The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

tosset med tærte

af Ditte Ingemann 20. marts 2012

Tærter forbinder jeg med 80´erne og dermed også min barndom – jeg har spist meget tærte og jeg husker især smagen af den klassiske tomat- løgtærte, som blev serveret en del i mit hjem.

Tærter kan faktisk være ret dejlige og det gode er, at de smager godt med det meste slags fyld. Jeg fik dog alligevel lyst til at springe ud og hylde tomattærten, som her kommer i en version med squash, pesto og cheddar.

Tomattærte

Tærtedej:
125 g. hvedemel
75 g. groft mel
100 g. blødt smør
1 tsk. salt
2 spsk. vand

Tærtefyld:
1 lille squash
1 løg
1 fed hvidløg
3 tomater
1 håndfuld revet cheddar
3-4 spsk. pesto
Frisk timian
Salt & peber

Alle ingredienserne til tærtedejen kommes i en skål og æltes sammen til en blød og smidig dej – undgå at arbejde for meget med dejen, for så kan den blive sej. Når dejen er samlet, rulles den ud på et meldrysset bord og kommes derefter i en tærteform.
Dejen forbages i 20 minutter ved 200 grader.

Imens tærtedejen forbages laves fyldet. Squash og løg skæres ud i små tern og svitses på en varm pande i en smule olie. Hvidløg hakkes/presses/rives ned i blandingen og krydres med salt og peber. Når grøntsagerne er blevet bløde, tages de af panden og stilles til side. Tomaterne skæres i skiver og cheddar´en rives groft.
Squash/løg-blandingen fordeles over den forbagte tærtedejen, hvorefter cheddar drysses henover. Tomaterne lægges ovenpå og der dryppes med små pesto-klatter. Til sidst kommes frisk timian på toppen og tærten bages i ca. 15 minutter ved 200 grader eller indtil den er gylden.

tosset med tærte was last modified: juli 11th, 2013 by Ditte Ingemann
14 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Havtorn, hindbær & hvid chokolade
næste
The Food Club – nu uden surdej

Mere af det samme

Grillmad på gas

19. maj 2016

Vintersuppe med rødbede

20. november 2013

Inspiration til kødfri januar + lun broccolisalat

11. januar 2018

Grøntsagstærte med gedeost

16. marts 2017

TACO-FEST

25. februar 2014

Mine 10 bedste salater

27. april 2014

Royale romanesco

10. juli 2011

Tarteletter med hvide asparges

28. maj 2015

Vegansk ost // Kimcheese

19. december 2017

Nemme hverdagsretter

2. december 2014

14 kommentarer

Mette Bisgaard 20. marts 2012 at 18:11

Åh, hvor jeg dog elsker din blog. Så lækre billeder og dejlige opskrifter. Hvor har du købt tærteformen? :)

Svar
Ditte 20. marts 2012 at 19:03

Tusind tak for de søde ord. Tærteformen er købt i Kunst & Køkkentøj i København.

Svar
Mette 20. marts 2012 at 18:50

Rigtig fin tærte og god inspiration. Tak!

Svar
Ditte 20. marts 2012 at 19:04

Mange tak :-)

Svar
Maria 20. marts 2012 at 20:21

Hmmm! ser så lækkert ud! (:
Og fedt tærtefad, hvor er det købt?

Svar
Ditte 20. marts 2012 at 20:33

Tærten blev super lækker… Formen er fra Kunst & Køkkentøj :-)

Svar
Elin 20. marts 2012 at 20:56

Det både ser og høres nydelig ut! :-)

Svar
Ditte 21. marts 2012 at 07:19

Tusind tak :-)

Svar
Walkinrunout 20. marts 2012 at 21:11

Altså, hvor ville jeg gerne spise sammen med dig – man kan virkelig fornemme, at du nyder det.
Alt hvad du laver ser sindssygt lækkert ud – umm

Svar
Ditte 21. marts 2012 at 07:20

Tak for de søde ord :-) Jeg nød hver eneste bid af denne fremragende tærte!

Svar
Anna 23. marts 2012 at 22:56

Hvor høj er din tærteform?? Jeg har kigget på en sådan form flere gange, men synes kanten er utrolig lav, så jeg synes ikke der kan være meget fyld? :) og ved samme lejlighed kan jeg også spørge, hvor lang formen er? :)
Det ser jo super lækkert ud!

Svar
Bo Sandfeld 18. januar 2013 at 17:27

Det var en fantastisk tærte. Jeg brugte kartofler frem for squash .
Men havde lidt problemer med at få dejen til at hænge sammen.
Tak.
Bo

Svar
Josefine Vestergaard 22. september 2017 at 12:50

Er den lige så god hvis man varmer den dagen efter?

MVH Josefine

Svar
Ditte Ingemann 24. september 2017 at 11:08

Det tror jeg helt bestemt :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen