The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

KogebogMorgenmad

Min Low Carb Kogebog

af Ditte Ingemann 24. maj 2015

lowcarb

I sidste måned var min bog ” Low Carb fra The Food Club” omtalt i et stort interview med mig i det hollandske Jamie Oliver magasin, og det er jeg naturligvis mega stolt over, da jeg er stor fan af Jamie. Men udover at bogen bliver omtalt forskellige steder, så får jeg også rigtig god respons fra jer læsere, som skriver til mig privat og fortæller om de gode oplevelser I har med bogen. Nogle fortæller om vægttab, reducering af diabetes medicin, større velvære og flere har skrevet og fortalt om hvordan hele familien er vilde med maden fra bogen, inkl. mænd og børn :-)

Det er bare så dejligt med den slags feedback, og det gør mig både glad og stolt, så tusind tak for alle de flotte ord jeg får med på vejen. Min bog om Low Carb udkom i december 2014, og kan stadig købes i mange boghandlere landet over eller her hos Saxo – Bogen er en uhøjtidelig SUNDHEDSBOG, der sætter fokus på, hvordan man nemt kan lave mad med færre kulhydrater og i stedet med masser af GRØNTSAGER, gode fedtstoffer og proteiner. Få 80 fantastiske opskrifter på sund, velsmagende LOW CARB-mad. Det betyder få kulhydrater, intet tilsat sukker og ingen forarbejdede fødevarer.

I bogen er bl.a et kapitel om sund morgenmad – og da morgenmad jo nok er mit favorit-måltid deler jeg derfor her min nemme opskrift på mandel- og kokosmælk. Derudover er jeg ret afhængig af nøddesmør, som er super nemt at lave selv – det kan også købes i de fleste helsekostbutikker, men det koster altså en halv bondegård, så jeg vil anbefale at lave det selv. Det kræver dog en rigtig stærk blender/minihakker/foodprocessor. Jeg vil kun anbefale at give sig i kast med dette projekt, hvis du har en kraftig maskine, som kan holde til at køre forholdsvis længe. Hvis du synes dit smør bliver for tykt, kan du tilsætte en smule neutral olie, fx kokosolie. Brug nødde- og kokossmør i smoothies, grød, på brød, som dip eller til pandekager og vafler…. eller spis det med en ske :-) Vil du have en kraftigere smag, så rist dine nødder i ovnen eller på en tør pande indtil de bliver gyldne.

Nut butter

Mandel-kanel-smør:
200 g mandler
1 tsk stødt kanel
evt. 1 spsk kokosolie

Kom mandlerne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes kanel, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Hasselnød-kakao-smør:
200 g hasselnødder
2 tsk kakaopulver
3 tsk kokossukker
evt. 1 spsk kokosolie

Kom hasselnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes kakao og kokossukker, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Kokos-vanilje-smør:
200 g kokosmel
1 tsk ren vaniljepulver

Kom kokosmel i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes vanilje, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Jordnød-havsalt-smør:
200 g usaltede jordnødder
1 tsk havsalt

Kom jordnødderne i en blender/minihakker/foodprocessor og kør indtil det får en smøragtig konsistens – det tager lidt tid, så hav tålmodighed. Sørg for at skrabe blandingen ned af siderne ind imellem. Efter noget tid, ca. 10-15 minutter, tilsættes havsalt, og der blendes igen. Når smørret har den ønskede, cremede konsistens, kommes den på et rent glas og opbevares på køl.

Almond/coconut milk

Mandelmælk & kokosmælk:

Det er ret nemt at lave sin egen mælk ud af nødder, og ved at lave den selv, så ved du præcis hvad der er i. Når man køber mælk lavet på fx. nødder, ris eller soya er der ofte tilsat sukker, og så er det også ret dyrt.

Mandelmælk, ca. 8-10 dl
3,8 g kulhydrat pr. dl

250 g mandler
1 l vand

Mandlerne sættes i blød natten over. Næste dage hældes vandet fra, og mandlerne kommes i en blender med 1 l rent vand. Blend i et par minutter indtil det ligner hvidt mælk. Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv. Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

TIP: Hvis du gerne vil have din mælk til at smage af lidt mere, så prøv at tilsætte en smule kanel, et par dadler eller en smule vaniljekorn.

Kokosmælk, ca. 5 dl
1,4 g kulhydrat pr. dl

3 dl alm. revet koksmel
6 dl kogende vand

Kom kokosmel og kogende vand i en blender og lad det stå i ca. 10 minutter. Blend herefter i et par minutter minutter indtil det ligner hvidt mælk. Du kan enten hælde mælken direkte på en ren flaske eller sigte mælken gennem et rent klæde, fx. ostelærred eller en nøddemælkspose. Jeg kan bedst lide at sigte min mælk, men det er helt op til dig selv.
Opbevar mælken i en ren flaske på køl i ca. et par dage – ryst flasken inden brug.

