Jeg står med det ende ben på vej op i en flyver og mod varmere himmelstrøg, og er så ærgerlig over, at jeg ikke kan deltage i Skåne Gastro week, som finder sted d. 8. – 17. maj. Men jeg var så utrolig heldig at få en smagsprøve i går på den nye restaurant Kitchen & Table i Malmø, hvor jeg sammen med min mand spiste en virkelig lækker 3-retters menu i følgeskab af nogle skønne øko og biodynamiske vine.
Skånes første Gastro Week ligger, når regionen står i forårsflor den 8. – 17. maj, men det er ikke kun foråret, der inviterer til fest. Otte skånske restauranter i Malmø, Helsingborg og Skanör-Falsterbo lægger dug på bordet og byder inden for, og der bliver tale om kogekunst på højt niveau og til priser, der ligger langt under det normale. Skåne Gastro Week er særligt tilrettelagt til danskerne.
Vi spiste på Kitchen & Table i Malmø og det kan bestemt anbefales. Den svenske kendis-kok Marcus Samuelsson, som til hverdag vinder kulinariske priser for sine restauranter i Harlem og kokkererer for Obama, inviterer i Skåne Gastro Week danskerne indenfor på sine konceptrestauranter i Sverige under navnet Kitchen and Table. Meningen er, at fine-dining oplevelsen fra New York skal kombineres med de allerfineste lokale råvarer, og hver restaurant er derfor unik. I Skåne kan man opleve konceptet i både Malmø og Helsingborg.
Kitchen and Table Malmø åbnede i starten af maj 2015 i toppen af byens nyeste skyskraber, et stort hotel-, koncert- og konferencecenter, Malmø Live. Udover god mad kan man derfor nyde en usædvanlig udsigt over byen, Turning Torso og Øresundsbroen i regionens nyeste skybar.
Du kan læse meget mere om Skåne Gastro Week og finde billetter lige her