Jeg har i samarbejde med Økologisk Landsforening udviklet 15 opskrifter i forbindelse med kampagnen Ren Madglæde, som er en treårig kampagne, som gennemføres af Økologisk Landsforening. Måske er I stødt på et fint lille lyserødt hæfte rundt om i supermarkederne eller rundt på de økologiske gårde… ja, så er det nemlig mig, som har udviklet opskrifterne til hæftet.
Jeg er vild med efterårsmad, og netop derfor sagde jeg også ja til at udvikle disse opskrifter, hvor der er skruet op for det grønne og med fokus på sæsonens råvarer. En af mine favoritter er denne suppe med gulerod og græskar, som smager helt fantastisk godt og er perfekt at lave i større portioner, som kan fryses ned til de travle dage. De sprøde kikærter giver knas til suppen, men kan også bruges som en snack eller ovenpå salater. Hvis du ikke selv orker at lave de sprøde kikærter, så kan jeg varmt anbefale disse fra Earth Control.
{ Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter }
4 personer
Suppe:
20 g ingefær
4 fed hvidløg
3 spsk kokosolie
3-4 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt gurkemeje
400 g gulerødder
400 g græskar, fx hokkaidogræskar
ca. 6-8 dl grøntsagsbouillon
2 dåser kokosmælk
1 rød chili
saft fra 1 lime
salt
Sprøde kikærter:
2 dåser kikærter
2 spsk olie
2 tsk røget paprika
havsalt
valgfrit: 1 spsk soja + 1 spsk ahornsirup
Topping:
frisk timian
2 æbler, i tern
Hak ingefær og hvidløg groft, og svits det i kokosolie i en varm gryde i ca. 1-2 minutter. Tilsæt spidskommen og gurkemeje, og rør godt rundt. Skær gulerødderne og græskar ud i grove stykker, og kom dem i gryden, og svits det hele i ca. 3-4 minutter. Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 30 minutter under låg, eller indtil gulerødder og græskar er helt mørt.
Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, paprika og salt – fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 8-10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.
Tilsæt kokosmælk og chili til suppen, og blend suppen med en stavblender. Lad suppen simre igen i ca. 30 minutter, smag den til med limesaft og salt inden servering. Fordel suppen i skåle og top med kikærter, frisk timian og små æbletern.
5 kommentarer
Denne suppe lyder rigtig lækker efterårsagtig til at varme sig på. Een ting undrer mig, hvorfor ladr du olien med kikærter varmes ved så
høj varme som 200 grdaer ? den ødelægges jo
Du bruger bare en olie der kan tåle høj varme :-)
Mums, det lyder lækkert! Skal ahornsiruppen også på kikærterne inden de skal i ovnen?
Ups, min fejl…. Ingen ahornsirup :-) Dog kan det tilsættes hvis du ønsker en sød/spicy smag! KH Ditte
Hej Ditte. Jeg har lige lavet de sprøde kikærter fra hæftet. Men det gik helt galt. Jeg fulgte opskriften og puttede soja og ahornsirup ved – sammen med de øvrige ting. Allerede efter 25 min. var halvdelen sorte og brændte, så jeg måtte stoppe der. Ret ærgerligt og spild! Der må være fejl i opskriften eller også skal det præciseres hvilken olie, der kan bruges :/ Vh. Maria