The Food Club
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop
  • Forside
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Bagværk
    • Dessert
    • Fermentering
    • Kage
    • Morgenmad
    • Salat
    • Søde sager
    • Vegetar
  • Rejseguides
  • Kogebøger
  • Om mig
  • Keramik
  • Shop

The Food Club

If it's your first night at Food Club, you have to cook!

Kage

Vafler & cookies med chufa

af Ditte Ingemann 5. september 2017

Chufa, tigernød eller jordmandel… ja, kært barn har mange navne. Chufa er en lille hård rodknold og altså ikke en nød, som man umiddelbart ville tro. Jeg synes den lille knold har en sødlig smag med noter af kokos, nødder og vanilje. Du kan både købe chufa som mel eller små knolde, som kan sættes i blød og derefter laves til mælk. Chufamel er meget fiberrigt og knaser en smule – men på en rigtig dejlig måde. Du finder chufamel og knolde i helsekostbutikker. 

Jeg opdagede en stor pose chufamel i bunden af mit køkkenskab og måtte være kreativ ift. hvordan jeg kunne bruge det. Melet er super godt at bage med, så valget landede naturligvis på vafler. Derudover fandt jeg inspiration til mine chufa-cookies på denne blog – og begge dele er nu blevet lavet en hel del gange.

{ CHUFA COOKIES }
12-14 stk

100 g bløde dadler, uden sten
50 g hampefrø
50 g solsikkekerner
65 g chufamel
25 g kakaopulver
1/2 tsk ren vanilje
1-2 tsk kanel
25 g smeltet kokosolie
evt. 1-2 spsk vand
valgfrit: 25 g proteinpulver

Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend indtil massen har en helt ensartet konsistens – tilsæt vand, hvis du synes “dejen” virker for tyk. Tril 12-14 kugler ud af dejen, alt efter hvilken størrelse du ønsker, og tryk dem en smule flade. Sæt kagerne på køl i ca. 1 time – du kan toppe dem med en lille skefuld nøddesmør, fx mandelsmør, inden servering. Kagerne opbevares i en boks eller madkasse i køleskabet.

{ CHUFA VAFLER }
6 stk

100 g chufamel
25 g kokosfibermel
1 tsk bagepulver
et nip salt
1 tsk kanel
1 tsk kardemomme
1/2 tsk ren vanilje
3 æg
2 dl mælk, fx mandelmælk
olie eller smør til stegning

Bland chufamel, kokosfibermel, bagepulver, salt, kanel, kardemomme og vanilje sammen i en skål. Pisk i en anden skål æg sammen med mælk – og evt. sirup, hvis du ønsker en sød vaffel. Bland de flydende ingredienser i de tørre og rør rundt, indtil det hele er blandet godt sammen. Lad gerne dejen hvile i ca. 10 minutter. Varm vaffeljernet rigtig godt op, og pensl pladerne med kokosolie. Kom 3-4 spsk dej ind midt på jernet, og bag vaflerne i ca. 4 minutter, eller indtil de er gyldne og sprøde. Fortsæt til al dejen er brugt op. Top dine vafler med frugt, bær, yoghurt, flødeskum, nøddesmør eller hvad du synes er lækkert.

Vafler & cookies med chufa was last modified: september 5th, 2017 by Ditte Ingemann
3 kommentarer
1
Facebook Twitter Google + Pinterest
tidligere
Kålsalat med kokosbacon
næste
Grillede rejer med ananassalsa

Mere af det samme

Cupcakes med lakrids

12. november 2011

Pæretærte med karamel og pistacie

11. februar 2012

Kokosbrød med banan

27. marts 2016

Sig det med julebiscotti…

19. december 2012

Konfekt med tahin

19. august 2015

RAW cheesecake med orange

24. januar 2014

Chokoladetærte med havsalt & rosmarin

25. april 2016

Bønnebrownies med hasselnøddesmør

25. marts 2017

Søde nytårsdesserter

28. december 2015

★ Spiselige julegaver ★

18. december 2013

3 kommentarer

Anna Aulin-Christoffersen 6. september 2017 at 07:54

Det ser lækkert ud. Jeg kender overhovedet ikke chufa, så det må prøves! Dejligt at stå op om morgenen og høre om en hel ny ingrediens for første gang, haha!

Svar
Ditte Ingemann 6. september 2017 at 17:18

Tusind tak for din kommentar. Jeg håber du kan finde chufa et sted, så du kan komme igang med at teste opskrifterne :-) KH Ditte

Svar
Dorte 11. september 2017 at 02:22

Kan man bage almindelige pandekager af denne dej?

Svar

Kommentér Fortryd besked

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Nyhedsbrev

Indtast din email og abonnér på nyt fra The Food Club:

Kategorier

  • Aftensmad
  • Bagværk
  • Blandede bolcher
  • Dessert
  • Fermentering
  • Go'Morgen Danmark
  • Grøn mandag
  • Kage
  • Kogebog
  • Konkurrence
  • Morgenmad
  • Rejser
  • Salat
  • Sundhed
  • Søde sager
  • Vegetar
  • Workshop

Populære indlæg

  • guf guf guf

    30. juni 2011
  • Mine 10 bedste salater

    27. april 2014
  • Lækre linsebøffer

    14. august 2013
  • TACO-FEST

    25. februar 2014
  • Suveræne selleribøffer!

    27. december 2012

Følg mig

Facebook Instagram Pinterest Youtube

Om Ditte Ingemann

Om Ditte Ingemann

Hej, jeg står bag madbloggen The Food Club og en hel bunke kogebøger – mere om bloggen, mine bøger og mig her →.

Min seneste kogebog

Min seneste kogebog

Køb min seneste kogebog KRYDRET lige her →

Seneste 3

  • Julet kålsalat med and & vaniljedressing

    20. december 2018
  • Konkurrence: KRYDRET & CABBAGE KARMA

    16. december 2018
  • Økologisk tahinkonfekt – smager så englene synger

    13. december 2018

Instagram

No images found!
Try some other hashtag or username
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Youtube
Footer Logo

@2018 - The Food Club


Til toppen