The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

DessertKage

Havtorn, hindbær & hvid chokolade

af Ditte Ingemann 17. marts 2012

I aften skal jeg have gæster til middag og hovedretten består af stegt flæsk med persillesovs, så for at få balance i tingene, har jeg valgt at servere cupcakes til dessert – så er der styr på det maskuline vs. det feminine. 

Jeg synes ofte, at cupcakes bliver for søde og især frostingen kan blive noget frygteligt sukkerstads, så derfor har jeg tilsat hindbær til kagen og havtorn på toppen af frostingen. På den måde er kagen sød, cremet og syrlig på samme tid – lige efter mit hoved. Men hvis man ikke er til hindbær, hvid chokolade eller havtorn, tilsætter man bare andre gode sager.

Cupcakes, 10 stk.

3 dl. hvedemel
1,5 tsk. bagepulver
120 g. blødt smør
2 dl. sukker
2 æg
1 dl. mælk
1 tsk. vanille eller vanillekorn
50 g. hvid chokolade, grofthakket
Frosne hindbær

Pisk sukker, vanille og smør sammen med en håndmixer til det bliver luftigt. Tilsæt æggene og pisk igen, hvorefter mel, bagepulver og mælk tilsættes og piskes sammen til en ensartet dej. Til sidst røres den grofthakkede hvide chokolade i og dejen kommes i muffinsforme og fyldes ca. 2/3 op. De frosne hindbær kommes ovenpå dejen, ca. 3 hindbær på hver kage.

Kagerne bages ved 180 grader i ca. 20-25 minutter, hvorefter de køles helt af inden de dekoreres med frosting.

Alle ingredienserne til frosting, undtagen hvid chokolade, kommes i en skål og piskes godt, enten med håndmixer eller i en røremaskine. Frostingen skal være tyk og glat, og hvis den bliver for tynd, så tilsæt ekstra flormelis. Til sidst røres den finthakkede hvide chokolade i og frostingen kommes i en sprøjtepose eller man kan dekorere med en spatel eller kniv. Jeg bruger tyl og sprøjtepose, men det kan gøres det på mange måder. Jeg valgte at pynte mine kager med frysetørrede havtorn og finthakkede pistacienødder.

De færdige cupcakes opbevares køligt indtil de skal spises…. Hvilket er nu, så god weekend!

 

Havtorn, hindbær & hvid chokolade was last modified: marts 17th, 2012 by Ditte Ingemann
13 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kyllingedimser med chili & kokos
næste
tosset med tærte

Mere af det samme

Jeg giver kage!

10. april 2015

Konfekt med tahin

19. august 2015

4 års fødselsdag

28. juli 2014

Chokoladecookies med chokolade

25. januar 2012

Franske fristelser

18. november 2015

10 lækre efterårskager

20. oktober 2017

Homemade peanut cookies

27. februar 2012

Biscotti med birkes & chokolade

28. april 2011

Chokolade & Hindbær

7. januar 2012

Sneak peek – sunde søde sager

9. januar 2014

13 kommentarer

Mette 17. marts 2012 at 15:20

Lækker lækker kombination! Må jeg spørge hvor du har skaffet havtornen henne? Om du selv har været ude i vildmarken i vinters, rigtig god weekend.

Svar
Ditte 17. marts 2012 at 15:34

Jeg har købt havtorn hos Grød på Jægersborggade i København :-)

Svar
Sine 17. marts 2012 at 16:28

Hvor køber du dine køkkenredskaber? Er især vild med ‘glasset’ med kirsebær på låget fra indslaget spis kål:)

Svar
Ditte 18. marts 2012 at 13:07

Lige præcis glasset med kirsebær på, kan jeg ikke huske hvor er købt, for det er mange år siden. Men ellers køber jeg mine køkkenredskaber forskellige steder, loppemarkeder, på rejser, Notre Dame i København, web-shops, Søstrene Grene m.v. :-)

Svar
Birgit Mathiesen 17. marts 2012 at 17:56

Sikke en fest :)
Total vildt lækkert, synd jeg ikke er din gæst… Men tusind tak for opskriften og de smukke billeder.
Kan det virkelig passe at der skal 6 dl flormelis til frosting??
Jeg har også ledt efter havtorn, måske det ikke findes i Jylland…
Velbekomme :O)

Svar
Ditte 18. marts 2012 at 00:52

Ja, der skal meget flormelis i, for ellers bliver frostingen ikke tyk nok :-) mht. havtorn så prøv at søge lidt rundt på nettet. Måske du kan bestille det hjem et sted fra :-) Mine gæster sagde, at det var den bedste kage de havde smagt!

Svar
Nada Louise Cay 18. marts 2012 at 17:02

Cupcakes med balance – jeg kan ikke være mere enig med dig, ofte er det en hvinende sød fornemmelse… Derfor lyder disse til at have en snert af det syrlige som pendant til den hvide chokolade. Den kombination må jeg prøve af!
Godt tip med havtorn hos “Grød”, ellers har urtedamen ved Torvehallerne det også, hvis altså man kommer på de kanter…

Dine billeder er BARE smukke. En fornøjelse at kigge forbi din blog hver gang!

Mvh La Cucina Nada

Svar
Ditte 18. marts 2012 at 17:45

Jeg kan varmt anbefale at prøve disse cupcakes – de blev virkelig gode og nu desværre spist :-) Dejligt du følger med på bloggen og du kan lide hvad du ser ;-)Tak for tippet med havtorn!

Svar
Camilla Christine 19. marts 2012 at 08:22

Hej Ditte :)
Jeg har givet dig en blog-award. Se mere her: http://jegelskerbaremad.blogspot.com/2012/03/endnu-en.html
God dag.
– Camilla Christine

Svar
Ditte 19. marts 2012 at 21:08

Hej Camilla,Tak for din kommentar og mange tak for den fine blog-award :-)

Svar
Maria 19. marts 2012 at 19:45

Hvor ser de bare lækre ud! Og super flot styling, hvor har du de små flag fra?

Svar
Ditte 19. marts 2012 at 21:12

De var også meget lækre :-) De små fine flag er fra Canada!

Svar
Marie 20. marts 2012 at 22:19

Hej Ditte :)
Det lagkagefad i glas du har, er det fra IKEA? Der hører et glaslåg til..
Det er fordi jeg selv lige har købt et magen til og er i tvivl om det kan tåle opvaskemaskine.
Ved du det? :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971