The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Mine bedste falafler

af Ditte Ingemann 12. april 2014

Dejlige falafler

Jeg har egentlig allermest lyst til at lave endnu et indlæg om min nye bog…. Men nu skal det altså handle om noget andet end søde sager! Jeg har nemlig en stor kærlighed for falafler, og har efterhånden en del opskrifter på dem her på bloggen. Falafler kan godt drille en smule og jeg har utallige gange stået med en falafel-dej, som ikke vil hænge sammen og bare smuldrer i små stykker på panden. Jeg bliver ved med at udvikle på min opskrift, og sidste gang jeg lavede falafler blev de faktisk rigtig gode, så fra nu af holder jeg mig til denne opskrift.

Falafler, ca. 26 stk.:

480-500 g kogte kikærter
1 stor håndfuld bredbladet persille
1 rødløg
2 fed hvidløg
2 tsk spidskommen
1 tsk stødt chili
1 tsk salt
2 tsk bagepulver
2 æg
2 tsk tahin
ca. 3 spsk sesammel (andre meltyper kan bruges)

3 spsk sesamfrø
neutral olie til stegning

Dressing: (rækker til ca. 10 falafler)
3-4 tsk tahin
5 tsk yoghurt naturel
1 spsk citronsaft
et nip salt
vand

Blend de kogte kikærter med de øvrige ingredienser til konsistensen er ensartet og fast – hvis farsen er for våd, så tilsæt en smule mere sesammel. Tril små kugler af massen og vend dem i sesamfrø. Steg kuglerne sprøde og gyldne på en pande med olie.
Rør ingredienserne til dressingen sammen – hvis du gerne vil have en tynd dressing, så tilsæt mere vand indtil du har den ønskede konsistens.

Jeg serverer mine falafler med dressing, fladbrød, tomatsalat og friske krydderurter. Opskriften rækker til en stor portion, men falaflerne kan sagtens fryses eller varmes dagen efter.

Falafler

Mine bedste falafler was last modified: april 12th, 2014 by Ditte Ingemann
23 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Min nye kogebog
næste
Glutenfrie choko-muffins

Mere af det samme

Hurtige hverdagsretter

22. marts 2015

Roadtrippin’ // Salat & Kage

1. november 2017

Vegetarburgere til weekenden

7. marts 2014

Grøn sommermad

31. juli 2014

galette au fromage de chèvre

28. januar 2012

5 nemme opskrifter med æbler

24. september 2018

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

Min (næsten) perfekte pizza

4. januar 2012

Cheeseburger med kikærter & kål

10. juli 2012

Brød á la Barca

22. maj 2012

23 kommentarer

Birgit Mathiesen 12. april 2014 at 12:59

De falafler ser bare både lækre og super flotte ud :)
Jeg elsker chili og spidskommen, så det skal afprøves.. og egentlig en dejlig billig menu..
Sesammel, det har jeg så ikke lige hørt før.. utroligt hvad der findes.
Tænker jeg vil hakke lidt frisk mynte og komme i dressingen..
Uhm.. jeg kan fornemme duften af falafler ligenu, naanbrød og dressing – samt go øl :)
Og jeg kan jo altid lave en af dine overlækre chokoladekager til dessert :))
Kh. Birgit

Svar
Ditte 13. april 2014 at 14:28

Du kan sagtens bruge andre typer af mel…. både hvedemel, kikærtemel eller en grov meltype :-) Og god idé med en choko-dessert!

Svar
Anette Kristine Poulsen 12. april 2014 at 15:30

Dem vil jeg kaste mig over i løbet af påsken. Og så skal jeg ha’ fundet det fine kløver, du altid har….

Svar
Ditte 13. april 2014 at 14:27

God idé, Anette – jeg er så vild med de søde små kløvere, som efterhånden kan købes mange steder :-)

Svar
et delerum 12. april 2014 at 21:17

Mums de ser lækre ud. Jeg har ikke endnu være alt for heldig med at lave falafler, men så et lille tip den anden dag, at man kan bage dem i en æbleskivepande, da det vil hjælpe dem til at holde formen og ikke flade ud og skilles ad. Jeg ejer dog ikke sådan en pande, så det er ikke prøvet af endnu. Næste gang forsøger jeg med din opskrift!
/tina

Svar
Ditte 13. april 2014 at 14:26

Sikke et godt tip – tak for det :-)

Svar
Fru Kofoeds Køkken 12. april 2014 at 21:56

Uhm, jeg elsker bare falafler, men har også haft en del problemer med smuldrende dej osv. Må prøve din opskrift en dag :-)

Svar
Ditte 13. april 2014 at 14:26

Ja, det kan altså godt drille, men synes denne dej hænger godt sammen, også når de steges.

Svar
Jonna Boe // byjohna.dk 12. april 2014 at 22:16

Mums de ser gode ud! Har aldrig lavet falafler selv før, men denne opskrift er jo lige at gå til :-)

Svar
Ditte 13. april 2014 at 14:25

Så må du helt sikkert prøve denne opskrift :-)

Svar
Emma Jo 13. april 2014 at 16:18

Mmmmmmums! De skal i hvert fald prøves i påsken. Jeg har aldrig smagt falafler før… Men det skal der i hvert fald ændres på! God påske :)

Emma
http://www.thecasualcliche.blogspot.dk

Svar
Ditte 13. april 2014 at 20:36

Nej, nej , nej….. så må du love mig at prøve dem – de er sååååå lækre :-) God påske til dig.

Svar
Marian 13. april 2014 at 16:43

Jeg har tilgengæld skrevet om din nye bog på min blog – så del du endelig dine øvrige opskrifter, for hold da fast hvor ser de her hapsere fantastisk lækre ud! Uhmnn falafler. Og så lige i hjemmebagte pitabrød med grønt salat og syltede rødløg, ja tak!

Svar
Ditte 13. april 2014 at 20:36

Tusind tak for de søde og fine ord om min bog på din blog. Jeg håber den falder i din smag, og du vil teste en masse af opskrifterne :-)

Svar
Katrine 13. april 2014 at 19:37

Tusind tak for lækker inspiration! Det blev en fantastisk søndagsmiddag med denne opskrift!!

Svar
Ditte 13. april 2014 at 20:35

Dejligt – det er jeg glad for at høre :-)

Svar
La Cucina Nada 14. april 2014 at 11:53

Ja den kan nemlig drille, den falafel fars, og jeg har også holdt mig til den samme opskrift i årevis. Dog med små nuancer af smagstilsætning, og her skal jeg da prøve med sesammel næste gang – tak for den idé!

Svar
Sarah 15. april 2014 at 21:30

Virkelig lækker opskrift! Jeg har tidligere bagt falafler i ovnen (for at undgå en masse olie), og tit med succes – har du prøvet denne opskrift i ovnen? :-)
Uanset hvad vil jeg fremover klart rulle dem i sesam, det ser virkelig lækkert ud!! x

Svar
Pia/byBlikfang 21. april 2014 at 10:20

Uhmm dem vil jeg helt sikkert prøve at lave! Tak for opskrift :-)

Svar
Anne 22. april 2014 at 15:46

Det er første, men bestemt ikke sidste gang jeg besøger din dejlige blog. Jeg har lavet mange falafler i fælleskøkkenet i en kibbutz. Der kogte vi aldrig kikærtene til falfler, dem lagde vi bare i blød., og de smuldrede aldrig, selvom de altid blev friturekogt. Til hummus, lagde vi kikærterne i blød, hvorefter vi kogte dem. Måske du kan bruge disse råd. Tak for en meget fin blog, og masser af inspiration og dejlige billeder.

Svar
Ditte 22. april 2014 at 15:59

Tusind tak, Anne. Jeg vil så gerne lære at lave rigtige falafler, og har godt forsøgt mig med kun at iblødsætte kikærterne og ikke koge dem… Men jeg synes ikke det blev specielt godt – måske jeg skal prøve igen, for jeg har nemlig læst, at det er den autentiske måde at gøre det på :-)

Svar
Malene 19. april 2015 at 16:10

Skal kikærterne først lægges i blød i 10-12 timer?
Vil så gerne lave falafler i aften, men har ikke lige fået forberedt mine kikærter.

Håber nogle kan hjælpe.

Vh. Malene

Svar
Helle Buch 15. september 2016 at 22:15

Hej Ditte.
Det ser super lækkert ud. Bruger du stødt spidskommen? Har både hel, knust og stødt
Tak for inspiration i hverdagen.
/Helle

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen