The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

BagværkKage

Semlor med amaretto-creme

af Ditte Ingemann 27. februar 2014

semlor

For et par uger siden hjalp jeg Emily Salomon med at passe på hendes fine blog, mens hun slappede af i Thailand – her delte jeg min opskrift på disse lækre svenske semlor. Opskriften kan også findes i den nyeste udgave af magasinet Enfants Terribles, som i dette nummer har fokus på nordisk fastelavn, og der er virkelig fin inspiration at hente. 

semlor-fastelavn

Det er første gang jeg har kastet mig ud i at lave semlor, og faktisk har jeg heller aldrig smagt dem før – MEN hold da op hvor er de lækre. De minder en smule om vores egne danske fastelavnsboller, men i semlor er der både marcipan og flødeskum – det er jo en helt fantastisk kage.

svenske semlor

Semlor, 8 stk.

dej:
12 g gær
40 g smør
1,2 dl mælk
1 tsk stødt kardemomme
et nip salt
2 spsk rørsukker
ca. 180-200 g hvedemel

fyld:
200 g marcipan
1-2 spsk mælk
2 dl fløde
2-3 spsk amaretto (kan undlades)

andet:
æggestrygelse
flormelis til pynt

Smuldr gær i en skål. Smelt smørret, og hæld mælken ved, så den bliver lun. Hæld smør/mælk-blandingen over gæren og rør kardemomme, salt og sukker i. Tilsæt mel og ælt dejen sammen til den er smidig og en anelse klistret. Lad dejen hæve 45 minutter.

Når dejen har hævet, formes den til 8 små boller, som stilles på en bageplade med bagepapir – lad bollerne hæve i ca. 30 minutter. Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag dem i ca. 7-8 min. ved 225 grader (varmluft), eller indtil de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.

Når bollerne er afkølede, skæres et lille låg af hver bolle og bollerne udhules med en gaffel eller fingrene. Rør marcipan sammen med mælk indtil det er ensartet og cremet – fordel en skefuld marcipan i bunden af hver bolle. Pisk fløde til rimelig stift skum og vend amaretto i. Kom flødeskum i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt en krans rundt på hver bolle – du kan også sagtens fordele flødeskummet med en ske. Læg låget tilbage på hver bolle, drys flormelis hen over bollerne og de er klar til servering.

semlor og kaffe

semlor med marcipan

Semlor med amaretto-creme was last modified: februar 27th, 2014 by Ditte Ingemann
21 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
TACO-FEST
næste
ØKOLOGISK KAGEFEST!

Mere af det samme

Skærtorsdagsboller

21. april 2011

Lakridsmacarons med karamel!

28. marts 2013

galettes med karamel & blommer

13. februar 2013

TÆRTE MED TAMARIND & BLODAPPELSIN

5. februar 2017

De bedste cookies ★

15. oktober 2013

Cupcakes med karamel og salt

4. juli 2011

The Food Club – nu uden surdej

25. marts 2012

…..hvis jeg ingen boller får, så laver...

3. februar 2011

Magiske müslibarer

12. januar 2012

Pæretærtetid

30. oktober 2011

21 kommentarer

Nadja - Cinnamon, please 27. februar 2014 at 14:13

Åh mums, hvor ser de gode ud! :)

Svar
Ditte 27. februar 2014 at 15:00

TAK :-)

Svar
Laura 27. februar 2014 at 14:27

Hold op hvor ser de lækre ud! Er specielt vild med det første billede, som ligner noget fra en sci-fi-film, hvor fastelavnsbollen bliver hentet op med ufo. Haha. Det kunne være man lige skulle gå i krig med fastelavnsboller inden sæsonen er helt slut :)

Svar
Ditte 27. februar 2014 at 15:02

Mange tak, Laura – tænk hvis der fandtes fastelavns-rumvæsner, som vil have fingrene i mine fastelavnsboller ;-)

Svar
Tina Hoffbeck 27. februar 2014 at 15:51

God eftermiddag!

Ja så godt at I hjalp Emily imens hun var sydpå.
Dejlige semlore, som vi vil forsøge os med i weekenden, hvor det er fastelavn:-)
Vi bruger dig som en god inspirator her på gården.

