The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadSalat

Sort Salat

af Ditte Ingemann 12. oktober 2012

Da jeg var ude at handle igår, faldt jeg over sorte kikærter og palmekål (eller sortkål), og jeg blev simpelthen nødt til at købe begge dele, så jeg kunne lave en salat ud af de smukke, mørke råvarer. De sorte kikærter har et højt indhold af jern, hvilket giver den sorte farve. Smagsmæssigt er der ikke den store forskel fra lyse kikærter, så dem kan du sagtens bruge til salaten. 

Sort salat med kikærter og palmekål, 2 personer:

2 dl sorte kikærter
4 palmekål
1-2 spsk god mayonnaise
1-2 tsk mørk sesamolie
saft fra 1/4 citron
salt og peber
1 tsk lyse sesamfrø

Skyl og stil kikærterne i blød i 10-12 timer. Kog kikærterne i nyt vand i ca. 1 time eller indtil de er møre. Dræn dem og lad dem køle af. Skær palmekålen i meget tynde strimler – hvis du synes kålen er for grov, så svits den på en varm pande i en smule olie i 1-2 minutter. Bland kikærterne sammen med kålen. Rør mayonnaise godt sammen med sesamolie, citronsaft og sesamfrø – smag dressingen til med salt og peber. Vend dressingen godt rundt i salaten og lad den gerne trække 30-60 minutter.

Sort Salat was last modified: oktober 12th, 2012 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
En lille kage med havtorn
næste
Mere morgenmad, tak!

Mere af det samme

Salater på en søndag…

4. november 2012

Suppe med bagte tomater & peberfrugt

17. september 2014

Mexi-burger med sorte bønner og chili mayo

30. oktober 2017

Fodbold-fritter & gris

9. maj 2012

Spicy gryderet med marokkansk touch

28. april 2017

Grillede naan-pizzaer med figner & parmaskinke

21. maj 2017

Blomkål & Asparges

4. august 2013

Solgul salat med majs

19. august 2013

gedegalettes med rødbede & ramsløg

12. august 2012

Grillede aubergineruller

2. juli 2017

5 kommentarer

maria 12. oktober 2012 at 11:22

lyder dælme læksi – 2 af mine favoritter kål og kikærter !!!
hvor fandt du mon de sorte kikærter?

Svar
Ditte 12. oktober 2012 at 11:24

Det er også mine favoritter. Jeg fandt kikærterne i Urtehuset på Gammel Kongevej :-)

Svar
Mette 12. oktober 2012 at 17:44

Sikken en efterårs-immunforsvars-basker. Super ide!

Skal på jagt!!

Svar
Ditte 13. oktober 2012 at 13:01

Jeg fandt begge mine ting hos Urtehuset på Gammel Kongevej i Kbh!

Svar
Victoria 13. oktober 2012 at 19:20

Lyder lækkert- synes dog det er ærgerligt at det tager så lang tid at lave :) har tendens at springe over hvor gæret er lavest :p

Svar
Ditte 13. oktober 2012 at 19:24

Så køber du bare en dåse kikærter og så er den lavet på 5 minutter :-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen