The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Blandede bolcherVegetar

Kend dit græskar!

af Ditte Ingemann 21. september 2018


Jeg kunne spise græskar hver dag og jeg er ret sikker på, at der kommer til at blive spist en del græskar i løbet af efteråret hjemme hos mig. Faktisk har jeg allerede taget hul på sæsonen, for jeg elsker nemlig græskar – det er virkelig en af min favorit-spise. Jeg elsker hvordan det kan trylles om til alle mulige forskellige skønne retter – men hvis du ikke rigtig er hoppet med på græskar-vognen endnu, så kan du her få et overblik over nogle af de forskellige typer af græskar, som egner sig glimrende  til at blive spist.

{ Hokkaido }
Hokkaido er det perfekte spisegræskar med sit faste orangegule kød og milde, aromatiske smag. Hokkaido egner sig godt til suppe eller bagt i ovnen. Hokkaido har sit navn efter den japanske ø Hokkaido, hvor den har været dyrket i mange år. Græskaret er rig på betacaroten, B- og C-vitamin, folat, calcium, kalium, magnesium og fibre.

{ Grøn hokkaido }
Grøn hokkaido minder om almindelig hokkido på mange måder – denne sort udvikler grønne, ca. 1,5 kg tunge frugter med orange-gult frugtkød og en fremragende smag. Den har en sød, nøddeagtig smag – skallen er rigtig hård, men bliver mør ved tilberedning. Hokkaido kan holde sig i ugevis, hvis den opbevares tørt. Ved stuetemperatur er holdbarheden ca. 2-4 uger og på køl helt op til 2 måneder.

{ Ufo græskar }
UFO-græskar/squash hører til græskarfamilien og kan bruges ligesom de andre små græskar – de findes i forskellige farver; hvid, gul og grøn, og smager bedst når de er små. Ufo-græskar kan bruges til suppe eller skæres i tern og bages i ovnen. Smagen er mild og passer godt sammen med kraftige krydderier.

{ Butternut Squash }
Butternut squash bliver også kaldt moskusgræskar og er en vintersquash med en rigtig hård skal, orangegul kød og fladrunde facon. Smagen er rigtig mild og nøddeagtig. Butternut passer perfekt til suppe, bagt i ovnen eller en sød græskartærte. Butternut er i sæson fra efteråret og hen til den første del af vinteren.

{ Spaghetti squash }
Spaghetti-squash hører til græskarfamilien, og er på størrelse med butternut squash og farven varierer fra elfenbenshvid til gulig – det har en lang og oval facon og smagen er mild og minder meget om squash/zucchini. Midten er fyldt med spiselige kerner, og i rå tilstand er frugtkødet fast, men når det koges eller bages bliver det trevlet og kan skilles let i tynde strimler, som minder om spaghetti. Man får de mest spaghettilignende strimler ved at skære græskaret over på midten, og efter bagningen trevle frugtkødet fra hinanden med en gaffel.

Du kan finde inspiration til lækre græskaropskrifter her, her, her og her! 

Kend dit græskar! was last modified: september 21st, 2018 by Ditte Ingemann
8 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sprøde squashfritter med avocaodcreme
næste
5 nemme opskrifter med æbler

Mere af det samme

Vegetarisk smørrebrød

20. marts 2018

galette au fromage de chèvre

28. januar 2012

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Vegetariske boller i karry

1. november 2018

Rødbedesuppe med dukkah

19. september 2012

Grillede auberginer med tahindressing

2. december 2016

gul curry og sød musik med Price…

2. februar 2013

Grønt juletilbehør

14. december 2017

7 år – så ved man et...

28. juli 2017

tosset med tærte

20. marts 2012

8 kommentarer

Sanne 21. september 2018 at 16:27

Jeg har lige fået en kurv fuld af pyntegræskar af min nabo. Kan de spises, eller hvad er forskellen? Bh Sanne

Svar
Ditte Ingemann 21. september 2018 at 16:56

Pyntegræskar er normalt uspiselige… så dem må du blot lade pynte i huset :-)

Svar
Dorte 21. september 2018 at 16:31

Kender du de lange tynde grønne græskar, der siges at skulle spises som squash?

Svar
Ditte Ingemann 21. september 2018 at 16:56

Hmmm, ikke umiddelbart – kender du navnet på dem?

Svar
Dorte 24. september 2018 at 08:38

Kan jeg lægge et foto ind i kommentar feltet? I så fald, hvordan, eller skal jeg sende til en anden adresse? Dorte

Svar
Louise 26. september 2018 at 11:13

Uhh jeg må på græskar indkøb. Jeg har faktisk ikke rigtig spist så meget græskar, men tænker til er på tide at ændre dette. :-)
Kan man egentlig spise skrællen? Jeg har tit undret mig, når jeg ser folk har bagt græskar i ovnen, og om de så piller skrællen af efterfølgende, da det er nemmere eller om man kan spise den.

Svar
Ditte Ingemann 26. september 2018 at 18:36

Du må igang med at spise græskar :-) Du kan sagtens spise skrællen, men så vil jeg gå efter en økologisk variant… Jeg beholder altid skrællen på når jeg fx. bager græskar i ovnen.

Svar
Oda 22. september 2019 at 18:31

Det ville være så dejligt, om navn og udseende kunne stå sammen, såmænd kunne lære at kende dem fra hinanden.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen