The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Køleskabs-havregrød

af Ditte Ingemann 2. august 2012

Så fik jeg langt om længe afprøvet køleskabsgrød, eller som det også kaldes “refrigerator oatmeal” – det virker til at være vældig populært, så på trods af, at idéen om kold grød ikke virkede specielt tillokkende, lavede jeg det og spiste sørme også hele portionen!

Køleskabsgrød går ud på at lave en kold grød, stille den på køl til næste morgen og derefter spise den kold, evt. med frisk frugt på toppen. I mange opskrifter tilsættes enten chia frø eller yoghurt, men jeg valgte at gå mælkevejen og jeg må indrømme, at det nok ikke er sidste gang jeg har lavet køleskabsgrød. Jeg ved ikke, om det falder i enhver smag, men jeg synes det er god variation til den daglige grød.

Køleskabsgrød, 2 portioner:

2 dl havregryn, finvalsede
2 dl sojamælk, gerne med vanille
1 spsk agavesirup
1/2 tsk vanillepulver, f.eks. ren vanillepulver fra Urtekram

Kom alle ingredienserne i et syltetøjsglas, rør rundt og sæt glasset på køl til næste morgen.

Inden servering røres grøden rundt, hældes i skåle og toppes med frisk frugt – jeg kom små stykker fersken og grofthakkede mandler på toppen.

Når man har vænnet sig til, at grøden er kold, smager den faktisk rigtig godt og minder en smule om ris á la mande… Grøden kan varieres som man lyster, f.eks. med kanel, hørfrø, tørrede frugt, kokos – eller bare naturel.

Køleskabs-havregrød was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
30 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Food Club på Facebook & Instagram
næste
Marmorkagens comeback

Mere af det samme

Blend dig sund

16. januar 2018

Hverdagsglamour ★ Emily Salomon

6. juli 2015

Gulerodssmoothie med varme krydderier

3. august 2016

Meget mere morgenmad

25. december 2012

Vaniljevafler med quinoa & banan

20. januar 2014

Udsalg – Morgenmadsmissionen

20. september 2014

Hotcakes – Pandekager

8. januar 2015

Havregrød til 10 point

8. januar 2012

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Julegaver der kan spises!

20. december 2014

30 kommentarer

Jane 2. august 2012 at 20:22

Grød er slet ikke mit game men dine billeder er simpelthen dødflotte . :)

Svar
Ditte 2. august 2012 at 20:29

Tusind tak Jane :-)

Svar
Walkinrunout 2. august 2012 at 21:03

Jeg synes det lyder spændende og med to drenge i huset, der helst skal have noget godt at starte dagen på, skal det da prøves af :)

Svar
Ditte 2. august 2012 at 21:12

God ide – håber det vil falde i god jord hos Jer!

Svar
Door No. 8 3. august 2012 at 05:10

Tror du også den kan laves på almindelig mælk fra en ko?

Svar
Ditte 3. august 2012 at 06:11

Helt bestemt!

Svar
Linda : ) www.mitlivskogebog.com 3. august 2012 at 06:20

Jeg er ikke rigtig selv kommet med på grødbølgen, men dine smukke billeder kan da få enhver grødskeptiker til, at overgive sig! Hvor ser det indbydende og lækkert ud… Jeg er nødt til at lade tvivlen komme mig til gode og prøve en gang kold havregrød inden længe ; )

Svar
Ditte 3. august 2012 at 06:50

Tusind tak Linda – dejligt du kan lide mine billeder. Håber du tør kaste dig ud i grød på et tidspunkt :-)

Svar
Susanne 3. august 2012 at 06:29

Er vild med grød – både kold og varm, og denne er jo perfekt om sommeren! Minder mig om “Bircher Müsli ” som man rigtig tit får til morgenmad i Schweiz på ski hoteller. Den skal spises imorgen :)

Svar
Ditte 3. august 2012 at 06:51

Den er nemlig perfekt til en sommermorgen med frisk sommerfrugt på toppen :-)

Svar
Iris 3. august 2012 at 10:46

Som de andre siger er dine billeder simpelthen bare så flotte, og dine opskrifter fantastiske! Kunne vi læsere ikke få lov til at få en lille “foto tour” i dit køkken, for at se hvor al lækkerheden bliver kreeret? :-)

Svar
Ditte 3. august 2012 at 12:10

Tusind tak Iris – sikke mange søde kommentarer jeg får! God ide med rundtur i mit køkken og mit lille “fotostudie” – den tanke vil jeg da klart lege lidt med :-)

Svar
Regitze Olischer 3. august 2012 at 17:26

Det må da prøves. Synes godt, at den varme grød kan blive for meget, når det er varmt i vejret, så glæder mig til at prøve denne variation :)

Svar
Ditte 3. august 2012 at 19:18

God fornøjelse med den kolde grød :-)

Svar
Kristina Sandager 4. august 2012 at 05:26

Sikke dog en god idé!
Det har jeg godt nok aldrig tænkt på eller hørt om, ‘refrigerator oatmeal’ på trods af, at jeg er habil havregrødsspiser:)

– Lyder som en rigtig god sommerklassiker af den velkendte opskrift.
Og ja, sikke fine billeder som altid:)

Svar
Ditte 4. august 2012 at 10:38

Så må du prøve denne variant – den er selvfølgelig anderledes end almindelig varm grød, men jeg kommer helt sikkert til at lave den igen :-) God lørdag til dig.

Svar
Birgit Mathiesen 5. august 2012 at 09:15

Hmm… kold grød…
Men hvis det smager ligeså lækkert som “Bircher Musli” – så vil jeg gerne prøve. Det smager nemlig himmelsk ;o)
Billederne er smukke som altid :)
Go søndag :)

Svar
Ditte 5. august 2012 at 09:23

Tak Birgit! Du må lige teste den og melde tilbage ;-) god søndag til dig

Svar
Louise 6. august 2012 at 16:05

Hej Ditte :)
Det ser rigtig dejligt ud.
Må jeg spørger, hvorfor bruger du sojamælk og ikke alm. mælk?
Venlig hilsen
Lousie :)

Svar
Ditte 6. august 2012 at 17:17

Hej Louise, jeg bruger sojamælk udelukkende pga. smag og konsistens – der er intet sundhedsaspekt i det. Jeg er vild med sojamælk med vanillesmag og den bliver købt ind når det er tid til forkælelse :-)

Svar
Maria T 29. august 2012 at 19:53

Så er grøden sat på køl til i morgen tidlig – glæder mig til at smage den :)

Svar
Ditte 29. august 2012 at 20:19

Sejt Maria – håber det falder i din smag :-)

Svar
Maria T 30. august 2012 at 11:35

Mmmmm, hvor blev det godt. Selv manden min er hoppet med på vognen :)
Tak for god opskrift! :)

Svar
Ditte 30. august 2012 at 12:09

Det er god stil :-) fedt I kunne lide det!

Svar
Agathe 5. september 2012 at 19:52

Mums det ser lækkert ud! Skal helt sikkert afprøves, når man er sådan en grødelsker som mig ;) Men bliver portionen ikke lidt lille? Synes jeg plejer at spise grød af mere end 1 dl.?! Og nu kan jeg se du har prøvet med yoghurt i versionen med svesker. Hva er bedst? :)

Svar
Ditte 5. september 2012 at 20:00

Jeg plejer altid kun at beregne 1 dl gryn pr. person og det er perfekt til mig. Men ellers laver du bare en større portion :-) jeg kan prøvet med dadler, aldrig svesker…

Svar
Maria T 6. september 2012 at 10:53

Jeg bliver nødt til at skrive, at der er gået total grød i den hjemme hos os efter jeg prøvede din opskrift. Grød med alverdens ingrediense bliver nu afprøvet – med inspiration fra din dejlig blog. Tak – tak – tak :)

Svar
Ditte 6. september 2012 at 11:52

Hvor er det bare skønt – dejligt jeg kunne inspirere. Giv endelig lyd, hvis du finder på nogle lækre kombinationer :-)

Svar
Fie 9. august 2013 at 10:25

Jeg skal lave en større portion, da jeg vil have dette med på arbejde i stedet for morgenbrød i næste uge. Tror du, at man kan lave det i en alm. plastikbeholder, der er tætlukket? Og svulmer grøden op? Dvs. er der en øvre grænse for, hvor meget man må putte i i forhold til størrelsen på beholderen?

Svar
Ditte 9. august 2013 at 10:47

Ihhh, hvor lækkert – sikke en god idé! Grøden svulmer ikke op, men du kan jo også lave den i små portionsglas, f.eks. i syltetøjsglas, så alle får deres egen grød på glas :-) God fornøjelse.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen