frysetørret hindbær…

Svar
Ditte 4. april 2014 at 17:33

Mmmm, lækkert :-)

Svar
Tina 11. april 2014 at 13:24

Hvor stor springform skal man bruge?

Svar
Ditte 11. april 2014 at 14:02

20-22 cm :-)

Svar
Eva 19. april 2014 at 00:11

Hej :) Den ser bare super lækker ud. Tror du, man kan bruge varm kaffe i stedet for vand til at røre kakaoen ud i, så kagen får en smule kaffesmag? kh eva

Svar
Ditte 19. april 2014 at 09:18

Det kan du sagtens :-)

Svar
Jacob 25. juli 2014 at 15:03

Hej Ditte,
Det er en lækker opskrift, der er testet af – Klasse ! – Jeg vil gerne dele en anden ynglingsopskrift med dig … Prøv se om ikke den også er noget for dig: http://xorac.dk/start/tag/chokoladekage/

Svar
Maja 14. oktober 2014 at 20:21

Jeg har bagt kagen et par gange og det er den bedste kage i verden. Mine venner tog et lille stykke og de blev mætte fordi den var så god!

Svar
Louise 22. februar 2016 at 07:44

Hej, den ser lækker ud! Kan den fryses?

Svar
Louise 22. februar 2016 at 07:44

Hej kan den fryses?

Svar
Ditte Ingemann 24. februar 2016 at 20:07

Jeg har desværre aldrig prøvet at fryse den, men mon ikke den godt det (dog er den virkelig god friskbagt)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen