The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Mit moderne madbrød

af Ditte Ingemann 1. november 2011

Moderne madbrød

I min barndom lavede min mor ofte noget vi kaldte kæmpe pølsehorn. Det lyder måske ikke så appetitlig, men det var rigtig godt og mere et madbrød end et pølsehorn. Madbrødet indeholdte oprindeligt røget medister, sennep, ost og purløg, hvilket leder tankerne hen på de gode 80´ere. Eftersom røget medister ikke er noget som fast holder til i mit køleskab har jeg prøvet at lave brødet i en opdateret udgave, så det kan få et comeback. Men hvis man fristes af røget medister og sennep, kan jeg godt anbefale at prøve 80´er udgaven.

Brødet har det godt med at blive serveret sammen med noget grønt og sprødt.

Men her er mit bud på kæmpe pølsehorn a la 2011

Morderne madbrød opskrift

Dejen æltes og rulles ud i en aflang plade. Pestoen smøres ud midt på dejen og ost og skinke kommes ovenpå. Dejen lukkes sammen om fyldet, så det bliver til et langt brød. Brødet lægges på en plade med lukningen nedad.

Lad brødet hæve i ca. 20 minutter, hvorefter det pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages ca. 25-30 minutter ved 200 grader.

Brødet smager godt lunt, men er også skønt næste dag koldt.

Mit moderne madbrød was last modified: august 21st, 2015 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Pæretærtetid
næste
Kaffe & Lakrids

Mere af det samme

Taco-fest #2

21. august 2014

Rød “risotto”

16. oktober 2012

Royale romanesco

10. juli 2011

Svensk pølseret

13. november 2015

Sommersvin

23. april 2014

Tilbage til fortiden!

27. januar 2014

Påskepizza

3. april 2012

Min mageløse Mulligatawny

26. oktober 2011

Grønt på pizzaen

21. marts 2015

Hverdagsmad med fisk

1. marts 2015

6 kommentarer

Birgit Mathiesen 2. november 2011 at 07:41

Hej Ditte
Kanon ide med en nyere udgave af “kæmpe pølsehorn” :O)
Black sesamfrø det har jeg ikke set før.. det ser flot ud, mon de smager som almindelige ??
Glæder mig til at afprøve og nyde det bagefter :)
Birgit

Svar
Ditte 3. november 2011 at 09:59

Hej Birgit,
Sorte sesamfrø kan efterhånden købes mange steder. De smager ikke af så meget og har en lidt brændt eftersmag :-) Du kan godt glæde dig til at afprøve brødet – det er rigtig lækkert både til frokost og aftensmad.

Svar
Anne Haugaard Boldsen 5. november 2011 at 10:32

Hej Ditsen
Selvom jeg ikke er stolt af at indrømme det – har min mand en svaghed for røget medister – derfor befinder det sig alt for ofte i vores køleskab! Adr…! Så mon ikke jeg skulle afprøve dette brød på ham en dag. Det kunne jo være man kunne revurdere røget medister så. Hmm tvivler dog lidt. Sej blog i øvrigt….Kram fra Anne

Svar
Ditte 7. november 2011 at 20:38

@Anne; Ja, hvis nogen skulle kunne lide røget medister, så skulle det nok være din mand ;-) Men så kan du roligt lave dette brød til ham og måske den anden variant til dig selv!

Svar
connie Mortensen 21. august 2015 at 18:25

Hej jeg er igang med at lave disse brød… glææææder mig, men lagde mærke til at de skulle bage i 25-30 min ved 20 grader….??? Regner med der mangler et 0…. Ser også lige jeg er et par år eller 4 bagud :-)

Svar
Ditte Ingemann 21. august 2015 at 21:25

Jep…. der mangler et 0 ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen