The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Aftensmad

Ny Nordisk Hverdagsmad

af Ditte Ingemann 25. november 2012

“Ny Nordisk Hverdagsmad – spis efter årstiden” er en ny bog skrevet af bl.a. Claus Meyer og Arne Astrup og den udkommer imorgen d. 26. november. Bogen er efterfølgeren til Deres første bog af samme navn fra 2011, og er opdelt efter årstid, fremfor råvarer. Ny Nordisk Hverdagsmad er en lækker, lille sag som emmer af “nordisk” hele vejen igennem.

Bogens billeder er enkle og rustikke, og hænger godt i tråd med bogens fokus, nemlig: nordisk, lokalt og smag. Nogle af opskrifterne er en smule tidskrævende og avancerede, men i forordet lægges der op til, at vi skal afsætte mere tid til måltiderne i hverdagen – en tankegang jeg er tilhænger af, men som desværre ikke altid er lige realistisk.

Bogen indeholder en del vegetarretter, som udover at være smukke, også virker lækre og meget fantasifulde. Jeg vil anbefale “Ny Nordisk Hverdagsmad”, hvis du gerne vil have fokus på sæsonens råvarer, spise mere grønt og ny inspiration i hverdagen – måske endda den perfekte mandelgave, hvis du er kørt træt i kattetunger og marcipangrise :-)

Da jeg bladrede bogen igennem første gang, fik jeg et godt øje til opskriften på rejemadder, så dem jeg har i dag testet med stor succes – jeg er vild med det nordiske touch i form af ramsløg, purløg og sprøde radiser. For mig er rejemadder sommer, minder og tæt på den perfekte mad – de spreder glæde på en grå og regnfuld dag!

Nordiske rejemadder med ramsløgsmayonnaise, 4 pers.:

400 g rejer
4 radiser
1 spsk æblecidereddike
1 spsk sukker
groft, godt brød

Mayonnaise:
(kan erstattes af 4 spsk færdigkøbt mayo)
1 pas. æggeblomme
1/2 tsk salt
1/2 dl solsikkeolie
1/2 dl rapsolie
1 tsk æblecidereddike
sort peber
20 g ramsløg (jeg brugte tørret ramsløg)
purløg

Pil rejerne og skær radiserne i tynde skiver. Kog eddike og sukker op, kom radiserne i den varme lage, og tag gryden af varmen.

Pisk æggeblommen sej med salt, og tilsæt olie lidt ad gangen, mens du pisker. Tilsæt eddike, og smag til med peber. Vend ramsløg godt rundt i mayonnaisen.

Anret rejerne på ristet brød med mayonnaise og radiser. Pynt med purløg og servér straks.

Siden mit indlæg om foodstyling, har en del af Jer skrevet om naturligt lys, og hvor svært det kan være i denne mørke og grå vintertid. I dag var et meget godt eksempel på en dag med elendigt og dunkelt lys, så jeg var tæt ved at miste modet i forhold til at skyde rejemadderne. Det lykkedes nu alligevel og lyset på billederne blev helt acceptabelt i forhold til den nordiske stemning. Jeg knipsede billederne i mit “foto-rum” tæt ved en åben dør, så maden fik et naturligt lysindfald – udover naturligt lys kræver det selvfølgelig også, at dit kamera giver mulighed for at lukke nok lys ind, hvilket også kræver et stativ.

Ny Nordisk Hverdagsmad was last modified: juli 10th, 2013 by Ditte Ingemann
6 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Søndagssnegl!
næste
Risotto med græskar & salvie

Mere af det samme

Dobbelt op på salater

14. november 2012

Spicy gulerodssuppe med sprøde kikærter

13. september 2017

Grillet dorade med knuste kartofler

14. august 2015

Indisk suppe med kardemomme & æble

13. april 2017

Hurtig og nem hverdagsmad

9. september 2014

Hyldest til hvidkålen

21. januar 2012

Den bedste pizza

14. juli 2014

Vaffelburgere

28. april 2015

Spicy gryderet med marokkansk touch

28. april 2017

Grillmad på gas

19. maj 2016

6 kommentarer

Jonna Boe Olesen 26. november 2012 at 08:24

Elsker det første lille “maleri” af rejemad, ligeså meget som jeg elsker rejemadder! Og det er meget ;-)
Hvor er det fint og enkelt, helt perfekt.

Knus john-a – jonnaboe.blogspot.com

Svar
Ditte 26. november 2012 at 10:04

Tusind tak – jeg fik lige lyst til at kaste mig ud i vandfarvernes verden og prøve at illustrere en rejemad :-)

Svar
Camilla 27. november 2012 at 09:20

Mmm hvor ser det lækkert ud og minder mig dejligt om sommer og lyse lette retter. :)

Er kogebogen ellers god? Minder den om den første?

Svar
Ditte 27. november 2012 at 09:36

Jeg synes, kogebogen er rigtig fin, brugbar og billig :-) Men som jeg også skriver, så er nogle af retterne ret tidskrævende og omfattende, men jeg vil helt sikkert bruge den til at få ny inspiration.

Svar
Kristina 28. november 2012 at 17:26

Hej Ditte,
hvor er det smukt det hele! Er det helt almindelig purløg du har liggende ved siden af radiserne?

Svar
Ditte 28. november 2012 at 18:26

Tusind tak, Kristina – det er helt almindelige purløg ;-)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen