The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

AftensmadVegetar

Blomkålspizza

af Ditte Ingemann 12. december 2015

pizza

Dette indlæg kommer ikke til at handle om jul, men derimod pizza! Der er sikkert mange som skal til julefrokost i aften, og hvad er bedre at spise dagen derpå end pizza? Jeg er blevet ret glad for pizza lavet med blomkålsbund – at kunne kombinere velsmag og sundhed gør mig altid glad, og netop det kan denne pizza. 

Opskriften er fra min bog “Mit Grønne Køkken”, som jo passende kan bruges som julegave, hvis du kender en bogglad person, der gerne vil have mere inspiration til gode, grønne retter i hverdagen.

Når du laver pizza med blomkålsbund får den naturligvis ikke samme sprøde, konsistens som en hvedemelsbund, men blomkålspizza smager skønt alligevel, så jeg vil opfordre til at give den en chance. Det er vigtigt at give pizzaen masser af smag, da bunden ikke smager af meget, så sørg for at tænke i fyld med smæk på smagen. Jeg har valgt at bruge en cheddar med masser af smag, men du kan sagtens bruge andre typer lagret ost. Ønsker du kød på din pizza, så passer en rigtig god, spicy chorizo godt til blomkålsbunden.

{ Blomkålspizza med cheddar, pesto og rucola }
2 stk – 4 personer

Blomkålsbund:
1 blomkålshoved – ca. 700 g
4 æg
2 spsk olivenolie
4 spsk revet parmesan
6 spsk alm. mandelmel
2 tsk oregano
salt

Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor, og blend det rigtig godt sammen, indtil det har konsistens som en grov dej. Kom dejen på en bageplade med bagepapir, og form 2 runde, tynde pizzabunde, ca. 26-28 cm i diameter. Bag bundene ved 250 grader, varmluft, i ca. 15-18 minutter, eller indtil de er gylden.

Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater (400 g)
1 tsk havsalt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
2 fed hvidløg
sort peber

Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.

Pesto:
25 g basilikum
20 g parmesan
½ dl olivenolie
20 g pinjekerner
1 fed hvidløg
salt og peber

Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller minihakker og blend det hele godt sammen – smag pestoen til.

Andet:
175 g kraftig cheddar, revet
125 g semi-dried tomater
50 g frisk rucola

Tag bundene ud af ovnen, og fordel først tomatsauce derpå, dernæst semi-dried tomater og revet cheddar. Kom pizza’erne i ovnen igen, og bag yderligere 8-10 minutter ved 200 grader, indtil pizza’erne er gyldne og boblende.

Tag blomkålspizzaerne ud af ovnen, og lad dem hvile i ca. 5 minutter, så de samler sig en smule, inden de skæres ud. Inden servering toppes pizzaerne med pesto og rucola.

*****************
Pssst: Du kan købe min kogebog “MIT GRØNNE KØKKEN“. I bogen finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad. Fokus er grøntsager, velsmag og sundhed, og der er noget for enhver smag i bogen, og deruover er opskrifterne nemme at gå til. Bogen er også fyldt med gode tips til, hvordan du på en overskuelig måde kan få spist mere grønt i hverdagen – der er en guide til hvilke type kød og fisk retterne passer godt til og en sæsonguide, så du nemt kan se, hvornår hvilke grøntsager er i sæson.

Blomkålspizza was last modified: december 12th, 2015 by Ditte Ingemann
4 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Vind julelækkerier
næste
Tobias’ dadeldrømme

Mere af det samme

Fisk på menuen

27. januar 2016

Risotto med græskar & salvie

27. november 2012

Electrolux Grand Cuisine

8. november 2015

Sommersvin

23. april 2014

Græskarsuppe & nøddebrød

17. oktober 2014

Mine 10 bedste salater

27. april 2014

Grøn mandag / Spis vegetarisk

24. oktober 2016

Sprøde squashfritter med avocaodcreme

18. september 2018

Grillet surdejsbrød med ricotta & grillet agurk

28. maj 2017

gul curry og sød musik med Price…

2. februar 2013

4 kommentarer

mette 13. december 2015 at 22:10

Jeg har lige fået ‘Mit grønne køkken’ af min kæreste i adventsgave. Så fin bog, har lyst til at lave det hele. Kan slet ikke vente til at komme i gang :)

Svar
Ditte Ingemann 13. december 2015 at 23:14

Tusind tak – det er jeg så glad for at høre. Sikke da en lækker adventsgave at få :-) Glædelig jul til dig.

Svar
Johnny 28. februar 2016 at 21:36

Ah, mums.

Jeg synes ikke om blomkål (smager ret ligegyldigt), og jeg kan ikke lide rucola. Men, der skal smides nogle kilo, så jeg kastede mig alligevel over denne som alternativ til alm. pizza, da det lige kræver lidt inspiration til nye måder at få grøntsager på.

Da jeg har mælkeallergi, så var ost ikke en mulighed, så jeg smed lidt chorizo på og købte en il Fornaio-tomatpesto, da vores minihakker er gået fløjten.

For dælen, hvor det smagt godt. Jeg spiste samtidig mindre, end jeg lejer, og jeg blev mere mæt. Smagte overraskende fantastisk godt.

Svar
Ditte Ingemann 29. februar 2016 at 19:53

Sikke en dejlig kommentar – hvor er jeg glad for, at du kastede dig over pizza’en og den blev en succes :-) God aften til dig.

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971