The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Blandede bolcher

Naturlig stoffarve med avocado

af Ditte Ingemann 26. september 2017

Man skulle næsten tro det er trylleri… men den er god nok. Du kan farve med avocadoskaller, og du får den smukkeste pink farve. Jeg har både farvet servietter, små stykker stof, viskestykker og stofnet. Jeg har lavet en lille guide, så I også kan komme igang, men lad mig endelig vide, hvis I har spørgsmål…. og hvis I prøver kræfter med farvning, så lad mig også vide det.

Fremgangsmåde til farvning med avocado: 

1.. Rengør avocadoskallerne grundigt – sørg for at skrabe alt kødet ud (du kan sagtens fryse skallerne og koge dem på et senere tidspunkt)

2.. Kom skallerne i en stor gryde med vand – jeg bruger skallerne fra 3 avocado’er til ca. 2 l vand

3.. Kog skallerne i ca.  1 time – lad derefter væsken køle af

4.. Sigt skallerne fra, så du nu har en pink væske (væsken kan også fryses og bruges på et senere tidspunkt)

5.. Kom dit lyse/hvide stof i gryden/skålen, og sørg for det er dækket helt – lad det trække i ca. 24 timer

5.. Skyl dit stof under vandhanen, vrid det op og lad det tørre

OBS: Som det fremgår på mine billeder, så bliver de lyserøde nuancer forskellige alt efter hvilket materiale der bruges og alt efter hvilken farve det har fra starten.

Jeg har endnu ikke prøvet at vaske mit stof i vaskemaskinen efterfølgende, så jeg ved ikke om farven holder til det.

God fornøjelse. KH Ditte

Naturlig stoffarve med avocado was last modified: september 26th, 2017 by Ditte Ingemann
15 kommentarer
40
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Tour de Thy med Opel Crossland X
næste
Guide til Marrakech

Mere af det samme

Uden mad & drikke duer Roskilde ikke…

5. juli 2013

Farvede påskeæg

5. april 2015

Workshop i Katrineholm

4. oktober 2016

Tadaaaa, min helt egen mulepose

29. oktober 2018

Kom og smag mine kager!

23. august 2014

Måneden der gik….

4. maj 2014

Madblog hos Alt for damerne

17. august 2013

Blender-event hos Aarstiderne

8. december 2014

Copenhagen Cooking

25. juli 2014

Køb mit keramik

24. november 2018

15 kommentarer

Tina KH 26. september 2017 at 18:06

Meget spændende og virkelig smuk farve:-)
Jeg har tidligere farvet en del uld garn i forskellige naturmaterialer og det blev også meget smukke farver.
Du kan ligge dit ny farvede stof i en blanding med vand og lidt eddike, det skulle bevare farven i stoffet/garnet.
Hilsner og en god aften og sensommer:-)

Svar
Ditte Ingemann 26. september 2017 at 18:07

Tusind tak for det gode tip, Tina… Det må jeg prøve. Kh Ditte

Svar
Sara 26. september 2017 at 18:29

Hvor er det bare fint! Det må jeg prøve på et tidspunkt, evt. i kombination med Tinas tip.

Svar
Ditte Ingemann 26. september 2017 at 19:54

God idé – det er virkelig nemt og sjovt :-)

Svar
Susanne 8. oktober 2017 at 09:17

Tak for det fine tip – det skal prøves;-)

Hvilke slags stof bruger du?

Svar
Helle 16. februar 2018 at 11:25

Har prøvet, det er jo sindsygt flotte farver der fremkommer tak for den ide :)
Farven kan fikseres med lidt eddike i skylle vandet, og så stryge stoffet når det er helt tørt ;)

Svar
Mona 16. februar 2018 at 15:10

Først i eddikevand i ca. 20-30 minutter lad det derefter tørre og stryg det så. Dette for at varmebehandle (fiksere) stoffet.
Det gør jeg når jeg farver med andre midler. Jeg lægger også mit stof i en opløsning af 1 spiseske gammel dags soda opløst i en have liter lunkent Vand i ca. 20 minutter inden jeg farver stoffet. Vrid stoffet og begynd at farve.

Svar
Sophie 23. februar 2018 at 14:03

Hvor er det fint! Ved du hvad der gør, at avokadoen giver den fine lyserøde farve?

Svar
Susanne 27. marts 2018 at 19:06

Hej Ditte

Har du (nu) prøvet at vaske dem – holder farven?

Hvilke slags stof bruger du?

Gode hilsner

Susanne

Svar
Ditte Ingemann 3. april 2018 at 11:36

Kære Susanne, Nej, jeg har endnu ikke vasket dem – jeg kan ikke nænne det :-) Jeg har brugt bomuld og hør :-)

Svar
Maja 4. september 2018 at 17:33

Til andre nysgerrige – jeg har farvet stofbleer, som jeg lagde i eddikevand, tørrede og dernæst strøg for at fixere farven. Her har farven holdt i vaskemaskinen :)

Svar
Ditte 27. februar 2020 at 17:04

Hej Ditte,
Hvad tænker du når jeg gerne vil have en “gammel rosa” farve ? Er det så både skaller og sten eller kun det ene eller det andet?

Svar
Pernille Andersen 19. august 2020 at 14:56

Jeg faldt over det her link, hvor der er farvet med flere forskellige kombinationer :)
https://www.architecturaldigest.com/story/how-to-naturally-dye-using-foods

Svar
Frida Bonnichsen 22. december 2021 at 10:18

Hej – jeg har lige et spørgsmål :) ved du hvordan fixerer man farven så den ikke falmer i vask? Skal farve en jakke, men vil allerhelst bruge plantefarvning :)

Svar
Mona 22. april 2022 at 11:49

Må lige spørge…. har kigget lidt on-line..nogle siger at man skal bruge Alun…..det bruger du vist ikke? Det jeg vil farve skal ikke bruges til beklædning, kun til hobbybrug..mvh Mona

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram


Fatal error: Cannot use object of type WP_Error as array in /var/www/thefoodclub.dk/public_html/wp-content/plugins/instagram-slider-widget/instaram_slider.php on line 971