Tærter forbinder jeg med 80´erne og dermed også min barndom – jeg har spist meget tærte og jeg husker især smagen af den klassiske tomat- løgtærte, som blev serveret en del i mit hjem.
Tærter kan faktisk være ret dejlige og det gode er, at de smager godt med det meste slags fyld. Jeg fik dog alligevel lyst til at springe ud og hylde tomattærten, som her kommer i en version med squash, pesto og cheddar.
Tomattærte
Tærtedej:
125 g. hvedemel
75 g. groft mel
100 g. blødt smør
1 tsk. salt
2 spsk. vand
Tærtefyld:
1 lille squash
1 løg
1 fed hvidløg
3 tomater
1 håndfuld revet cheddar
3-4 spsk. pesto
Frisk timian
Salt & peber
Alle ingredienserne til tærtedejen kommes i en skål og æltes sammen til en blød og smidig dej – undgå at arbejde for meget med dejen, for så kan den blive sej. Når dejen er samlet, rulles den ud på et meldrysset bord og kommes derefter i en tærteform.
Dejen forbages i 20 minutter ved 200 grader.
Imens tærtedejen forbages laves fyldet. Squash og løg skæres ud i små tern og svitses på en varm pande i en smule olie. Hvidløg hakkes/presses/rives ned i blandingen og krydres med salt og peber. Når grøntsagerne er blevet bløde, tages de af panden og stilles til side. Tomaterne skæres i skiver og cheddar´en rives groft.
Squash/løg-blandingen fordeles over den forbagte tærtedejen, hvorefter cheddar drysses henover. Tomaterne lægges ovenpå og der dryppes med små pesto-klatter. Til sidst kommes frisk timian på toppen og tærten bages i ca. 15 minutter ved 200 grader eller indtil den er gylden.
14 kommentarer
Åh, hvor jeg dog elsker din blog. Så lækre billeder og dejlige opskrifter. Hvor har du købt tærteformen? :)
Tusind tak for de søde ord. Tærteformen er købt i Kunst & Køkkentøj i København.
Rigtig fin tærte og god inspiration. Tak!
Mange tak :-)
Hmmm! ser så lækkert ud! (:
Og fedt tærtefad, hvor er det købt?
Tærten blev super lækker… Formen er fra Kunst & Køkkentøj :-)
Det både ser og høres nydelig ut! :-)
Tusind tak :-)
Altså, hvor ville jeg gerne spise sammen med dig – man kan virkelig fornemme, at du nyder det.
Alt hvad du laver ser sindssygt lækkert ud – umm
Tak for de søde ord :-) Jeg nød hver eneste bid af denne fremragende tærte!
Hvor høj er din tærteform?? Jeg har kigget på en sådan form flere gange, men synes kanten er utrolig lav, så jeg synes ikke der kan være meget fyld? :) og ved samme lejlighed kan jeg også spørge, hvor lang formen er? :)
Det ser jo super lækkert ud!
Det var en fantastisk tærte. Jeg brugte kartofler frem for squash .
Men havde lidt problemer med at få dejen til at hænge sammen.
Tak.
Bo
Er den lige så god hvis man varmer den dagen efter?
MVH Josefine
Det tror jeg helt bestemt :-)