The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Grønne måltider

af Ditte Ingemann 15. maj 2015

Sunde salater

Så er det vist blevet tid til et nyt blogindlæg – jeg sidder på Mallorca og skriver dette indlæg under en bagende sol og med smuk udsigt. Selvom jeg holder ferie, kan jeg ikke lade være med lige at tjekke ind på bloggen, og jeg må også indrømme, at jeg allerede efter 5 dage savner mit køkken og at få fingrene i gryderne. Så for at få stillet min lyst kastede jeg mig over bloggen, og deler her tre rigtig gode og sunde måltidssalater, som alle smager godt og er fyldt med gode grøntsager. Opskrifterne kan både bruges som aftensmad eller tages med i madpakken til frokost. 

Sund salat med squash

{ “Spaghetti” squash med grov pesto og lynstegt svinekød }
4 personer

Det er rigtig sjovt at lave nudler og spaghetti ud af grøntsager, men det kræver du har en spiralizer, og den kan købes i helsekostbutikker og specialforretninger. Nogle mandolin-jern har samme funktion.

Pesto:
1 dl bredbladet persille
1 fed hvidløg
20 g mandler
ca. ½ olivenolie
salt og peber

2 små squash
2 håndfulde frisk babyspinat
1 bdt brøndkarse

500 g svinekød, i tern eller strimler
1-2 tsk olie til stegning
salt og peber

Kom ingredienserne til pesto’en i en blender eller foodprocessor, og blend indtil pesto’en er helt ensartet – smag til og kom pesto’en i et rent glas, som opbevares på køl.

Kør squash til nudler på en spiralizer og vend det med spinat og brøndkarse. Fordel et par skefulde af pesto’en i salaten, og vend det hele godt sammen.

Steg svinekødet i olie på en varm pande og krydr med salt og peber. Når svinekødet er gennemstegt serveres det sammen med squash-salaten.

Tip: Gem resten af pesto’en i et rent glas på køl, og brug den i sandwich eller som en dip til rå grøntsager.

Kålssalat med laks

{ Super sund salat med savoykål, laks og avocado }
4 personer

Denne salat er perfekt som en frokostsalat, men kan også sagtens spises til aftensmad. Salaten indeholder masser af sunde fedtstoffer fra både laks, nødder og avocado. Savoykål kan erstattes af andre typer kål, fx. spidskål, hvidkål eller rosenkål.

½ savoykål, ca. 350 g kål
1 avocado
4 spsk valnødder
4 laksefiletter, ca. 400 g
salt og peber

Dressing:
2 spsk olivenolie
saft fra 1 lime
ca. 10 g ingefær, finthakket eller revet
salt

Skær savoykål i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær kødet fra avocado’en i små tern, og vend dem sammen med kål og grofthakkede valnødder.

Steg laksefiletterne på en varm pande i ca. 4-5 minutter på hver side og krydr dem med salat og peber. Rør ingredienserne til dressingen sammen og vend den godt rundt i salaten.

Inden servering brækkes laksen ud i små stykker og fordeles ovenpå salaten eller server laksefiletterne med salaten til ved siden af.

Sprød thaisalat

{ Sprød thaisalat med koriander og kyllingespyd }
4 personer

Den sprøde thaisalat kan piftes op med en smule frisk, rød chili, hvis du ønsker en smule mere styrke.

¼ rødkål (spidskål el. hivdkål kan bruges)
4 gulerødder
1 mango
1 bdt koriander

Dressing:
2 spsk olivenolie eller neutral olie
1 tsk kokossukker
saft fra 1 lime
2 tsk sesamfrø
2 tsk soja eller tamari

Spyd:
500 g kyllingebryst
2 spsk olie
1-2 spsk soja eller tamari
1 spsk sesamfrø

Skær rødkål og gulerødder i meget tynde strimler – brug evt. en foodprocessor. Skær mango ud i små tern og hak koriander fint. Vend det hele godt sammen.

Rør ingredienserne til dressingen sammen og smag den til, så den både er salt, sød og syrlig. Vend dressingen godt rundt i salaten, og lad den gerne trække på køl mens kyllingen tilberedes.

Skær kyllingen ud i små tern og vend ternene godt rundt med olie, soja og sesamfrø. Kom kyllingen på spyd og steg dem på en varm pande indtil de er gennemstegte.
Server de lune kyllingespyd sammen med kålsalaten.

Tip: Hvis der er ekstra kylling og kålsalat tilbage, så smager det rigtig dejligt næste dag på madpakken.

*****************
HUSK: Du kan købe min første kogebog “Salater fra The Food Club” lige her. I bogen får du 80 opskrifter på lækre, sunde og sprøde salater, der er nemme at lave, og som passer til middagsbordet hele året rundt. Opskrifterne er delt op efter farverne på råvarerne, og disse fortæller samtidig noget om de mineraler, vitaminer og andre sunde ting, der er i de forskellige grøntsager og frugter.

Grønne måltider was last modified: maj 15th, 2015 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Skåne Gastro Week
næste
Min Low Carb Kogebog

Mere af det samme

Frokostpizza med køleskabsrester

11. december 2012

Suppe med grillede peberfrugter og tomater

8. november 2016

Lækre linsebøffer

14. august 2013

Mine salater

14. januar 2014

Ærtesuppe & Hverdagsmad fra River Cottage

8. september 2012

Brød á la Barca

22. maj 2012

Salat til morgenmad!

3. juli 2013

// lynhurtig aftensmad

25. juli 2013

Wok amok

4. december 2011

F for falafel

29. august 2013

5 kommentarer

Inger 17. maj 2015 at 11:24

Hej Ditte.
Håber I nyder jeres ferie på Mallorca :-))
Tak for 3 lækre opskrifter på salater, smukke og farvestrålende billeder!
Så blev jeg også lige mindet om, jeg har en spiralizer. . . Den skal i brug igen, for i aften vil jeg prøve opskriften på din ” Spaghetti squash”
Kh Inger

Svar
Pia Østergaard 17. maj 2015 at 15:12

Hej.
Tak for tre flotte opskrifter, som jeg glæder mig til at afprøve. Jeg har dog ikke en spiralizer, kan du anbefale en som er rimelig nem også til store portioner?
vh Pia

Svar
Connie Eldrup 20. maj 2015 at 20:25

Hvem der bare sad på Mallorca……suk…. Nyd det i fulde drag :-)
Dejlige billeder som altid :-)

Svar
Ditte Ingemann 24. maj 2015 at 12:29

Tusind tak, Connie :-)

Svar
Clem 25. maj 2015 at 09:42

Would love to see your blogs in English your food looks so great!

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen