The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Rabarber med lakrids-skyr

af Ditte Ingemann 7. maj 2011

Den smukke buket rabarber fra min kollega skulle egentlig have været brugt til en omgang marmelade, men sneg sig på mystisk vis ned i en rabarberkage. Jeg serverede den med skyr blandet med rå-lakridspulver fra Johan Bülow. Det blev til en ganske vellykket forårsdessert.

Jeg bryder mig generelt ikke om varm frugt i desserter og er af den overbevisning, at frugt og dessert bør adskilles. Men rent faktisk kan jeg godt lide rabarber i desserter, både kolde og varme. Om det er pga. af det høje indhold af syre eller det faktum at rabarber er en grøntsag ved jeg ikke. Dertil gør det ikke rabarberen mindre interessant at den er beslægtet med noget så bizart som en skedeknæfamilie. Et fænomen jeg aldrig har hørt om før! Men når jeg laver desserter eller kager med rabarber skal det helst kombineres med noget sødt og fedt og det har jeg præcist gjort i denne opskrift.

Smuldre-rabarber-kage:

150 g. mel
150 g. smør
150 g. sukker
100 g. mandler
2 spsk. kokos
1 håndfuld havregryn
Evt. marcipan, hvis den skal være ekstra god
Ca. 10 stilke rabarber

Skær rabarberstilkene i små stykker og kom dem i et ildfast fad.  Smuldr smør, mel, sukker, kokos, havregryn, marcipan og groft hakkede mandler.
Fordel det over rabarberne. Bages 40 min. ved 200 grader.

Kagen kan serveres som den er, men bliver lige en anelse bedre med en klat creme fraiche ved sin side. Jeg serverede skyr til, som jeg havde blandet op med rå-lakridspulver og en smule vanille. Det blev super lækkert.

Jeg synes, at det er sjovt at prøve sig frem med forskellige smagskombinationer og lige i øjeblikket skal jeg åbenbart proppe lakrids i alt ting. Måske jeg bare er blevet grebet af lakrids-mode-bølgen som ruller ind over os og sniger sig i alting, men uanset grunden, synes jeg lakrids kan give en fantastisk dybde og spændende noter til mad, dessert og drikke. Så jeg kan varmt anbefale af få købt lakridspulver til køkkenskabene… Jeg har flere forskellige slags pulver, men jeg må bøje mig i støvet overfor Johan Bülow, for at lave fantastisk god kvalitetslakrids og hans lakridspulver er klart at foretrække.

Rabarber med lakrids-skyr was last modified: juli 15th, 2013 by Ditte Ingemann
Johan Bülowrabarber
2 kommentarer
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Jordbærkoldskål
næste
Lakrids Koldskål med Blåbær

Mere af det samme

Lagkage med hindbær & saltet dadelkaramel

17. marts 2015

Blomkålskage

14. januar 2015

Bountykage

26. oktober 2014

Omvendt blommekage

17. august 2012

Hindbærsnitter med hjemmelavet hindbærmarmelade

7. april 2017

Crumblebarer med brombær

31. marts 2016

De søde sager

11. september 2014

Biscotti med lakrids & mandler

28. april 2011

Søndagssnegl!

24. november 2012

Chokoladebrownie med frosting

16. marts 2014

2 kommentarer

Birgit Mathiesen 19. juli 2011 at 14:30

Hej Ditte
Nye rabarber fra haven, lakrids, mandler og marcipan på lager, og så lige vupti over i brugsen og købe skyr, hvor heldig kan man være :o)
Vidunderlig dessert, man føler helt man er i hilmlen…
Knuz Birgit
ps. vi bruger skyr temmelig meget, lækkert produkt.

Svar
Crumble pæretærte med skyr - The Food Club 30. oktober 2011 at 11:42

[…] bager jeg denne tærte med rabarber, men da rabarbersæsonen er slut, prøvede jeg med pærer, hvilket blev rigtig […]

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen