The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Blomkål & Cabbage Karma

af Ditte Ingemann 17. oktober 2018

Lad mig præsentere mine to favorit ingredienser i øjeblikket; blomkål og Cabbage Karma…. Og heldigt for mig, så er de det perfekte match, og derfor deler jeg to blomkålsopskrifter med jer idag. Hvis du er vild med kål, så er jeg ret overbevist om, at du også vil være vild med mit nye økologiske kålkrydderi, Cabbage Karma, som jeg har udviklet i samarbejde med Mill & Mortar. Krydderiet består af en unik sammensætning af bla. orange-infuserede korianderfrø, sumak, fennikelfrø og citrontimian, og er perfekt til alle slags kål – hvis du har smagt mit nye krydderi, så vil jeg vildt gerne høre feed-back fra dig. 

Grillede blomkålsbøffer med brunet smør & kapers, tilbehør til 4 personer

1 blomkål
olivenolie
salt og peber
2 tsk Cabbage Karma
50 g smør
50 g hasselnødder
4 spsk kapers
1 håndfuld persille

Skær blomkålet ud i skiver á 1 cm. Vend dem med en smule olivenolie og krydr med salt, peber og Cabbage Karma. Grill eller steg blomkålsbøfferne ca. 4-5 minutter på hver side.

Rist hasselnødderne på en tør pande eller i ovnen ved 200 grader, til de bliver gyldne, og den brune hinde løsner sig. Lad nødderne køle en smule af, før du nulrer hinderne af og hakker nødderne groft.

Smelt smørret i en lille gryde og lad det lige så stille blive brunligt. Tag gryden af varmen og lad smørret stå og bundfælde sig. Tag det klarede, brunede smør, som ligger øverst i gryden, op med en ske og fordel det over blomkålsbøfferne. Top med grofthakkede hasselnødder, hakket persille og kapers.

Hel bagt blomkål med hasselnødder, tilbehør til 4 personer

1 blomkål
35 g blødt smør
4 tsk Cabbage Karma
25 g hasselnødder, grofthakkede
salt og peber

Rengør blomkålet, og stil det i et ovnfast fad. Rør smør sammen med Cabbage Karma og hakkede hasselnødder og fordel det over kålet – gnid det godt indt. Stil blomkålet ind i en varm ovn ved 200 grader, varmluft og bag det 15 minutter. Tag blomkålet ud og dæk det til med et stykke stanniol – stil det tilbage i ovnen og bag det yderligere 20-30 minutter eller indtil kålet er mørt. Serveres med det samme.

Blomkål & Cabbage Karma was last modified: oktober 17th, 2018 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
5 efterårsopskrifter med græskar
næste
Når sygdommen rammer ♡

Mere af det samme

Kyllingedimser med chili & kokos

16. marts 2012

Traditionsrige tarteletter

27. maj 2012

Falafel-vafler

19. januar 2017

Moderne rejemadder med æble & purløg

8. juni 2017

Jeg elsker ost!

14. juli 2016

Grønt juletilbehør

14. december 2017

Risotto i regnvejr

18. oktober 2011

Påskepizza

3. april 2012

Perlerisotto med rosenkål

22. november 2011

Kikærte-curry med kærlighed

5. januar 2012

3 kommentarer

Inger 18. oktober 2018 at 10:42

Hej Ditte.
Vi bruger dit lækre krydderi CABBAGE KARMA flere gange om ugen. Især på broccoli og blomkål – igår på en simpel hvidkål/gulerodssalat. Vi elsker kål i alle afskygninger, og med dit krydderi får det hele lige et lille pift :-) Det smager og dufter fantastisk!
KH Inger

Svar
Ditte Ingemann 18. oktober 2018 at 14:04

Det er jeg virkelig glad for at høre :-) Kh Ditte

Svar
nina 23. januar 2020 at 09:02

hejsa.
lækre lækre opskrifter!!!
desværre kan jeg se at dit krydderi er udsolgt….så de opskrifter hvor det er i kan jeg nok ikke få det samme ud af….mon det kommer snart igen eller findes de et hemmeligt sted?:-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen