The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Hip hirsegrød

af Ditte Ingemann 26. januar 2012

Jeg gennemgår i øjeblikket en grødfase, hvor jeg tester forskellige slags grød. Det kan godt blive lidt trivielt med den samme havregrød morgen efter morgen, så nye grød-idéer modtages gerne! Denne morgen sprang jeg ud i en hirsegrød, hvilket er nyt for mig. Den gled dog meget nemt ned i følgeskab med et glas friskpresset appelsin-mandarinjucie. 

For mig er grød altså lidt hyggeligt; både at lave det og spise det. Faktisk har jeg også fået min mand til at spise det med stor vellyst, så hver morgen har vi en hyggelig kaffe-grød-ceremoni.

Hirsegrød lyder måske en smule hippieagtigt, men lad ikke navnet skræmme Jer, for det smager overraskende godt. Hirse har en meget fin struktur og smag, så jeg smed en smule grove havregryn i grøden, for at få lidt bid. På toppen kom jeg agavesirup og grofthakkede para- og pistacienødder. Jeg kan godt lide agavesirup, da det har en meget dyb og sødmefuld smag; agavesirup stammer fra agaveplanten, hvor plantens safter inddampes til denne skønne søde sirup.

Kom hirseflager, havregryn, mælk og vand op i en gryde. Lad det hele simre i ca. 5-8 minutter – hvis man vil have en tyndere grød, tilsættes mere væske. Jeg kan personligt bedst lide en ret tyk grød. Når grøden er færdig kommes en smule salt i grøden; hvis man undlader salt får grøden en ret flad smag, så husk salt!

Grøden toppes med sirup, sukker, kanel, tørret frugt, frisk frugt, nødder, frø og hvad man nu ellers kan lide.

Hirsegrød - 4

Hip hirsegrød was last modified: juli 13th, 2013 by Ditte Ingemann
25 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Chokoladecookies med chokolade
næste
galette au fromage de chèvre

Mere af det samme

Boghvedepandekager med blåbær

18. september 2012

Morgenmad på farten

6. juli 2016

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Rug-pandekager med kanel

4. juli 2012

Blend dig sund

16. januar 2018

Nøddesmør

18. februar 2014

Blend Selv-Kassen / Aarstiderne

3. januar 2017

Nøddemuffins med squash

16. april 2017

Morgenmadscrumble med bær

20. april 2017

25 kommentarer

Line Sally 26. januar 2012 at 16:48

Tak for en meget inspirerende blog,i øjeblikket består min morgengrød af boghvedegrød,Urtekrams knækkede boghvedekerner giver det bedste resultat. I den rører jeg en klat kokossmør,kanel og drysser med chiafrø,samt hvad jeg nu har af frisk frugt.

Svar
Sofie 26. januar 2012 at 17:03

Hirsegrød er altid rigtig godt! Mmmh.. For inspiration fra spidserne kan du følge ugens menu hos drengene bag GRØD på Jægersborggade hver uge på dette link: http://www.facebook.com/groed?ref=ts (hvis ikke linket virker, kan du bare søge på Facebook efter Grød)
De er mestre!

Ps, skøn skøn blog!

Svar
Ditte 26. januar 2012 at 17:32

@Line; Tak for din kommentar – det lyder lækkert med boghvedegrød. Det står næst i grød-rækken ;-)

Svar
Ditte 26. januar 2012 at 17:33

@Sofie; Tak for kommentaren – jeg følger allerede de gode Grød-drenge, som hver uge har noget nyt og lækkert på menuen, men mange tak for tippet ;-)

Svar
Anne Haugaard Boldsen 26. januar 2012 at 17:51

Hej veninde – hmm får lidt flashback fra min barndom – hvor menuen ofte var hirsegrød – dog som aftensmad a la risengrød! I aftes fik vi dog valset byggrød med kanelsukker og smørklat – ikke dårligt…uhm! Godt alternativ til risengrød også. Ellers kan Aurions krudtuglegrød anbefales , evt selv sammensætte blandingen af speltflager, havre, enkorn m. brændenælde, hyben og dadler…! Lyder dog luksus med paranødder og pistacienødder – det bliver til en helt speciel dag inden længe at det skal afprøves.
Kram… P.S. “Kaffe-grød-ceremoni” – I er så søde…!

