I morges var jeg endnu engang i Go’ morgen Danmark, denne gang for at trylle med lakrids. Jeg lavede bl.a denne klassiske havregrød, som jeg pimpede op med æblekompot, ristede hasselnødder og lakrids – en virkelig lækker kombination, som både er mættende og velsmagende.
Havregrød med æble/vaniljekompot, ristede hasselnødder og lakridsdrys, 4 personer:
Grød:
4 dl havregryn
4 dl mælk
4 dl vand
Æblekompot:
2 æbler
ca. 4 spsk vand
vaniljekorn
Topping:
4 spsk hasselnødder
ca. 2-3 tsk RAW lakridspulver (Johan Bülow)
Skær æblerne i små tern og kom dem i en gryde med vand og vaniljekorn – lad det simre under låg i ca. 15-20 minutter eller indtil æblerne er helt møre og kogt sammen.
Rist hasselnødderne i ovnen eller på en tør, varm pande indtil de er gyldne og skallen løsner sig.
Kom havregryn i en gryde med vand og mælk, og bring det langsomt i kog. Lad det simre i ca. 2-4 minutter under omrøring. Smag havregrød til med lidt salt.
Server havregrød med æblekompot, ristede nødder og et drys lakrids på toppen.
11 kommentarer
En skål, tak :-) det ser super lækkert ud … :-) Kh Maiken
Tak – det smager altså også virkelig godt!
Det låter spännande! Hade nog aldrig kommit på tanken att strö lakritspulver på min havregrynsgröt om jag inte sett ditt recept ;-) Nu måste jag testa! Lakritspulver är mitt bästa “go to” godis när jag är sugen på något… Jag tar bara en tesked direkt från burken och sedan är sötsuget stillat!
Det er rigtig lækkert og smager dejlig sødt :-) Det må du prøve :-)
this looks super amazing :)
https://aspoonfulofnature.wordpress.com/
Thanks, Anna
Jeg så det godt! Du var super god!! Denne grød skal helt sikkert snart laves!
Kh The A-Way!
https://theawayblog.wordpress.com :)
Åhhhh, tusind tak :-)
Årh! Det ser virkelig lækkert ud! Det må jeg prøve i næste uge. :D
Den smager rigtig godt, og jeg håber den falder i din smag :-)
Looks delicious :-) Porridge is perfect for trying out new combinations and flavours.