Hilsner og nyd solen.
Maria og Tina
http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

Svar
Ditte 27. februar 2014 at 16:16

God fornøjelse og glædelig fastelavn :-)

Svar
Viola 27. februar 2014 at 17:29

Jeg prøvede at lave dem, og åhh hvor er de lækre! Hvilken tyl har du brugt på billedet? :)

Svar
Ditte 27. februar 2014 at 20:50

Jeg har brugt en 1M :-)

Svar
Lulu 27. februar 2014 at 20:12

Mmm, det ser bare helt vildt lækkert ud! Og sikke nogle helt vildt gode billeder :-) Fastelavnsboller er virkelig lige noget for mig…

http://09tiblog.blogspot.dk/

Svar
Ditte 27. februar 2014 at 20:49

TAK – du må prøve disse semlor, for de er virkelig gode!

Svar
Fru Kofoeds Køkken 27. februar 2014 at 20:24

Det var da de mest fantastiske billeder! Hvor ser det lækkert og indbydende ud :) Er helt vild med “sneen”, der falder på det første billede :)
Kh Louise

Svar
Ditte 27. februar 2014 at 20:49

Tusind tak for de fine ord, Louise

Svar
Emily 27. februar 2014 at 22:25

Endnu engang tak for hjælpen søde Ditte. Tror at semlor’ne (der helt rigtigt er så meget noget for mig), skal være mit weekendbageprojekt <3

Svar
Ditte 28. februar 2014 at 00:00

Det var en fornøjelse at passe din blog :-) God idé at bage semlor i weekenden – jeg må indrømme, at jeg er blevet lidt vild med dem, men holder nu også stadig meget af en gammeldaws fastelavnsbolle med creme!

Svar
Alva 28. februar 2014 at 18:11

Sorry, jeg på peger dette. Men jeg kunne ikke lade være, da min mor er svensk.
I alle semlor, der er blevet bagt i min mors familie (inkluderet min ollemors) har man altid blandet det udhulede brød sammen med marcipanen (eller mandelmassan, hvis det skal være helt rigtigt) og mælken.
Jeg ved ikke om det bare er i min mors familie man gør dette, eller om det kun er i hjemmelavede semlor. Men jeg har heller aldrig fået en købt semla der er udhulet. :D
jeg undskylder hvis det lyder meget negativt. Jeg syntes bare ofte at når danskere laver svenske retter, laver de næste altid noget om.
Endnu en undskyldning, Alva

Svar
Pia/byBlikfang 1. marts 2014 at 23:41

Sikke nogle skønne billeder!! Er helt pjattet med det første billede. Har i tankerne at prøve fotografere damp fra varm suppe eller the, men det her sne skal også på min TO DO fotoliste. Så fint!! :-)

Svar
Ditte 2. marts 2014 at 18:41

Tusind tak – jeg er faktisk også vild med billedet og den sne-belagte semla :-)

Svar
Mille Hammershøj 2. marts 2014 at 23:21

Hvor er det en lækker version af fastelavnsbollen!
Jeg er selv helt hooked på marcipan for tiden og i stedet for fastelavnsboller, har lavet en helse version af den klassiske træstamme på: http://blog.fashionmom.dk/2014/03/opskrift-bagerens-trstammer-pa.html

Svar
Sofie 7. marts 2014 at 15:46

Sikke en dejlig opskrift! Jeg var fræk og tilføjede både remonce i bollen og vendte lidt hindbær (der var kogt og blendet) i flødeskummen – mmmm :) Tak for en dejlig opskrift, den er gemt og skal hives frem ved hver fastelavn (og andre gode tider)! ;)

Svar
Ditte 7. marts 2014 at 16:03

Nøøøøøøj – det lyder virkelig godt. Jeg vil helt sikkert prøve hindbær-tricket næste gang :-)

Svar
Nadja 21. september 2014 at 20:40

Hej Ditte, jeg er vild med alle dine billeder! Især de ovenstående, som virkelig drager mig. Hvordan har du redigeret dem – i kurver eller sådan noget? :)

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen