The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Morgenmad

Yoghurt lavet af havregryn

af Ditte Ingemann 11. marts 2018

Kære allesammen,
Det er efterhånden et stykke tid siden jeg har blogget… faktisk er der aldrig før gået så længe mellem indlæggene som denne gang. Jeg har haft brug for en lille tænkepause og er nu tilbage for at dele en virkelig lækker og anderledes opskrift med jer. Men først vil jeg rigtig gerne høre fra dig i kommentarfeltet, hvis du har input til hvilke type blogindlæg du gerne vil læse her på bloggen – noget du savner eller noget du synes jeg skal fokusere mere på end andet? Det vil gøre mig rigtig glad, hvis du vil bruge tid på at skrive en kort kommentar :-)

Jeg vil dele en opskrift med jer fra min kogebog, VEGETAR, på en slags yoghurt lavet af havregryn… ja, du hørte rigtigt; havregurt… Eller jeg har ikke fundet det perfekte navn endnu, så indtil videre kalder jeg det blot for yoghurt lavet af havregryn. Hvis du spiser en vegansk kost, eller ikke kan tåle mælkeprodukter, så kan du prøve at give dig i kast med denne opskrift. Det er en slags fermenteret gryn, som minder om yoghurt i smag og konsistens.

{ “Yoghurt” lavet af havregryn } opskrift fra VEGETAR
2 portioner

2,5 dl havregryn
vand

Andet:
½ tsk ren vaniljepulver
1 tsk kanel
2 tsk ahornsirup eller honning

Kom havregryn i en skål og dæk dem helt med vand – kom et rent viskestykke over skålen, og lad den stå på køkkenbordet i ca. 8-10 timer. Efter ca. 10 timer kommes gryn og vand i en blender og blendes helt fint til en grød – hæld grøden tilbage i skålen og lad den stå tildækket på køkkenbordet i ca. 1 ½ døgn – grøden/yoghurten skulle gerne begynde at boble en smule og dufte syrligt. Smag gerne på den. Efter ca. 1 ½ døgn kan blandingen blendes igen, og smages til med vanilje, kanel og ahornsirup.

“Yoghurten” er nu klar til at spises og kan holde i køleskabet i ca. 2 dage. Spis den som almindelig yoghurt og top den med fx. frisk frugt, nøddesmør, kokosflager, tørrede morbær og hampefrø…. eller knasende granola.

Yoghurt lavet af havregryn was last modified: marts 11th, 2018 by Ditte Ingemann
34 kommentarer
7
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Inspiration til et grønnere liv / Valsemøllen
næste
Vegetarisk smørrebrød

Mere af det samme

Rå cupcakes med saltet choko-top

15. maj 2014

Min Morgenmadsmission

27. oktober 2013

Surdejsboller med ølandshvede

7. august 2014

Morgenmad med æg!

11. marts 2013

Den bedste morgenmad

13. oktober 2014

Choke-shake med avocado & hemp

22. oktober 2016

Vafler på tre måder

17. august 2018

Morgengrød fra køl

2. juni 2013

Sund Sommer-morgenmad

28. maj 2014

Morgenmadsmissionen

25. november 2013

34 kommentarer

Søren 11. marts 2018 at 11:46

Lækkert! – bare meget mere af det samme :-)

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 12:54

Dejligt – TAK ❤️

Svar
Freya 11. marts 2018 at 12:06

Dejligt at “se” dig igen. Jeg er altid på jagt efter morgenmadsopskrifter og vegetariske/veganske retter. Begge dele har du mange af, men bare keep ’em coming :-)

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 12:55

Tusind tak for din kommentar, Freya – dejligt du læser med!

Svar
Pia Skadhede 11. marts 2018 at 12:19

Ditte jeg elsker dine opskrifter og smukke billeder. Du er min foretrukne danske madblogger. Jeg ønsker blot mere af det, du allerede gør – stor anerkendelse af dig. Tak

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 12:55

TAK for dine søde ord… Og god søndag til dig.

Svar
Lone Olsen 11. marts 2018 at 12:27

Jeg kunne godt bruge nogle ideer til nemme og sunde eftermiddags snacks, der kan tages med på job eller til børnehaven/skole. Tænker ideer som er nemme at lave en stock af, evt frys og så bage efterhånden, eller kan opbevares i en dåse :)

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 12:56

Tak for din kommentar, Lone – rigtig god idé med snacks… Det er jeg sikker på, at der er mange som har brug for – det skriver jeg mig lige bag øret :-)

Svar
Gitte Lund 11. marts 2018 at 12:47

Jeg har tidligere benyttet mig af din rejseguide. En tur til Berlin blev endnu mere spændende af, at følge nogle af dine anbefalinger og gode tips…
Smukke og meget indbydende billeder .. en fryd for øjet. Samtidig en masse gode opskrifter der inspirerer.
Jeg anbefaler ofte din blog til veninder og venner.

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 12:57

Dejligt at høre – jeg håber at kunne lave mange flere rejseguides i fremtiden!

Svar
Anna 11. marts 2018 at 14:28

Jeg er helt med din blog som den er, du er nok en af mine favorit-madbloggere – dine billeder er så flotte og dine opskrifter er altid super indbydende! Mine yndlingsindlæg er nok de morgenmads- eller aftensmads-relaterede :-)
Mvh Anna

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 20:07

Tusind tak for de søde ord – dejligt du læser med!

Svar
Katharina Arnbjørn 11. marts 2018 at 14:55

Kære Ditte. Er helt enig i al den ros du får. Skønne bøger du skaber, inspirerende blog! Tak! Foruden alt det andet dejlige du deler ud af, så kikker vi ofte efter gode velsmagende dressinger og toppings til grøntsagsretter, der kan skifte karakter efter hvad man topper med, så man kan variere sine grøntsagsretter hurtigt, let og individuelt.
Mange hilsner Katharina

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 20:07

Tak for din kommentar, Katharina – dejligt du læser med og kan finde inspiration her på bloggen.

Svar
Line 11. marts 2018 at 17:46

Spændende opskrift! Bare lige for at forstå det rigtigt, man skal lade den stå i 10 timer + 1,5 døgn + 1,5 døgn, så det tager 3,5 dag at lave?

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 17:59

8-10 timer og derefter 1,5 døgn :-) Derefter er den klar til at spise. Kh Ditte

Svar
Mona Bertelsen 11. marts 2018 at 19:32

Hej Ditte
Spændende opskrift. Det skal da prøves, så inden jeg går i seng vil jeg da starte de op. Jeg har prøvet at lave yoghurt på min maskine, hvilket er meget lækkert og da jeg ofte spiser rå havregryn med mælk, syntes jeg dette lyder spændende.
Jeg glæder mig til at følge dig. Venlig hilsen Mona

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 20:08

Åh, jeg håber det falder i din smag – du må endelig melde tilbage når du har smagt på din yoghurt. God fornøjelse.

Svar
Anne-Mette 11. marts 2018 at 20:03

Kære Ditte

Jeg savner dine “helt almindelig” salater og hverdags aftensmad – altså at det ikke behøver være sukkerfri, glutenfri og andre hippe fri for….
Ikke fordi det ikke er sjovt og spændende, men kan huske da jeg første gang var inden på dig blog, og fandt kikærteburger med coleslaw, skønt med en let og lækker aftensmad, det samme gælder de fleste af dine salater og vegatarretter. Men synes det efterhånden er sjældent, man ikke skal i en special forretning for at købe ind til dine lækre retter, både morgen og aften, samt sødt.
Så jeg ønsker mig mere af det almindelige, som du kan få til at se helt utrolig lækkert ud

Svar
Ditte Ingemann 11. marts 2018 at 20:11

Kære Anne-Mette, Tak for din kommentar – dejligt du læser med her på bloggen… Og tak for dine input :-) Jeg har de sidste år udviklet mig og lært nyt, hvilket smitter af på bloggen. Men heldigvis er der lidt for enhver smag, og langt de fleste opskrifter er stadig med almindelige ingredienser :-) God aften herfra. Kh Ditte

Svar
Louise 12. marts 2018 at 09:51

Bare mere af det du allerede giver, tak
Men jeg elsker især dine rejseguides og mad inspireret af dine rejser. Forslag til mad på farten/madpakker/snacks og aftensmåltider ser jeg gerne endnu mere af Og så havde du engang et samarbejde med Anette (beautyspace) hvor der kom opskrifter som gavnede en sundere hud -det må der også meget gerne komme mere af

Svar
Ditte Ingemann 12. marts 2018 at 13:18

Tak for input, Louise – og tak fordi du læser med.

Svar
Linda 12. marts 2018 at 11:10

Tak for inspirerende opskrift på en anderledes “yoghurt”. Jeg er meget glad for grød om morgenen – både kolde og varme – og har netop sat en portion gryn i blød i vand, så jeg også kan smage denne grødtype. Hvad angår en passende betegnelse, er der så ikke blot tale om fermenteret havregrød? Eller skal grynene stå i længere tid, før man kan tale om fermentering? Måske er der nærmere tale om syrnet eller syrlig havregrød? Venlig hilsen Linda

Svar
Ditte Ingemann 12. marts 2018 at 13:19

Hej Linda, Du har helt ret i, at der er tale om fermenteret havregrød – men når det bliver blendet får det næsten konsistens som yoghurt… Jeg håber det falder i din smag, og du må endelig melde tilbage når du har fået smagt på det :-) Kh Ditte

Svar
Linda 14. marts 2018 at 11:23

Hej Ditte
Jeg spiste grøden i morges, og den havde en fin let syrlig smag. Jeg smagte den til med vanilje og dryssede med ristede kerner, frø og nødder og med granatæblekerner. Der havde dannet sig en tør overflade på grøden, så næste gang jeg laver en portion, vil jeg nok røre i den undervejs eller ligge et fugtigt, og ikke tørt, klæde over, eller komme lidt mere vand ved undervejs, for grynene suger jo hurtigt vandet til sig. Jeg kan jo eksperimentere lidt og se, hvad der giver det bedste resultat. Venlige hilsener Linda

Svar
Ditte Ingemann 14. marts 2018 at 20:52

Tak for update, Linda – sejt du fik testet opskriften :-)

Svar
Sidsel 13. marts 2018 at 00:41

Også bare mere af hvad du allerede gør :) Og ja, sunde, enkle snack til at have med på farten eller på job, sund aftensmad der kan laves af to personer på nogenlunde kort tid, og så d dejlige inspirerende rejseguides :)

Svar
Ditte Ingemann 14. marts 2018 at 20:52

Tak fordi du læser med her på bloggen :-)

Svar
Sunflower 14. marts 2018 at 23:04

Skøn blog og ligeså skønne bøger. Mere af det samme, elsker hvad du i forvejen bidrager med. Dog er jeg sidste år blevet testet positiv for laktoseintolerance og jeg kunne derfor godt tænke mig mælkefrie opskrifter. Den her yougurt opskrift må jeg prøve, når jeg får energien til at kokkerere igen. Uanset hvor længe der går mellem dine indlæg, så får jeg besked via bloglovin, så mig mister du ikke hvert fald ikke som læser om der så skulle gå flere måneder imellem dine indlæg. Har faktisk afmeldt en del blogs på bloglovin, som kom med 2-3 daglige indlæg. Det bliver for meget for mig. Nå pointen var bare at jeg er ovenud tilfreds med det du allerede kommer med. Og det eneste der kunne være en dejlig tilføjelse (grundet min nyopdagede intolerance) er mere af f.eks. den slags opskrift, som du har i indlægget her:-)

Svar
Xenia 15. marts 2018 at 17:35

Lyder super godt :) Kan man både bruge grovvalsede og finvalsede havregryn? :)

Svar
Christine M 4. juli 2018 at 21:24

Meget gerne flere eksperimenterende opskrifter.
Ekstremt gerne flere glutenfri opskrifter (please!)
Tips til at bruge krydderier på nye måder.
Mere i tråd med Vegetar og Blender bøgerne, som jeg begge er meget glad for. :)

Svar
Diva 28. april 2019 at 15:37

Mega lækker opskrift! Jeg er helt vild med din blog.
Jeg har selv lige startet en blog op og håber den bliver ligeså kendt som din. Tjek den ud:)
https://divasmadverden.blogspot.com/

Svar
Louise 7. december 2020 at 10:48

Hej Ditte, jeg har også villet afprøvet din grød, da den ser lækker og smagfuld ud. Men jeg kan ikke fået gang i fermenteringen. Grøden har nu stået i 2,5 døgn på mit køkkenbord uden at den virker syrlig. Ingen bobler heller. Den er naturligvis blendet efter de første indledende 10 timer og konsistensen er som grød. Jeg har ikke tilsat salt eller andet. Kun gryn og vand.
Har du nogen bud på, hvad jeg gør forkert? Spiller køkkentemperatur en rolle? skal viskeskykke sættes stramt omkring skål, eller?
Mvh Louise

Svar
Rikke 20. august 2021 at 14:18

Hvor meget vand bruges til de 2,5 dl havregryn

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen