I min barndom lavede min mor ofte noget vi kaldte kæmpe pølsehorn. Det lyder måske ikke så appetitlig, men det var rigtig godt og mere et madbrød end et pølsehorn. Madbrødet indeholdte oprindeligt røget medister, sennep, ost og purløg, hvilket leder tankerne hen på de gode 80´ere. Eftersom røget medister ikke er noget som fast holder til i mit køleskab har jeg prøvet at lave brødet i en opdateret udgave, så det kan få et comeback. Men hvis man fristes af røget medister og sennep, kan jeg godt anbefale at prøve 80´er udgaven.
Brødet har det godt med at blive serveret sammen med noget grønt og sprødt.
Men her er mit bud på kæmpe pølsehorn a la 2011
Dejen æltes og rulles ud i en aflang plade. Pestoen smøres ud midt på dejen og ost og skinke kommes ovenpå. Dejen lukkes sammen om fyldet, så det bliver til et langt brød. Brødet lægges på en plade med lukningen nedad.
Lad brødet hæve i ca. 20 minutter, hvorefter det pensles med æg og drysses med sesamfrø. Bages ca. 25-30 minutter ved 200 grader.
Brødet smager godt lunt, men er også skønt næste dag koldt.
6 kommentarer
Hej Ditte
Kanon ide med en nyere udgave af “kæmpe pølsehorn” :O)
Black sesamfrø det har jeg ikke set før.. det ser flot ud, mon de smager som almindelige ??
Glæder mig til at afprøve og nyde det bagefter :)
Birgit
Hej Birgit,
Sorte sesamfrø kan efterhånden købes mange steder. De smager ikke af så meget og har en lidt brændt eftersmag :-) Du kan godt glæde dig til at afprøve brødet – det er rigtig lækkert både til frokost og aftensmad.
Hej Ditsen
Selvom jeg ikke er stolt af at indrømme det – har min mand en svaghed for røget medister – derfor befinder det sig alt for ofte i vores køleskab! Adr…! Så mon ikke jeg skulle afprøve dette brød på ham en dag. Det kunne jo være man kunne revurdere røget medister så. Hmm tvivler dog lidt. Sej blog i øvrigt….Kram fra Anne
@Anne; Ja, hvis nogen skulle kunne lide røget medister, så skulle det nok være din mand ;-) Men så kan du roligt lave dette brød til ham og måske den anden variant til dig selv!
Hej jeg er igang med at lave disse brød… glææææder mig, men lagde mærke til at de skulle bage i 25-30 min ved 20 grader….??? Regner med der mangler et 0…. Ser også lige jeg er et par år eller 4 bagud :-)
Jep…. der mangler et 0 ;-)