The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Mexi-burger med sorte bønner og chili mayo

af Ditte Ingemann 30. oktober 2017

Jeg ved ikke hvordan I har det med burgere, men det står ret ofte på menuen hjemme hos mig. Jeg kan lide burgere i næsten alle afskygninger, men valget lander meget ofte på en vegetariske udgave (dog ikke denne lækre sag). Jeg har et samarbejde kørende med KOSAN GAS, hvor jeg udvikler nemme opskrifter til grillen. Denne gang er turen kommet til en mexi-inspireret burger med sorte bønner, chili mayo og avocado. Selve bøffen er lavet af sorte bønner, oksekød og masser af smagsgivere – det er en god idé at blande kødet med fx. bønner eller grøntsager, for på den måde strækker kødet en hel del længere. Jeg kan afsløre, at min mand var så vild med denne burger, at han spiste den tre dage i træk – så den er bestemt blevet testet og godkendt :-)

Hvis du gerne vil have flere opskrifter til grillen, så vil jeg anbefale at besøge Kosan Gas, hvor du finder en lang række nemme og lækre grillopskrifter, som kan laves hele året rundt. Jeg har i hvertfald tænkt at blive ved med at grille selvom vejret i øjeblikket er noget trist og koldt.

{ Mexi-style burger med avocado & chilimayo }
4 personer

Bøffer:
1 lille rødløg
2 spsk syltede jalapenos
100 g sorte bønner, kogte
100 g majskerner
2 tsk stødt spidskommen
salt og peber
250 g hakket oksekød

Andet:
2 avocado’er
2 store tomater
4-8 salatblade
4-6 spsk mayonaise
1 spsk chilisauce
4 burgerboller

Valgfrit:
koriander
ketchup

Kom løg, jalapenos, bønner, majs, spidskommen, salt og peber i en foodprocessor og bland det sammen til en grov mos. Ælt det godt sammen med oksekødet og form 4 store bøffer ud af blandingen. Grill bøfferne på en varm grill i ca. 4-5 minutter på hver side til de er gennemstegte.

Skær avocadoerne ud i tynde skiver. Skær tomaterne ud i tynde skiver og skyl salatbladene grundigt. Rør mayonaise sammen med chilisauce – juster selv alt efter hvilken styrke du kan lide. Varm burgerbollerne på grillen.
Burgerne samles med skiver af avocado, tynde skiver tomat, salatblade, mayo og evt. ketchup og friske koriander – eller det tilbehør du kan lide.

Dette indlæg er lavet i samarbejde med Kosan Gas og er et sponsoreret indlæg.

Mexi-burger med sorte bønner og chili mayo was last modified: oktober 30th, 2017 by Ditte Ingemann
5 kommentarer
8
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Quinoasalat serveret i bagt hokkaidogræskar
næste
Roadtrippin’ // Salat & Kage

Mere af det samme

Vaffelburgere

28. april 2015

tosset med tærte

20. marts 2012

Pizza med rødbede ★

27. november 2013

Mine 10 bedste vintersalater

10. januar 2016

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Nemme hverdagsretter

2. december 2014

Smuk ærtesuppe

25. januar 2011

Grillmad på gas

19. maj 2016

Radisen & ferskenen

7. juli 2012

5 kommentarer

Camilla 30. oktober 2017 at 17:15

Denne opskrift kom på det helt rigtige tidspunkt! Har netop planlagt at skulle lave bøffer af sorte bønner til i aften, men har endnu ikke kunne finde en god opskrift. Så tak for det! (:

Svar
Ditte Ingemann 30. oktober 2017 at 21:27

Perfekt :-) God fornøjelse.

Svar
Eskild 15. november 2017 at 14:07

Det ser lækkert ud! Du skriver at den du vegetarburger du lavet oftest er en anden udgave? Har du blogger om den et sted?

Svar
Ditte Ingemann 18. november 2017 at 20:07

Der er lidt forskellige opskrifter på bloggen bl.a denne: https://www.thefoodclub.dk/cheeseburger-med-kikaerter-kal/

Svar
Marie 16. marts 2019 at 11:09

Ser MEGA lækkert ud! :) Er blevet helt tosset med det mexicanske køkken for nyligt, så denne opskrift skal klart prøves :D

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971