Svar
Ditte 26. januar 2012 at 17:57

@Sødeste Anne aka. grødmama! Du er fuld af gode idéer…. Lækkert med brændenælder i grød – det må jeg prøve. Næste gang du er i Kbh skal vi altså på GRØD sammen og spise os igennem hele menukortet! :-)

Svar
Luise / sesam, sesam 26. januar 2012 at 19:10

Mmm, hvor ser det lækkert ud endnu en gang! Jeg havde også en lille fettish med grød i december, så kørte et lille grød-tema selv :) Jeg lavede blandt andet den her Rug/havre-grød med kokos, rosiner og kanelstegte æbler, http://sesamsesam.com/post/14275302847/rug-havre-gr-d-med-kokos-rosiner-og-kanelstegte-aebler. Det var superlækkert! Du kan jo se, om det kunne være noget for dig til at forny dit morgenmåltid en smule :)

Kh Luise / sesam, sesam

Svar
Mia fc 26. januar 2012 at 19:30

Hej!
Når jeg spiser havregrød kan jeg godt lige at rive et lille æble hen over og så drysse med kokosmel, det smager bare helt vildt godt! :)

Svar
Ditte 26. januar 2012 at 19:32

@Luise; Tak for det gode tip – det lyder super lækkert!
@Mia; Ja, kokos er rigtig godt til havregrød; jeg kan godt lide ristet kokos på grøden.

Svar
Malou Foo 26. januar 2012 at 21:33

http://www.aurion.dk/documents/00131.pdf
Her er lidt inspiration…

Svar
Ditte 27. januar 2012 at 07:24

@Malou; tak for tippet :-)

Svar
Elin 27. januar 2012 at 15:40

Jeg er stor fan av dine vakre bilder og bloggen din. Tusen takk for all den herlige inspirasjonen du brer rundt deg <3

Svar
Ditte 27. januar 2012 at 18:17

@Elin; tusind tak for de søde og rosende ord. Dejligt du følger med :-)

Svar
Charlotte 27. januar 2012 at 20:05

Havregrød med fromage frais, æblegrød, kanel, kardemomme og mandelflager på toppen er min grød favorit :-)

Svar
Lene 27. januar 2012 at 22:21

Hej Ditte

Lækker blog! Jeg følger interesseret med i grød-historierne her, jeg er selv meget tiltalt af tanken om grød, men mangler stadig at kaste mig ud i selve udførelsen – så jeg leder efter gode steder at starte. Og her er jo gode bud:)

Svar
Ditte 27. januar 2012 at 22:38

@Charlotte; Tak for tippet – lyder lækkert

Svar
Ditte 27. januar 2012 at 22:40

Hej Lene, Tak for din kommentar – du skal bare kaste dig ud i grød-projektet :-) Har efterhånden flere grødopskrifter du kan vælge imellem.

Svar
Pernille 2. februar 2012 at 21:13

Super smuk madblog, den er jeg blevet fan af!!

Hvad med quinoagrød? Og så kunne jeg godt selv tænke mig at prøve at eksperimentere med at lave grød af amaranth… Har du nogen erfaring med det??

Svar
Ditte 3. februar 2012 at 08:14

Tak for din kommentar Pernille. Jeg har slet ingen erfaring med amaranth. Det lyder spændende med quinoa-grød – det vil jeg teste i weekenden.

Svar
linda 4. februar 2012 at 22:18

grødtemaet er et eviggrønt hit. jeg glæder mig til føljetonen med boghvede. i øvrigt er jeres kaffe-grød-cermoni meget genkendelig. hver morgen er det et sandt hverdagshurra med en cortado og derefter grød med urtekrams usødede æblemos i.

Svar
Ditte 5. februar 2012 at 12:33

@Linda; Det lyder som en dejlig cermoni – lækkert med æblemos i grøden. :-) Jeg vender stærkt tilbage med boghvede forklædt som grød på et senere tidspunkt :-)

Svar
Christen Stephansen 26. oktober 2013 at 16:07

Hvorfor binder man to te-skeer sammen med sejlgarn?

Fordi det ser pissesmart ud på en blog.

>_<

Svar
Christen Stephansen 26. oktober 2013 at 16:10

Hvorfor informerer siden ikke om, at kommentarer er udsat for censur?

Fordi det kun er de censurerede der opdager det, så.

Svar
birgitte 15. februar 2014 at 06:57

Hej Grødspisere

Min favorit er : grove havregryn, græskarkerner, solsikkekerner, sesamfrø, hørfrø(malet i kaffekværn), 4 svesker, evt friske æblestykker. Ovenpå: kanel, frisk ananas evt kiwi eller bare æble.
Kernerne er de samme som i mit stenalderbrød.

Har tænkt at putte chiafrø i i dag.
Og eksperimentere med hirsefrø.

Svar
Lis Buddig 21. februar 2014 at 09:41

Jeg er på kur – og ville gerne prøve hirsegrød.
Jeg købte Hel Hirse økologisk – tog 1 dl frø – skyllede dem grundigt, satte dem i vand natten over i køleskabet, det skal de.
Jeg kogte dem med 3 dl vand – det blev dog for tyk en grød, så jeg tilføjede efterfølgende mere vand og salt.
Og så tænkte jeg…..hvad skal der kommes ovenpå ??
Kiggede her på din side :-)
Jeg hældte ahornsirup over (det var det jeg havde) og hakkede 7 hasselnødder og 4 paranødder.
Det smagte pragtfuldt – så det bliver også morgenmad i morgen, vil prøve at servere det for min mand også, tak :-)
Mvh Buddi

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen