The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Farverigt festmåltid

af Ditte Ingemann 10. juni 2015

middag

Forleden da jeg havde min søde veninde på besøg udviklede en kaffe/kage-aftale sig til aftensmad og jeg måtte hurtigt finde på noget lækkert og nemt aftensmad – valget faldt på en asiatisk-inspireret menu; marineret kylling med jordnøddesauce, sprød salat med ingefærdressing og ris med gurkemeje, kardemomme og limeblade – det tog ca. 30 minutter at lave og ca. 45 minutter at fotografere ;-) Maden smagte dog super godt selvom det blev en anelse koldt inden vi fik os sat til bords :-)

Salad

{ Sprød salat med ingefærdressing }
4 personer

2 gulerødder
1 agurk
1/2 broccoli
4 forårsløg
1/2 mango
1 bdt koriander
1 rød chili
3 spsk saltede peanuts

Dressing:
10 g ingefær, revet
1-2 spsk fiskesauce
saft fra 1 lime
1 tsk kokospalmesukker (eller brun farin)
2 spsk sesamolie

Skær alle grøntsagerne og mango ud i tynde strimler og tern, og kom det i en stor skål. Hak koriander og rød chili groft og vend det rundt med de øvrige ingredienser. Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til. Vend dressingen godt rundt i salaten og top med finthakkede peanuts.

midddag-2

{ Kylling med jordnøddesauce }
4 personer

500 g kylllingfilet i strimler
2 – 3 spsk tamari (eller soja)
2 spsk olie
2 fed hvidløg, finthakket

Sauce:
1 rødløg, finthakket
1 fed hvidløg, finthakket
2 tsk kokosolie
4 spsk peanutbutter
ca. 1 dl vand
1-2 spsk tamari (eller soja)
saft fra 1 lime
1 tsk kokospalmesukker

Kom kyllingestrimlerne i en skål og vend det sammen med tamari, olie og hvidløg – lad kødet marinere min. 45 minutter og gerne til dagen efter. Steg kyllingen på en varm pande indtil det er gennemstegt. Kom strimlerne på et fad og drys med sesamfrø.

Svits løg og hvidløg i kokosolie i en lille gryde – tilsæt peanutbutter og vand, og rør det hele godt sammen. Lad saucen komme op at koge og tilsæt tamari, lime og sukker – vil du have en spicy sauce, så smag til med chili. Er saucen for tyk, så tilsæt mere vand. Når saucen er smagt til og har en passende konsistens hældes den i en skål og serveres med den stegte kylling, salat og evt. ris.

middag-3

*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.

Farverigt festmåltid was last modified: juni 10th, 2015 by Ditte Ingemann
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sunde mandel-brownie kugler
næste
Guide til Mallorca

Mere af det samme

Pakora med yoghurtdip

10. april 2017

Verdens bedste falafler

5. september 2018

TACO-FEST

25. februar 2014

Blomkålspizza

12. december 2015

Fantastiske Falafel

2. januar 2012

Festlige forårstærter

20. marts 2013

Frokostpizza med køleskabsrester

11. december 2012

Spis mere kål – spicy kålsalat!

14. januar 2013

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Grillet dorade med knuste kartofler

14. august 2015

2 kommentarer

Isabella 11. juni 2015 at 09:25

Mmmh, det ser bare super lækkert ud! Flotte farver :)

Svar
Ditte Ingemann 11. juni 2015 at 10:03

Tusind tak, Isabella

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen