The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

MorgenmadSundhed

Hotcakes – Pandekager

af Ditte Ingemann 8. januar 2015

Hot cakes

Jeg ELSKER morgenmad – faktisk er det nok mit yndlingsmåltid og jeg prioriterer det lige så højt, som de øvrige måltider. For det meste består min morgenmad af æg med fx. ost, grønt og kød, rester fra dagen før eller græsk yoghurt med nødder. Jeg sørger for at spise mig mæt om morgenen, og tænker ikke på mad igen før 4-5-6 timer senere. Når det skal være ekstra festligt, så laver jeg ofte vafler eller pandekager, og har netop testet en ny opskrift på pandekager, også kaldet hotcakes.

Opskriften har jeg fundet i bogen “The Real Meal Revolution”, som bl.a er skrevet af Tim Noakes og blevet en bestseller i Sydafrika. Jeg er stor fan af Tim Noakes, som er ekspert i ernæring og fysisk aktivitet. Hans nye bog handler om LCHF, som han vælger at kalde for Banting og den er fyldt med spændende læsning og lækre opskrifter. Du kan se meget mere på bogens website, og hvis du er interesseret i at se interviews eller forelæsninger af Tim Noakes, så findes der masser af den slags på Youtube.

Hot cakes - LCHF

Hotcakes med blåbær, 4 pers. “Opskrift fra The Real Meal Revolution”

50 g alm. mandelmel
50 g kokosfibermel
250 g ricotta
175 ml mælk
1 tsk bagepulver
4 æg, delt i hvider og blommer
et nip salt
180 g blåbær
50 g smør til stegning

Kom mandelmel, kokosfibermel, ricotta, mælk, bagepulver, æggeblommer og salt i en blender eller foodprocessor og blend det hele godt sammen – vend blåbær i dejen. Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Steg små pandekager i smør på en varm pande – brug ca. 2 spsk dej pr. pandekage.
I opskriften serveres pandekagerne med flødeost på toppen – det undlod jeg, og spiste dem bare uden noget. 

Mangler du ny, spændende morgenmadsinspiration med færre kulhydrater, så tjek min nye bog ud – den kan bl.a købes på Saxo.dk.

Hotcakes – Pandekager was last modified: januar 8th, 2015 by Ditte Ingemann
11 kommentarer
2
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Sådan spiser jeg!
næste
4 mættende morgenmadsopskrifter

Mere af det samme

Cremet boghvedegrød med vaniljeprikker / Mælkefri

26. november 2017

10 tips til succes uden sukker

12. juni 2016

Fermenteret grøntsagsjuice

9. januar 2017

Min Morgenmad

29. marts 2014

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Fermentering hos Aarstiderne

24. juni 2015

Sommerkraut med hyldeblomst

20. juni 2017

Juice it up

7. juli 2016

Baconmuffins fra GO’morgen DK

6. februar 2015

Moderne rugbrødsmadder

7. marts 2017

11 kommentarer

Mathilde 8. januar 2015 at 10:18

Tak for lækker inspiration og lækre opskrifter :) Min eneste anke er nogle af dine ingredienser, tænker specielt på kokussukker og kokusfibermel.. Hvor finder jeg det henne? Jeg har en enkelt gang fundet kokussukker i netto fra urtekram.. Men har aldrig hørt om melet?? Kan du eventuelt skrive et indlæg om disse ingredienser og hvorfor er det bedre med kokussukker end andet brunt sukker eller honning?
På forhånd tak og endnu en gang tak for en dejlig blog

Svar
Ditte Ingemann 8. januar 2015 at 10:36

Kokossukker og kokosfibermel kan begge findes fra Urtekram, og er til at finde i supermarkederne eller helsekostbutikker :-)Jeg har lavet et indlæg om mine ingredienser, som du kan se her: http://www.thefoodclub.dk/de-soede-sager/

Svar
Karoline Egelund 8. januar 2015 at 11:47

Super lækker opskrift, skal helt sikkert prøves! <3
Er der en mulig erstatning for ricotta? Måske hytteost eller lignende?

Svar
Ditte Ingemann 8. januar 2015 at 13:39

Jeg har ikke prøvet med andet end ricotta – hvis du prøver med hytteost, må du endelig melde tilbage om det bliver godt.

Svar
Birgit Mathiesen 8. januar 2015 at 17:04

Åh.. sådan en stille søndag morgen.. efter en hård arbejdsuge,
ja så ville dine hotcakes være jo bare være helt fanatiske at nyde :)
Mums de ser både lækre og “tykke” ud – skal prøves og glæder mig :-)
Rigtig go januar.

Svar
Ditte Ingemann 8. januar 2015 at 17:32

De er rigtig gode, og smager så dejligt af blåbær – de kan altså anbefales :-)

Svar
Sonja {Dagmar's Kitchen} 8. januar 2015 at 21:17

Jag älskar också frukost och de där pannkakorna ser fantastiska ut! Brukar också göra en variant med separerade ägg och vispade äggvitor, men med cottage cheese istället för ricotta. Det är även barnens favorit. Önskar dig en fin kväll!

Svar
Ditte Ingemann 9. januar 2015 at 13:06

Jeg må helt sikkert prøve en variant med cottage cheese – tak for tip :-)

Svar
Amalie 9. januar 2015 at 15:13

Mhmmm.. Hvor ser det lækkert ud!! :)
Knus Amalie, sundesager.dk

Svar
Jeanette Hald 26. januar 2015 at 19:25

Åh, det ser super lækkert ud! Helt klart en opskrift, der skal afprøves! Jeg har det præcis ligesom dig – morgenmad er virkeligt det BEDSTE!

Svar
Susanne 31. januar 2015 at 18:06

Kan jeg bruge frosne blåbær mon? Eller bliver det for vådt? Orker ikke rigtig med de importerede, sprøjtede friske man finder i supermarkedet på denne tid af året…

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen