Dette indlæg kommer ikke til at handle om jul, men derimod pizza! Der er sikkert mange som skal til julefrokost i aften, og hvad er bedre at spise dagen derpå end pizza? Jeg er blevet ret glad for pizza lavet med blomkålsbund – at kunne kombinere velsmag og sundhed gør mig altid glad, og netop det kan denne pizza.
Opskriften er fra min bog “Mit Grønne Køkken”, som jo passende kan bruges som julegave, hvis du kender en bogglad person, der gerne vil have mere inspiration til gode, grønne retter i hverdagen.
Når du laver pizza med blomkålsbund får den naturligvis ikke samme sprøde, konsistens som en hvedemelsbund, men blomkålspizza smager skønt alligevel, så jeg vil opfordre til at give den en chance. Det er vigtigt at give pizzaen masser af smag, da bunden ikke smager af meget, så sørg for at tænke i fyld med smæk på smagen. Jeg har valgt at bruge en cheddar med masser af smag, men du kan sagtens bruge andre typer lagret ost. Ønsker du kød på din pizza, så passer en rigtig god, spicy chorizo godt til blomkålsbunden.
{ Blomkålspizza med cheddar, pesto og rucola }
2 stk – 4 personer
Blomkålsbund:
1 blomkålshoved – ca. 700 g
4 æg
2 spsk olivenolie
4 spsk revet parmesan
6 spsk alm. mandelmel
2 tsk oregano
salt
Kom alle ingredienserne til bunden i en foodprocessor, og blend det rigtig godt sammen, indtil det har konsistens som en grov dej. Kom dejen på en bageplade med bagepapir, og form 2 runde, tynde pizzabunde, ca. 26-28 cm i diameter. Bag bundene ved 250 grader, varmluft, i ca. 15-18 minutter, eller indtil de er gylden.
Tomatsauce:
1 ds hakkede tomater (400 g)
1 tsk havsalt
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret rosmarin
2 fed hvidløg
sort peber
Blend alle ingredienserne til tomatsaucen sammen og smag den til.
Pesto:
25 g basilikum
20 g parmesan
½ dl olivenolie
20 g pinjekerner
1 fed hvidløg
salt og peber
Kom alle ingredienserne til pestoen i en blender eller minihakker og blend det hele godt sammen – smag pestoen til.
Andet:
175 g kraftig cheddar, revet
125 g semi-dried tomater
50 g frisk rucola
Tag bundene ud af ovnen, og fordel først tomatsauce derpå, dernæst semi-dried tomater og revet cheddar. Kom pizza’erne i ovnen igen, og bag yderligere 8-10 minutter ved 200 grader, indtil pizza’erne er gyldne og boblende.
Tag blomkålspizzaerne ud af ovnen, og lad dem hvile i ca. 5 minutter, så de samler sig en smule, inden de skæres ud. Inden servering toppes pizzaerne med pesto og rucola.
*****************
Pssst: Du kan købe min kogebog “MIT GRØNNE KØKKEN“. I bogen finder du 80 velsmagende retter med det grønne som omdrejningspunkt. Glæd dig til klassiske salater, lune salater, skønne supper, varme retter og lækkert tilbehør, men også til et kapitel om grøn morgenmad. Fokus er grøntsager, velsmag og sundhed, og der er noget for enhver smag i bogen, og deruover er opskrifterne nemme at gå til. Bogen er også fyldt med gode tips til, hvordan du på en overskuelig måde kan få spist mere grønt i hverdagen – der er en guide til hvilke type kød og fisk retterne passer godt til og en sæsonguide, så du nemt kan se, hvornår hvilke grøntsager er i sæson.
4 kommentarer
Jeg har lige fået ‘Mit grønne køkken’ af min kæreste i adventsgave. Så fin bog, har lyst til at lave det hele. Kan slet ikke vente til at komme i gang :)
Tusind tak – det er jeg så glad for at høre. Sikke da en lækker adventsgave at få :-) Glædelig jul til dig.
Ah, mums.
Jeg synes ikke om blomkål (smager ret ligegyldigt), og jeg kan ikke lide rucola. Men, der skal smides nogle kilo, så jeg kastede mig alligevel over denne som alternativ til alm. pizza, da det lige kræver lidt inspiration til nye måder at få grøntsager på.
Da jeg har mælkeallergi, så var ost ikke en mulighed, så jeg smed lidt chorizo på og købte en il Fornaio-tomatpesto, da vores minihakker er gået fløjten.
For dælen, hvor det smagt godt. Jeg spiste samtidig mindre, end jeg lejer, og jeg blev mere mæt. Smagte overraskende fantastisk godt.
Sikke en dejlig kommentar – hvor er jeg glad for, at du kastede dig over pizza’en og den blev en succes :-) God aften til dig.