Hvis jeg skal vælge et måltid, som jeg kan spise hver eneste dag uden at blive træt af det, så falder valget på tacos. Jeg elsker de bløde majstortillas med spicy fyld og en kold øl til – det er så hyggeligt at lave et stort fad tacos, som spises med fingerne og i dejligt selskab.
Sidst jeg lavede tacos valgte jeg at gå den sikre vej med pulled pork og avocadodip, som er en af mine favorit kombinationer. Derudover toppede jeg mine tacos med rødløg, masser af koriander og fintsnittet hvidkål. Jeg grillede nogle majskolber, som blev smurt med en smule chilismør og voila; det perfekte måltid. Opskriften på pulled pork finder I lige her.
Jeg har kun prøvet at lave disse majstortillas ved hjælp af en tortilla-presser, men mon ikke de med lidt god vilje kan rulles ultra tyndt ud med en kagerulle.
Majstortillas, ca. 14-16 stk. (opskrift fra bogen “Taco mexican style”)
4 dl majsmel/masa harina
3,5 dl kogende vand
Rør mel og varmt vand sammen, og så snart du kan røre ved dejen, æltes den sammen til en kugle – dejen skal være en smule fugtig. Stil dejen til side og lad den hvile i ca. 30 minutter.
Form dejen til små boller, ca. 14-16 stk, alt efter hvor store/små du ønsker dine tacos. Læg et stykke plastic (evt. en plasticpose) invendigt på både under- og oversiden af presseren, læg en bolle ind og pres til. Kom hver taco på en meget varm pande og steg dem indtil de tager en smule farve.
Avocado-salsa:
1 moden avocado
1 æble
8 cherrytomater
saft fra 1 lime
salt og peber
Mos kødet fra avocado’en i en skål. Skær æble og tomater i små tern og rør det i. Smag til med limesaft, salt og peber, og pynt med koriander.
8 kommentarer
Pulled pork og avokadosalsa – et lille bid af himlen! Intet mindre!
Præcis – og perfekt til både morgen, middag og aften :-)
Nøøøj hvor ser det bare skønt ud!
TAK :-)
Uhm.. Også min favorit fredags menu, altid så lækkert og så hyggeligt :)
Avokada salsa skal bare lige have et “drys” frisk hakket chili, uha det er kanon :))
Go weekend, velbekomme og skål :)
Det er fantastisk lækkert ud. Kan man købe Masa Harina andre steder end på nettet?
Jeg køber det altid på nettet :-)
Hej Ditte,
Jeg har netop været i NYC og har der for første gang smagt rigtige tacos! Helt fantastisk! Indtil nu har jeg troet, at tacos kun var den skrækkelige Santa Maria Chipsudgave:-), så nu er jeg klar på at købe en tortillapresser og lave mine egne tortillas! Jeg har bare to spørgsmål: Har du erfaring med at fryse dem? Og hvordan holder du dem varme i forbindelse med tilberedningen, kommer du de færdigelavede i oven, mens du laver nye eller?
Tak for en virkelig god blog, du er meget inspirerede.
Mange hilsener Josephine