Almond milk

Min Low Carb Kogebog was last modified: maj 25th, 2015 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grønne måltider
næste
Tarteletter med hvide asparges

Mere af det samme

Søndagssaft

16. oktober 2011

Lav spiselige julegaver

25. november 2018

Hjemmelavet yoghurt

29. maj 2014

Vil du se min smukke kogebog?

7. december 2014

Små pandekager med boghvede

14. marts 2012

Vind Sunde Søde Sager

20. april 2014

Efterårsmorgenmad

29. september 2012

Sukkerfri Børnefest

17. juli 2015

Min kogebogsdrøm

3. september 2012

De søde sager

11. september 2014

11 kommentarer

Connie Eldrup 24. maj 2015 at 17:32

Nammenam, lyder lækkert og ser lækkert ud med det nødde-smør. Det må jeg prøve :-)

Nøddemælk laver jeg allerede – det er også lækkert :-)

Kæmpe tillykke med interviewet i det hollandske JO Magasin.
Kan godt forstå du er stolt! Og ja, Jamie O. er bare SKØN! :-) Så sød, nede på jorden, innovativ, og hans kærlighed og afslappede holdning til madlavning er så smittende og dejlig.

Fortsat god vind!

Svar
Ditte Ingemann 25. maj 2015 at 10:27

Tusind tak, Connie – ja, jeg er virkelig fan af Jamie – både hans mad og holdninger :-) Du må helt sikkert prøve nøddesmør…. det smager såååååååå godt!

Svar
Anne Kathrine 25. maj 2015 at 19:44

Hej Ditte!

Jeg kan desværre kun tåle mandler og andre nødder, når de er blevet varmebehandlet. Har du erfaring med at lave mandelmælk på ristede eller smuttede mandler? Jeg vil så gerne kunne lave chiagrød på mandelmælk :)
Ved du, med din fantastisk store viden, desuden hvad det egentlig gør ved næringsindholdet i mandler/nødder?

Dbh, Anne Kathrine

Svar
Ditte Ingemann 25. maj 2015 at 19:56

Hej Anne Kathrine, Du kan sagtens lave nøddemælk med fx. smuttede mandler – faktisk får du en meget flottere mælk ud af det – jeg er bare doven og beholder skallen på :-) Hvis du laver en mælk med fx. ristede hasselnødder får den en dejlig NOUGAT-smag, så det kan bestemt anbefales :-) Du kan også lave mælk ud af fx. havregryn, sesamfrø, hampefrø, kokos og græskarkerner, hvis du tåler disse ting bedre.

Svar
Anne Kathrine 25. maj 2015 at 22:00

Tusind tak for dit svar! Jeg må i køkkenet og eksperimentere :)

Svar
Connie Eldrup 25. maj 2015 at 23:20

PS: Får vi interviewet at se/læse her på bloggen? Er da nysgerrig! ;-)

Svar
Ditte Ingemann 26. maj 2015 at 07:56

Det er på hollandske…. så jeg tror ikke du vil få meget ud af det ;-)

Svar
Connie Eldrup 26. maj 2015 at 17:11

Det har du så sandelig ret i :-D :-D

Svar
Anja 27. maj 2015 at 19:51

Stort tillykke med den fine artikel, det er da noget af en ære :)

Har et spørgsmål du måske kan opklare for mig, hvordan kan det være kokosolie betragtes som sundt fedt? Har ellers altid hørt det modsatte og kigger man på næringsdeklarationen indeholder den jo 93 % mættet fedtsyrer, har altid troet det var det mættet fedt der var skidt for os, men er det omvendt?

Svar
Ditte Ingemann 27. maj 2015 at 21:02

Tusind tak, Anja. Du har ret i, at kokos altid har haft lidt et dårligt rygte, men faktisk er kokosolie super sundt – du kan læse meget mere om det bl.a her: https://iquitsugar.com/why-is-coconut-oil-so-good-for-you/ og her: http://www.madbanditten.dk/2013/06/29/7-gode-grunde-til-at-bruge-kokosolie/ :-)

Svar
Soo Lee 5. august 2015 at 06:26

Hi, I’m starting a Korean magazine in USA. I love your photo! I was wondering if I could carry your photo in my food magazine for Koreans in USA. Of course, I’ll let your name show with the photo. Your photos are amazing. Please give me your reply. Thanks.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen