The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

af Ditte Ingemann 13. september 2017

Jeg har i samarbejde med Økologisk Landsforening udviklet 15 opskrifter i forbindelse med kampagnen Ren Madglæde, som er en treårig kampagne, som gennemføres af Økologisk Landsforening. Måske er I stødt på et fint lille lyserødt hæfte rundt om i supermarkederne eller rundt på de økologiske gårde… ja, så er det nemlig mig, som har udviklet opskrifterne til hæftet. 

Jeg er vild med efterårsmad, og netop derfor sagde jeg også ja til at udvikle disse opskrifter, hvor der er skruet op for det grønne og med fokus på sæsonens råvarer. En af mine favoritter er denne suppe med gulerod og græskar, som smager helt fantastisk godt og er perfekt at lave i større portioner, som kan fryses ned til de travle dage. De sprøde kikærter giver knas til suppen, men kan også bruges som en snack eller ovenpå salater. Hvis du ikke selv orker at lave de sprøde kikærter, så kan jeg varmt anbefale disse fra Earth Control.

{ Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter }
4 personer

Suppe:
20 g ingefær
4 fed hvidløg
3 spsk kokosolie
3-4 tsk stødt spidskommen
2 tsk stødt gurkemeje
400 g gulerødder
400 g græskar, fx hokkaidogræskar
ca. 6-8 dl grøntsagsbouillon
2 dåser kokosmælk
1 rød chili
saft fra 1 lime
salt

Sprøde kikærter:
2 dåser kikærter
2 spsk olie
2 tsk røget paprika
havsalt
valgfrit: 1 spsk soja + 1 spsk ahornsirup

Topping:
frisk timian
2 æbler, i tern

Hak ingefær og hvidløg groft, og svits det i kokosolie i en varm gryde i ca. 1-2 minutter. Tilsæt spidskommen og gurkemeje, og rør godt rundt. Skær gulerødderne og græskar ud i grove stykker, og kom dem i gryden, og svits det hele i ca. 3-4 minutter. Tilsæt bouillon, og lad det simre i ca. 30 minutter under låg, eller indtil gulerødder og græskar er helt mørt.

Dræn kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte. Kom dem i en skål og bland dem med olie, paprika og salt – fordel dem på en bageplade med bagepapir og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 30 minutter – rør i dem undervejs. Tag kikærterne ud af ovnen og lad dem køle af i ca. 15 minutter – sæt dem nu i ovnen igen og bag dem i yderligere 8-10 minutter. De bliver sprødere, hvis de bages to gange.

Tilsæt kokosmælk og chili til suppen, og blend suppen med en stavblender. Lad suppen simre igen i ca. 30 minutter, smag den til med limesaft og salt inden servering. Fordel suppen i skåle og top med kikærter, frisk timian og små æbletern.

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter was last modified: november 1st, 2017 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
10
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Grillede rejer med ananassalsa
næste
Glutenfrie muffins på tre måder

Mere af det samme

Grønt på pizzaen

21. marts 2015

Pizza med rødbede ★

27. november 2013

Dagens salat

7. maj 2013

Risotto med græskar & salvie

27. november 2012

Falafel-vafler

19. januar 2017

Suveræne selleribøffer!

27. december 2012

Ristede pastinakker med sød tahindressing

20. oktober 2016

Laksefarvet mad

21. september 2013

Pulled pork burgere med coleslaw

7. august 2013

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

5 kommentarer

Dorte 13. september 2017 at 11:52

Denne suppe lyder rigtig lækker efterårsagtig til at varme sig på. Een ting undrer mig, hvorfor ladr du olien med kikærter varmes ved så
høj varme som 200 grdaer ? den ødelægges jo

Svar
Ditte Ingemann 13. september 2017 at 13:09

Du bruger bare en olie der kan tåle høj varme :-)

Svar
Mette 14. september 2017 at 19:41

Mums, det lyder lækkert! Skal ahornsiruppen også på kikærterne inden de skal i ovnen?

Svar
Ditte Ingemann 14. september 2017 at 21:40

Ups, min fejl…. Ingen ahornsirup :-) Dog kan det tilsættes hvis du ønsker en sød/spicy smag! KH Ditte

Svar
Maria 24. oktober 2017 at 19:15

Hej Ditte. Jeg har lige lavet de sprøde kikærter fra hæftet. Men det gik helt galt. Jeg fulgte opskriften og puttede soja og ahornsirup ved – sammen med de øvrige ting. Allerede efter 25 min. var halvdelen sorte og brændte, så jeg måtte stoppe der. Ret ærgerligt og spild! Der må være fejl i opskriften eller også skal det præciseres hvilken olie, der kan bruges :/ Vh. Maria

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen