Så fik jeg langt om længe afprøvet køleskabsgrød, eller som det også kaldes “refrigerator oatmeal” – det virker til at være vældig populært, så på trods af, at idéen om kold grød ikke virkede specielt tillokkende, lavede jeg det og spiste sørme også hele portionen!
Køleskabsgrød går ud på at lave en kold grød, stille den på køl til næste morgen og derefter spise den kold, evt. med frisk frugt på toppen. I mange opskrifter tilsættes enten chia frø eller yoghurt, men jeg valgte at gå mælkevejen og jeg må indrømme, at det nok ikke er sidste gang jeg har lavet køleskabsgrød. Jeg ved ikke, om det falder i enhver smag, men jeg synes det er god variation til den daglige grød.
Køleskabsgrød, 2 portioner:
2 dl havregryn, finvalsede
2 dl sojamælk, gerne med vanille
1 spsk agavesirup
1/2 tsk vanillepulver, f.eks. ren vanillepulver fra Urtekram
Kom alle ingredienserne i et syltetøjsglas, rør rundt og sæt glasset på køl til næste morgen.
Inden servering røres grøden rundt, hældes i skåle og toppes med frisk frugt – jeg kom små stykker fersken og grofthakkede mandler på toppen.
Når man har vænnet sig til, at grøden er kold, smager den faktisk rigtig godt og minder en smule om ris á la mande… Grøden kan varieres som man lyster, f.eks. med kanel, hørfrø, tørrede frugt, kokos – eller bare naturel.
30 kommentarer
Grød er slet ikke mit game men dine billeder er simpelthen dødflotte . :)
Tusind tak Jane :-)
Jeg synes det lyder spændende og med to drenge i huset, der helst skal have noget godt at starte dagen på, skal det da prøves af :)
God ide – håber det vil falde i god jord hos Jer!
Tror du også den kan laves på almindelig mælk fra en ko?
Helt bestemt!
Jeg er ikke rigtig selv kommet med på grødbølgen, men dine smukke billeder kan da få enhver grødskeptiker til, at overgive sig! Hvor ser det indbydende og lækkert ud… Jeg er nødt til at lade tvivlen komme mig til gode og prøve en gang kold havregrød inden længe ; )
Tusind tak Linda – dejligt du kan lide mine billeder. Håber du tør kaste dig ud i grød på et tidspunkt :-)
Er vild med grød – både kold og varm, og denne er jo perfekt om sommeren! Minder mig om “Bircher Müsli ” som man rigtig tit får til morgenmad i Schweiz på ski hoteller. Den skal spises imorgen :)
Den er nemlig perfekt til en sommermorgen med frisk sommerfrugt på toppen :-)
Som de andre siger er dine billeder simpelthen bare så flotte, og dine opskrifter fantastiske! Kunne vi læsere ikke få lov til at få en lille “foto tour” i dit køkken, for at se hvor al lækkerheden bliver kreeret? :-)
Tusind tak Iris – sikke mange søde kommentarer jeg får! God ide med rundtur i mit køkken og mit lille “fotostudie” – den tanke vil jeg da klart lege lidt med :-)
Det må da prøves. Synes godt, at den varme grød kan blive for meget, når det er varmt i vejret, så glæder mig til at prøve denne variation :)
God fornøjelse med den kolde grød :-)
Sikke dog en god idé!
Det har jeg godt nok aldrig tænkt på eller hørt om, ‘refrigerator oatmeal’ på trods af, at jeg er habil havregrødsspiser:)
– Lyder som en rigtig god sommerklassiker af den velkendte opskrift.
Og ja, sikke fine billeder som altid:)
Så må du prøve denne variant – den er selvfølgelig anderledes end almindelig varm grød, men jeg kommer helt sikkert til at lave den igen :-) God lørdag til dig.
Hmm… kold grød…
Men hvis det smager ligeså lækkert som “Bircher Musli” – så vil jeg gerne prøve. Det smager nemlig himmelsk ;o)
Billederne er smukke som altid :)
Go søndag :)
Tak Birgit! Du må lige teste den og melde tilbage ;-) god søndag til dig
Hej Ditte :)
Det ser rigtig dejligt ud.
Må jeg spørger, hvorfor bruger du sojamælk og ikke alm. mælk?
Venlig hilsen
Lousie :)
Hej Louise, jeg bruger sojamælk udelukkende pga. smag og konsistens – der er intet sundhedsaspekt i det. Jeg er vild med sojamælk med vanillesmag og den bliver købt ind når det er tid til forkælelse :-)
Så er grøden sat på køl til i morgen tidlig – glæder mig til at smage den :)
Sejt Maria – håber det falder i din smag :-)
Mmmmm, hvor blev det godt. Selv manden min er hoppet med på vognen :)
Tak for god opskrift! :)
Det er god stil :-) fedt I kunne lide det!
Mums det ser lækkert ud! Skal helt sikkert afprøves, når man er sådan en grødelsker som mig ;) Men bliver portionen ikke lidt lille? Synes jeg plejer at spise grød af mere end 1 dl.?! Og nu kan jeg se du har prøvet med yoghurt i versionen med svesker. Hva er bedst? :)
Jeg plejer altid kun at beregne 1 dl gryn pr. person og det er perfekt til mig. Men ellers laver du bare en større portion :-) jeg kan prøvet med dadler, aldrig svesker…
Jeg bliver nødt til at skrive, at der er gået total grød i den hjemme hos os efter jeg prøvede din opskrift. Grød med alverdens ingrediense bliver nu afprøvet – med inspiration fra din dejlig blog. Tak – tak – tak :)
Hvor er det bare skønt – dejligt jeg kunne inspirere. Giv endelig lyd, hvis du finder på nogle lækre kombinationer :-)
Jeg skal lave en større portion, da jeg vil have dette med på arbejde i stedet for morgenbrød i næste uge. Tror du, at man kan lave det i en alm. plastikbeholder, der er tætlukket? Og svulmer grøden op? Dvs. er der en øvre grænse for, hvor meget man må putte i i forhold til størrelsen på beholderen?
Ihhh, hvor lækkert – sikke en god idé! Grøden svulmer ikke op, men du kan jo også lave den i små portionsglas, f.eks. i syltetøjsglas, så alle får deres egen grød på glas :-) God fornøjelse.