I min ungdom bagte jeg meget tit denne chokoladekage, som blev døbt kongekagen af mine veninder. Der er egentlig ikke noget specielt ved kagen og den er super nem at lave, men alligevel er den uimodståelig god og helt klart min favorit blandt chokoladekager. Det er efterhånden sjældent at jeg bager den, men for nylig da min søde veninde, Camilla, var på besøg, skulle vi selvfølgelig have kongekage!
Kagen stammer faktisk fra en Jamie Oliver tv-udsendelse, men jeg har aldrig kunne finde opskriften i hans bøger, så derfor har jeg lavet min egen version.
Chokoladekage, ca. 8 pers. eller 2 gode veninder :
Kage:
150 g smør
150 g sukker
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
3 æg
3 spsk kakaopulver
4 spsk varmt vand
100 g mørk chokolade
Chokoladeglasur:
75 g mørk chokolade
75 g flormelis
50 g smør
2 spsk mælk
Smelt smørret i en gryde og lad det køle af. Kom sukker, mel og bagepulver i en skål og rør smørret i. Tilsæt æg og rør dejen ensartet – brug en ske og ikke en håndmixer. Bland kakao og varmt vand i en lille skål og rør kakaoen godt ud i vandet, inden det røres i dejen. Hak chokoladen groft og vend det i dejen. Kom dejen i en almindelig springform med bagepapir og bag kagen i ca. 25 minutter ved 180 grader ( jeg brugte varmluft ). Kagen må endelig ikke få for meget, så tjek efter 20 minutter.
Imens kagen er i ovnen, laves chokoladeglasuren. Kom alle ingredienser til glasuren i en gryde og smelt forsigtigt det hele sammen – rør massen glat og skinnende.
Når kagen er færdigbagt, tages den ud af ovnen og chokoladeglasuren hældes over. Lad kagen køle helt af før den tages ud af formen. Pynt kagen med hakkede nødder, frisk frugt eller bare med en smule mørk kakao.
Kagen er super god samme dag, men næsten endnu bedre dagen efter.
60 kommentarer
Hvor ser den kongekage bare lækker ud!
Jeg elsker chokolade så det kunne jo godt være at jeg snart skulle komme igang :)
Gør det ;-)
Hi, Hi :)))
Kongekage til 2 veninder, perfekt ;o)
Wauv.. den ser over lækker ud den chokoladekage..
Jeg kan jo ligefrem se på billedet, at den er “svampet” og må bare smage skøn af chokolade..
Kagen skal bages.. og jeg tror.. at jeg vil kalde den for November Kagen :O)
UHM.. og kaffe til.. MUMS..
Den er nemlig svampet, intens og helt perfekt som november kage! Er helt sikker på, at den vil falde i din smag :-)
Nej, hvor sjovt. Den opskirft har jeg også til at ligge der hjemme blandt de printede opskrifter, fyldt med pletter mm.
Den er bare så god – har brugt min opskrift utrolig mange gange…
Åhh uhmmm hvor du frister med en syndige, lækre kage på en grå, kold og trist torsdag. Jeg bliver jo så lækkersulten nu. Kongekage er det perfekte navn til en klassisk chokoladekage, som jo iøvrigt er verdensbedste slags kage uden diskussion =)
For mig er det kongen af kager – både pga. smagen, men også pga. gode minder :-)
Hej Ditte!
Hvor er det en inspirerende blog du har. Jeg er lige blevet gjort opmærksom på den af min datter, og heldigvis for det. Jeg vil glæde mig til at følge den, og skal snarest have afprøvet kagen.
Må jeg spørge om navnet på den font du bruger til overskrifter osv.?
Lisbet
Hej Lisbet, tusind tak for din søde kommentar. Dejligt din datter har anbefalet min blog :-) Fonten hedder Dawning of a new Day!
Jeg var lige på jagt efter en simpel chokoladekage med rigtig chokolade, og så springer din frem, perfekt! :) Opbevarer du kagen på køl, eller blot ved stuetemperatur?
Mvh
Nadia
Hej Nadia, jeg plejer at opbevare kagen ved stuetemperatur – du kan sagtens sætte den på køl, men selve kagen bliver en anelse tør :-)
Nøj, hvor den altså lækker ud! (:
Tak :-)
stunning food photography as usual. i’m a big fan of you :)
xxxFiC.
Thanks, Katerina :-)
Jeg har længe gået og ledt efter ‘chokoladekagen’! Håber the journey nu er slut :D
Den er en sikker vinder!
Ej hold nu fast den chokoladekage ser brandgod ud – min mund løber fuldstændig i vand og jeg er sikker på, at den opskrift skal afprøves inden længe! Mmm.
Kan varmt anbefale den :-)
Dine flotte billeder fristede en svag sjæl og kongekagen blev denne fredags søde indslag. Jeg blev bestemt ikke skuffet, selvom jeg i min iver efter udsigten til chokoladerush havde overset at bagevægten stod på ml i stedet for gram, og derfor ikke er helt sikker på at den blev som den skulle, men lækker var den;-)
Oh nooo – håber den blev ok og du fik en ide om, hvor lækker den er :-) ellers må du teste den igen når choko-trangen melder sig.
Jeg har snart fødselsdag, og har længe gået og tænkt, hvad man skulle bage til familien.
Den ene kage skulle være en “ostekage” og den anden en chokoladekage, til dem der ikke er på cheesecake, men har bare ikke kunne finde den der rigtig gode chokoladekage. Tror sgu jeg kaster mig ud i din kongekage! :D
God ide – du kan f.eks. servere flødeskum, is eller creme fraiche til kagen, hvis det skal være ekstra festligt – god fornøjelse med bagningen og din fødselsdag :-)
p.s.
hvorfor kommer du glasur på mens kagen stadig er varm? :)
For så kan den bedre trænge ned i kagen :-)
Super lækker kage!
Den er kun lavet for første gang, den vil helt sikkert blive en af familiens klassikere…..
Jaaaaa, det er jeg glad for at høre, Anne!
Melder mig i fanklubben! Virkelig lækker…og man kan skrue op-og-ned for “bitterheden” i chokolade. Har bagt den 2 gange (min 4-årigesøn plager! Og den skal pyntes med smarties i hans version…). Men bagte den 2. gang med 85% mørk chokolade i – og det kunne smages (og blev lidt dessert-agtig…perfekt til is).
PS: Vi har også Jamies bøger herhjemme…er det ikke The return of the naked chef den kommer fra? Jeg kiggede lige hurtigt, og den lignede denne her med lige del smør, sukker og mel…
Hvor er det fantastisk! Jeg kender slet ikke bogen ” The return of the naked chef”, og jeg har endda en del af Jamies bøger :-) Måske jeg skulle anskaffe mig den – tak for tippet, Lotte.
Ser virkelig lækkert ud! Hvilken smør bruger du? Skal nemlig til at bage den, men er i tvivl om hvilket smør jeg skal købe?
Jeg bruger god, økologisk smør når jeg bager :-) god fornøjelse med kagebagningen…
Super, har den økologiske fra Thise liggende i køleskabet. Må den være saltet eller skal det helst være usaltet??
Tak for hurtigt svar og lækker blog!! :-)
Smør fra Thise er godt og jeg bruger altid den saltede udgave :-) Men hvis du brænder inde med en pakke usaltet, kan den sikkert også bruges!
Hej Ditte.. Så er kongekagen i ovnen og glasuren i gryden:-) Jeg skal bruge kagen i morgen, er det bedst at gemme den i køleskab eller ved stuetemp?
Tak for en skøn og inspirerende blog:-)
Hej Terese, jeg opbevarer kagen på køl, og tager den ud 1-2 timer inden den skal serveres :-) God weekend.
Jeg har delt denne opskrift på min blog – den er jo helt vildt lækker – det håber jeg er i orden :-)
Tak for gode opskrifter!
Det er selvfølgelig i orden – dejligt du kunne lide den ;-)
Kan jeg bage kagen i et kvadratisk fad i stedet? Ville det ændre bagetiden?
Mvh. Malene
den er leker
vov
Hejsa – hvor ser den lækker ud! Tror du den kan bages som cupcakes? :-) Tak for en god blog. Hilsen Anne
Jeg ved det simpelthen ikke – kagen hæver stort set ikke, så jeg ville nok vælge en anden opskrift til cupcakes.. :-)
KAgedilemma…! Hvornår ved man om den er færdig!? Jeg har lavet dobbeltportion og den føles stadig blød når jeg banker på den efter 25 minutter!
Har du bagt to kager eller dobbeltportion i en form? Hvis du har bagt en større portion, så skal den nok have længere end 25 min. Du bliver nødt til at stikke i kagen og tjekke den er bagt :-) Har oplevet at bage den hos andre i deres ovne, hvor den skulle have længere tid…
Hvor stor en form bruger du…springform?…tak:)
Mums, den ser lækker ud. Kan man bage den dagen før?
Sagtens! Den bliver næsten bare bedre :-)
Det er simpelthen en lækker kage den her :) og jeg elsker glasuren! Den er også blevet brugt på andre kager..
Til min søns 10 års fødselsdag lavede jeg chokolade roulade med flødeoste fyld og hakket chokolade rørt der i. Der blev glasuren brugt og det smagte himmelsk :)
Ihhh, det er jeg glad for at høre – jeg er også helt vild med den, og nu får jeg helt lyst til at bage den igen :-)
Bagte kagen igår, 22 min på 200 grader i almindelig ovn – vedr topping, så udover mandler er det godt med frysetørret hindbær…
Mmmm, lækkert :-)
Hvor stor springform skal man bruge?
20-22 cm :-)
Hej :) Den ser bare super lækker ud. Tror du, man kan bruge varm kaffe i stedet for vand til at røre kakaoen ud i, så kagen får en smule kaffesmag? kh eva
Det kan du sagtens :-)
Hej Ditte,
Det er en lækker opskrift, der er testet af – Klasse ! – Jeg vil gerne dele en anden ynglingsopskrift med dig … Prøv se om ikke den også er noget for dig: http://xorac.dk/start/tag/chokoladekage/
Jeg har bagt kagen et par gange og det er den bedste kage i verden. Mine venner tog et lille stykke og de blev mætte fordi den var så god!
Hej, den ser lækker ud! Kan den fryses?
Hej kan den fryses?
Jeg har desværre aldrig prøvet at fryse den, men mon ikke den godt det (dog er den virkelig god friskbagt)